Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Eperpürés sajttorta recept

Eperpürés sajttorta recept

Az Eperpürés sajttorta hozzávalói:
10 dkg babapiskóta
25 dkg vajas keksz
10 dkg vaj
1 evőkanál eperlekvár
25 dkg mascarpone
10 dkg cukor
20 dkg lágy túró
5 dkg fehér csokoládé
25 dkg friss eper


Az Eperpürés sajttorta elkészítési módja:
A tésztához összetörjük a babapiskótát, a vajas kekszet, meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Hozzáadunk 1 evőkanál eperlekvárt és jól összedolgozzuk. Kivajazott tortaforma aljára nyomkodjuk, majd fél órán keresztül pihentetjük a hűtőben. A mascarponét habverővel elkeverjük a cukorral, majd a túróval és az olvasztott fehér csokival is. Töltelékünket a kihűlt tésztára simítjuk és egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben. Másnap villával összetörjük az epret - ha szükséges édesítjük és a tortánk tetejére márványozzuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az eperpürés sajttorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook