Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres madártej I. recept

Epres madártej I. recept

Az Epres madártej I. hozzávalói:
1,5 liter 1,5%-os tej
1 vaníliarúd
30 dkg fagyasztott eper
4 tojás
5 dkg cukor
10 dkg méz
1 evőkanál (2 dkg) finomliszt
1 citrom


Az Epres madártej I. elkészítési módja:
Összeforraljuk a tejet a félbevágott vaníliarúddal, és 20 percre félretesszük, utána kiszedjük belőle a rúddarabokat. Félbevagdossuk a megmosott, kicsumázott epret, és összeturmixoljuk a vaníliaízű tej 1/3-dával. A kész epres turmixot félretesszük. Szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjékből robotgéppel habot verünk. Pamacsfőzés: felforraljuk a megmaradt halványsárga, vaníliás tejet. Ha már rotyog, takarékra állítjuk a lángot, és a cukros tojáshabból evőkanálnyi adagokat szaggatunk bele. A pamacsokat mindkét oldalukon kb. 1-1 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kihalásszuk, és félretesszük őket. A vaníliás tejhez öntjük az epres turmixot. A tojássárgákat, a mézet meg a lisztet kézi habverővel összedolgozzuk és apránként annyit kanalazunk hozzá a meleg, epres vaníliás tejből, hogy a tojásos keverék meglangyosodjon. Kézi habverővel kevergetve besűrítjük az epres madártejet. A megmosott citrom héját hozzáreszeljük a madártejhez, amelyet egy nagy üvegtálba öntünk, és ráültetjük a megfőtt habpamacsokat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres madártej i. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook