Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Erdélyi baglyos leves recept

Erdélyi baglyos leves recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Erdélyi baglyos leves hozzávalói:
50 dkg. füstölt sertéslapocka,
2 evőkanál rizs,
1 szál sárgarépa,
15 - 20 szem aszalt szilva mag nélkül,
2 evőkanál étolaj
só,
kristálycukor,
őrölt fekete bors,
citromlé,
tejföl,


Az Erdélyi baglyos leves elkészítési módja:
A füstölt húst hideg vízben feltesszük főni. Közben sárgarépát megtisztítjuk és megpároljuk, pirítjuk. A rizst megtisztítjuk, megmossuk és a pirított sárgarépával együtt a fővő húshoz adjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és újra főzzük. A visszamaradó zsiradékkal, kevés kristálycukorral, liszttel rántást készítünk amit a leveshez adunk. Belerakjuk az aszalt szilvát is és a levest újra forraljuk. Tálaláskor tejfölt és citromlevet kínáljunk hozzá, amivel tetszés szerint tovább ízesíthetjük az ételt.

Az étel furcsa nevét arról kapta, hogy Székelyföldön az aszalt szilvát régebben bagolyszemnek hívták.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az erdélyi baglyos leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook