Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Erdélyi csirkeraguleves recept

Erdélyi csirkeraguleves recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Erdélyi csirkeraguleves hozzávalói:
1 db csirke apróléka, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyem, 4 dkg vaj, 1 db babérlevél, 2 evőkanál liszt, 1 db citrom, ecet, só, 5 szem fekete bors, 1 liter víz 2 dl tejföl.


Az Erdélyi csirkeraguleves elkészítési módja:
A csirkeaprólékot megtisztítjuk és feltesszük 1 liter vízben főni. Megsózzuk, adunk hozzá szemes borsot, babérlevelet, egy-egy megtisztított és négyrét vágott sárga- és fehérrépát. Lassú tűzön puhára főzzük, majd 4 dkg vajból evőkanálnyi liszttel világos rántást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Egy kevés ecettel, de még jobb citrommal, kellemesen savanykássá tehetjük. Még forraljuk pár percig. Végül a 2 dl tejfölt simára keverjük evőkanálnyi liszttel, és tésztaszűrőn keresztül – közben kevergetve – belecsurgatjuk a levesbe. Ettől válik szép simává, finommá levesünk. Kiegészítjük 2 liternyire és még 2-3 percig forraljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2018. márc. 1. 09:24
Az erdélyi csirkeraguleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook