Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Erdélyi borjútokány - gyorsan recept

Erdélyi borjútokány - gyorsan recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Erdélyi borjútokány - gyorsan hozzávalói:
- 80 dkg borjúhús (lapocka, nyakrész vagy bordásrész)
- 2 fej vöröshagyma , apróra vágva
- só
- bors
-4 ek olaj
- ½ tk édesnemes paprika
- 1 pohár tejföl tejföl


Az Erdélyi borjútokány - gyorsan elkészítési módja:
1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kockákra vágjuk. 2. Az olajat a serpenyőbe öntjük, a húst kissé átsütjük benne, hozzátesszük a hagymát, sót, és zsírjára pirítjuk. 3. Azonnal felengedjük kevés vízzel, hozzáadjuk a paprikát, borsozzuk, befedjük, és puhára pároljuk. Néha egy kevés vizet öntünk hozzá. 4. Tálaláskor hozzáadjuk a tejfölt. Sóval, borssal ízesítjük.


Kategória: Húsételek receptjei


Az erdélyi borjútokány - gyorsan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook