Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Erdélyi hagymamártás kolbásszal. recept

Erdélyi hagymamártás kolbásszal. recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Erdélyi hagymamártás kolbásszal. hozzávalói:
1 kg
vöröshagyma ( lila hagyma)
2 evőkanál sertészsír
1 kiskanál édes-nemes fűszerpaprika
1 mokkáskanál csípős paprika

1 mokkáskanál csombor morzsolva
10-15 dkg
házi füstölt kolbász
Ízlés szerint őrölt fekete bors
A habaráshoz: 1 evőkanál liszt
az ízesítéshez 1 citrom kifacsart leve.


Az Erdélyi hagymamártás kolbásszal. elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk, zsíron megdinszteljük, majd sózzuk, paprikázzuk. Felengedjük vízzel. Ízesítjük csomborral, ízlés szerint őrölt fekete borssal, és a kolbászt is belerakjuk, vékonyabban felkarikázva.Ha a kolbász is megpuhult habarást készítünk liszttel és vízzel, készre főzzük. A végén citromlével ízesítjük. Sós vízben kifőzött burgonyával, friss kenyérrel kínáljuk, de tálalhatjuk puliszkával is.(Egyes erdélyi tájegységekben - Nyikó-mente, Homoród vidéke - az ételt lila hagymából készítik).


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


Az erdélyi hagymamártás kolbásszal. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook