Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Eperparfé Dr. Atkins ajánlásával recept

Eperparfé Dr. Atkins ajánlásával recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Eperparfé Dr. Atkins ajánlásával hozzávalói:
30 dkg érett eper,
2 teáskanál édesítőszer,
3 dl natúr joghurt,
20 dkg mascarpone,
néhány csepp mandulaaroma,
2 evőkanál tejszín,
5 dkg étcsokoládé forgács.


Az Eperparfé Dr. Atkins ajánlásával elkészítési módja:
A legszebb eperszemeket félretesszük a díszítéshez. A többi epret megtisztítjuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, megszórjuk az édesítőszer felével, és 10 percig állni hagyjuk. Az epret a levével együtt turmixgépbe tesszük, belecsöpögtetjük a mandulaaromát és pépesre turmixoljuk. Összekeverjük a joghurtot, a mascarponét, a maradék édesítőszert, és beledolgozzuk az eperparfét. A masszát folpackkal béllet formába kanalazzuk, ha a forma megtelt, a fóliával betakarjuk, és mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás előtt szeletekre vágjuk, eperszemet rakunk a tetejére, tejszínt csorgatunk köré és csokiforgáccsal díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az eperparfé dr. atkins ajánlásával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook