Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres-barackos-túrós-habos recept

Epres-barackos-túrós-habos recept

Az Epres-barackos-túrós-habos hozzávalói:
A tésztához:
25 dkg Rama margarin
1 tojás
2 dl tejföl
15 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A túrókrémhez:
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja
2 marék áztatott mazsola
4 db tojás sárgája
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál búzadara
Valamint:
eperszemek
őszibarackkonzerv
A habhoz:
4 tojásfehérje
4 evőkanál cukor

A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval összegyúrom.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű tepsiben (azért közepes méretű a tepsi, hogy a túrós töltelék legalább 1 cm vastag legyen rajta) belenyomkodom a tésztát, elősütöm.

Elkészítem a túrós tölteléket úgy, hogy minden hozzávalót összekeverek, majd az elősütött tésztára kanalazom, elsimítom. Félbevágott eperszemekkel és őszibarackszeletekkel rakom ki, majd a sütőbe visszatolom, és 30-35 percet sütöm.

A tetejére a habot géppel jó keményre felverem, a megsült süteményre kanalazom, elsimítom, és visszatolom a sütőbe, de a hőmérsékletet visszaveszem 120 C fokra, és ezen már csak szárítom a habot 15-20 percig.

Kihűlés után vizes késsel szeletelem.


Az Epres-barackos-túrós-habos elkészítési módja:
A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval összegyúrom. A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű tepsiben (azért közepes méretű a tepsi, hogy a túrós töltelék legalább 1 cm vastag legyen rajta) belenyomkodom a tésztát, elősütöm. Elkészítem a túrós tölteléket úgy, hogy minden hozzávalót összekeverek, majd az elősütött tésztára kanalazom, elsimítom. Félbevágott eperszemekkel és őszibarackszeletekkel rakom ki, majd a sütőbe visszatolom, és 30-35 percet sütöm. A tetejére a habot géppel jó keményre felverem, a megsült süteményre kanalazom, elsimítom, és visszatolom a sütőbe, de a hőmérsékletet visszaveszem 120 C fokra, és ezen már csak szárítom a habot 15-20 percig. Kihűlés után vizes késsel szeletelem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres-barackos-túrós-habos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook