Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Epres keksz recept

Elkészítési idő 35 perc

Az Epres keksz hozzávalói:
10 dkg apró szemű zabpehely,
9 dkg zabpehelyliszt,
12 dkg (fagyasztott) eper.
1,5 tk. sütőpor,
1 tk. fahéj,
csipetnyi patikasó,
2,5 dkg kókuszzsír,
1 db tojás,
1 tk. vaníliaaroma,
1,2 dl méz


Az Epres keksz elkészítési módja:
A sütőt 170 °C-ra előmelegítettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A zabpelyhet, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót egy tálban összekevertem. Egy másikban kikevertem a kókuszzsírt, a tojást, a vaníliaaromát és a mézet. A nedves hozzávalókat s szárazakhoz öntöttem és összedolgoztam. Az epret kisebb darabokra vágtam, majd a masszához kevertem. A lágy tésztából kisebb golyókat formáztam, kicsit ellapítottam őket és a sütőpapírral bélelt tepsibe rakva 170 °C fokra előmelegített sütőben kb. 14 perc alatt készre sütöttem. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook