Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Én látom rosszul vagy tényleg így van? fórum

Én látom rosszul vagy tényleg így van? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
189. 1dd00295ba (válaszként erre: 188. - 3f2a864951)
2013. márc. 3. 14:46

Az egész hozzászólás mintha lesöpörné azt , hogy nagyon emberien , tárgyilagosan is lehet állatbarát valaki !!Az nem az emberi kapcsolatok rovására megy !Sőt !!

Ez a világ kerek!! Benne van mindenki , aki megszületett !!

A tolarencia és az empátia hiánya sajnos kiütközik attól , aki szelektál !!


Nagyon jól elférnek az emberi érzelmek, úgy , hogy nem a másik kárára van !!

2013. márc. 3. 10:51

A gorog mitologiara letezik egy kifejezes, az "antropomorfizmus", vagyis az istenek emberszerusege. Azaltal, hogy a korabeli ember sajat kepere "sullyesztette le" ezeket a lenyeket, egyuttal megfoghatovo, kevesbe felelmetesse is valtak, olyanokka, akiket az ember mar tud kezelni az o kis vilagaban.


Az ember mindennel igy jar el. Vagy lesullyeszti, vagy felemeli magahoz, akarcsak az allatokat. Manapsag valoban divatot teremtett allatvedonek lenni, a szomoru szemu kutyusokat es cicakat kiposztolni a Facebook-on, s arra hivatkozni, hogy ok igenis tobbet ernek, mint egy emberi leny, kulonosen egy hajlektalan, vagy egy onhibajan kivul a tarsadalom peremere kerult ember.


Rengeteg ervet sorakoztattak fel notorius kutyatartok ennek alatamasztasara, en most csak egyet szeretnek kiemelni. Annak hangoztatasat, hogy az ember alakithat a sorsan, a kutya viszont nem. Az ember sajat sorsanak kovacsa, a kutyanak ez nem adatott meg, raadasul sok ember olyan undorito (hajlektalanok, stb.), hogy meg sem erdemlik az ember nevet.


Ezzel az okoskodassal csak annyi gond van, hogy a kutya eredetileg vadallat volt, nem kerte haziasitasat. Azaltal, hogy az ember bevonta sajat vilagaba meg nem lett volna gond, hiszen eszkozkent hasznalta, akar egy szerszamot sajat celjai erdekeben. A gond ott kezdodott, amikor a kutya funkciojat vesztette es egyfajta szuper-haziasitas aldozatava valt, amikor mar hobbybol tartottak gazdag es kevesbe gazdag emberek olyan nagytestu kutyakat is, amelyeknek szoba kutyuskava valo lefokozasa valosagos blaszfemia szamukra.


Az ember mindig is vonzodott a puha, szoros dolgokhoz, amelyeket amolyan plusallatka modjara lehetett kenyeztetni. Persze, ha ez a valami ellenunk fordul, mondjuk a kutya megharapja a gazdit, rogton elveszti "cuki" jelleget es mehet a sullyesztobe. Miert? Mert itt utkozik ki, hogy nem egy erzo lenynek tartjak az emberek oket, ahogyan az allat cuki koraban el akarjak hitetni, hanem egy targynak.


Ha egy ember "megmarja a masikat", vagyis ellene fordul valami oknal fogva, nem szokas kivegezni (elaltatni), meg a hajlektalanokat sem (bar egyes velemenyek szerint ok "mar" nem emberek, csak valami emberi szemet es udvos volna eltuntetni oket).

Ettol mar csak egy lepes, hogy a kutya tobbet er, mint egy oreg, beteges ferfi vagy no, hiszen az oregseg minden mas, csak nem "cuki".


Undoritonak tartom, hogy ha egy embertarsunk bajba kerul, az maganak koszonheti, s jonnek a sanda talalgatasok, hogy "biztosan megerdemelte a sorsat". Persze, dogoljon meg. Meghalt egy ember? Nem baj, maradt meg beloluk eleg, hiszen lassan fogyoeszkozze valunk.


Miert mas egy kutya? Mert o (valojaban nem o, hanem AZ) egy "targy", amelyet penzert birtokolni lehet. Ha nem az, hanem erzo, gondilkodo leny, AMI tobbet er az emberi szemetnel, akkor miert is kernek PENZT erte? Egy fajtiszta hobby-kutyaert neha horribilis osszegeket...


Nos, mert targy, mert mi emberek birtokoljuk es adjuk-vesszuk, megis felemeltuk magunkhoz.


Persze ez puszta kepmutatas es ezt mindenki tudja.


Vegezetul csak annyit, hogy szeretem a kutyakat, de rangsorolni kell. Megvan a maguk helye, nem "antropomorfizalom" oket, hogy aztan ennek ellenere kepmutato modon kereskedjek a cuki-babykkel.


S ha segitenem/valasztanom kell egy hajlektalan es egy kutya megsegitesen, en az embert valasztanam, akarmennyire sajat mocskaban fetrengo szornyeteg is.

2013. márc. 3. 09:01

Mennyi felesleges indulat!!!

Az ember képes legyen arra , hogy öreget , gyereket , állatot ne bántson , sőt segítse !!Mindegyik az életünk része !!

Aki az állatot nem szereti az az ő dolga !!

Az igaz , hogy sok sok olyan érzés nem is alakul ki benne , és nem is kapja meg , mint aki állatbarát!!

Akiket én a látókörömben becsülök, ismerek , akár , mint a Csányi Vilmost , vagy a családomban és az ismerőseim között , állatbarátokat , bizony kimondhatom , hogy önzetlen , szeretet igényesek , akik felelősen vállalják ezt a kapcsolatot !!

