Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres sajttorta recept

Epres sajttorta recept

Az Epres sajttorta hozzávalói:
20 dkg darált keksz
5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj/margarin + a formához

50 dkg natúr krémsajt
20 dkg tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
13 dkg cukor
4 tojás

30 dkg eper
1,5 dl víz
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor


Az Epres sajttorta elkészítési módja:
Az eperraguhoz megtisztítjuk az epret, felkockázzuk, majd 1 dl vízzel és a cukorral egy kis lábosba tesszük. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, majd besűrítjük a fél dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük.

Az alaphoz a darált kekszet és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat/margarint, jól összedolgozzuk. Nem áll össze tésztává, de ha összenyomjuk, tapadnia kell, ha nem, 1-2 evőkanál vizet adunk hozzá.

A kekszalapot egy kikent csatos tortaformába töltjük, jól lenyomkodjuk. 170 ºC-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve egy kanál hátával újra lenyomkodjuk.

A töltelékhez simára keverjük a krémsajtot, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a cukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, kikeverjük. A masszát a kekszes alapra töltjük, egy kanállal belecsöpögtetjük az eperragut, majd a kanál végével széthúzkodjuk, hogy márványos legyen. 140 ºC-ra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt lágyan remegősre sütjük (a széle szilárd, középen remeg).



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2018. máj. 5. 23:59
Az epres sajttorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook