Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Erdélyi fokhagymás leves recept

Erdélyi fokhagymás leves recept

Az Erdélyi fokhagymás leves hozzávalói:
40 dkg sertéscomb
2 evőkanál olaj
8 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
só, ecet, cukor, citromhéj


Az Erdélyi fokhagymás leves elkészítési módja:
A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk és forró olajon hirtelen átsütjük. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, néhány percig együtt pirítjuk, majd felengedjük 1,5 liter vízzel. Majdnem puhára főzzük, amikor sóval, ecettel, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ha a hús megpuhult, a levest a tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk, s még egyszer felforraljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az erdélyi fokhagymás leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook