Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres-túrós piskóta bögrésen recept

Epres-túrós piskóta bögrésen recept

Az Epres-túrós piskóta bögrésen hozzávalói:
25 dkg túró
3 tojás
2 bögre liszt (25 dkg) háromnegyed bögre joghurt (másfél doboznyi, 180 g)
1 bögre cukor (16 dkg)
negyed bögre étolaj (80 ml)
1 csomag sütőpor (12 g)
20 dkg eper


Az Epres-túrós piskóta bögrésen elkészítési módja:
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső sütésre. A túrót kikeverjük a cukorral, majd a tojásokkal. Ezután hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és egyneművé keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd szépen kirakjuk az eperrel. Az epreket hosszára, kétfelé vágjuk,és vágott felükkel rakjuk a masszára. Tűpróbáig sütjük, addigra szép aranyszínt kap a teteje. Porcukorral meghintve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres-túrós piskóta bögrésen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook