Eperdzsem (beszélgetős fórum)
4. Kis Cidri
2011. jún. 6. 15:06
Most hallottam, hogy ugyanúgy készítik el mint a szilvát, tehát felteszik főni a megtisztított epret és addig főzik, amíg a víz elpárolog belőle. Nem kell bele semmi csak eper, de sokáig kell főzni. Én dzsemfix-szel tettem el, mert nem akartam sokáig főzni, és féltem, hogy másképp nem áll el. (nagyon drága lenne, ha megromlana)
3. chilipepper
2011. jún. 6. 15:02
Tényleg jó a 3:1-ben cucc, de anélkül is lehet, csak kicsit több cukor kell. (Esetemben fele annyi cukor, mint eper.) Én az olyat szeretem, amiben eperdarabok is vannak, így a fele epret tisztítás után összefőzöm a cukorral, amikor pépes belerakom az eper másik felét, felforralom és utána megy a kifertőtlenített üvegbe, majd szárazdunszt. Igazából nem tudom, mennyire tartós, mert én keveset szoktam csinálni. Anyukám meg a 3:1-est használja, az eláll sokáig.
2. Ildi1963
2011. jún. 6. 13:05
Én a Dr.Oetker Dzsemfix Szuper 3:1-bent használom.
Egyszerű, gyors és finom.És ami fontos,cukortakarékos.Több éve használom,nagyon bevált,csak követni kell a tasakon lévő utasítást.
1. dalya
2011. jún. 6. 12:56
Legegyszerűbb dzsem recepteket, szeretném kérni tőletek.Amihez eper és cukor kell csak. Köszönöm.