Olyan viszonzása van , amit nem elég szavakba foglalni!

A kutya nélkül élni lehet , de nem érdemes!!

Ő az aki nem tudja hazudni , hogy szeretlek !

Ez az életforma , költekezést , felelősséget is jelent !!

Viszont olyan örömet is , ami nélkül üres az életem nekem !!

" Káros szenvedélyem " , hogy van egy kutyám és egy macskám!!

Ők még azt is tudják, ha szomorú , vagy boldog vagyok !!


Amikor elmegyek , a kuvaszkám sír utánam , ha megjövők levágtat vagy tíz tiszteletkört , bukfencezve !!

Ha kimegyek az udvarra , kísérget , a macskámmal együtt , és megtanulta azt amit én elvárok tőle !

Mi hárman vagyunk egy közösség ebben a kis portánkon!!


Szörnyülködve látom , amikor nem kívánt szaporulatot elszórnak, vagy tartanak több állatot és aztán évek múlva elsóznák , mert teher , költsége van !!Szaporítók , kölykeztetik, aztán ha nem megy a bolt akkor kidobják !! Úgy ám mint a romlott krumpli!!

Mi emberek , vagyunk bizony sok félék !!


Szomszédokra miért kell tekintettel lenni ?,

Azt a kutyát amikor az ember hazahozza , picinek , azonnal úgy kell szoktatni , mint a kicsi gyereket !! Úgy van , mint a Csányi prof mondta : a kutyák szőrös gyerekek !!

Aki nem képes ezt kezelni , akkor benne van a hiba !!

Ez az életforma folyamatos kötelesség , csodálatos öröm!!


Aki egyedűl él, aki magába forduló , egy kis kutya megfordítja a lelkét !!

Ha nem igénye , ha nem tudja , akkor ne tegye !


A saját örömünket mi magunk vagyunk képesek megtalálni , a szeretetünket , mi kell hogy osztogassuk , ahhoz , hogy sokszorosan visszajöjjön!

186. petrikek (válaszként erre: 149. - Pzm3)
2013. febr. 11. 16:47

Ez leginkább az ember hibája és nem a kutya tehet róla. Képzeld én mit éreztem, amikor az előző kutyám belefetrengett az emberi ürülékbe (soha semmi másba, de az emberébe igen)... azt ki hagyta ott?

Hülye ember mindig lesz, akár kutyaszart hagy ott akár mást... ennyi erővel vitázhatnátok itt az otthagyott cigicsikkekről is... azt nem szedi fel a gyerek? Vagy azt is a kutya hagyta ott?

2013. febr. 11. 09:56
Ne keverjük az operát a viperával, a gyermek az ember az állat meg állat. A saját fajtánk kicsinye csak előbbrevaló!
184. 447396604e (válaszként erre: 183. - 447396604e)
2013. febr. 10. 19:49
menhejre=menhelyre. bocs ideges lettem:(
2013. febr. 10. 19:49
ha valaki ki meri azt mondanki hogy az állatok előnyt élveznek a gyerekekkel szemben, nagyon tévednek. ismim most akarta bevinni a kutyáját a menhejre, mert sajna költözés miatt nem tudják magukkal vinni. közölték a menhelyen, hogy fél év várakozási idő van, annyi a kidobott kutya, akit egyszerűen meguntak az emberek. az állatvédők saját zsebből próbálnak tápot, ételt adni az emberek által kidobott kutyáknak. egy ideglenes befogadónál néha 8-10 kutya van, akit saját zsebből etenek. erről ennyit
182. 447396604e (válaszként erre: 149. - Pzm3)
2013. febr. 10. 19:37
nálunk egy homeless előbb odahány a kapuban mint egy kutya:SS no comment
181. 447396604e (válaszként erre: 135. - Pzm3)
2013. febr. 10. 19:35
mint ahogy az emberek sem
2013. febr. 7. 10:15
Hát,hogy ki nem rakom a kert végébe az tuti...azt szeretem,ha mellettem van az egész csapat.Annyit még hozzátennék,hogy anno amikor az úrnőnek "nehéz"napjai voltak,akkor az ölebet tették a hasukra a meleg miatt.A társasági kutyák mindig is bent voltak a kastélyban.Ruha?Hát,ha ku....a fázik.
179. fairytalentum (válaszként erre: 174. - 4fbd4b2862)
2013. febr. 7. 10:07
Flancolásra gondolsz?Az nem állatszeretet,hanem emberi hülyeség!Az ember nem azért háziasította a kutyát - macskát - lovat stb,hogy megossza vele az ágyát,a territóriumát,hogy gumigatyába öltöztesse és luxus szállodákat működtessen a részére,ez mind szánalmas emberi agymenés.Na ennyi voltam. :D
178. kacsa118 (válaszként erre: 175. - Fairytalentum)
2013. febr. 7. 10:05

Nem, az enyém valóban nem vadászott soha, mert az első gazdája a gyepmesteri telepre vitta, hogy altassák el, mert már nincs rá szüksége.

De a vizsla sosem csak vadász eb volt. Amióta léteznek, társként is "funkcionálnak". Sosem ment a gazda sehova nélküle.

177. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 172. - Fairytalentum)
2013. febr. 7. 10:03
Őket munkakutyának,vadászkutyának hívják..a társ egészen más.
2013. febr. 7. 09:59

Egyébként meg...

[link]

175. fairytalentum (válaszként erre: 173. - Kacsa118)
2013. febr. 7. 09:59
A vizsla vadász eb.Vadászott a tiéd az életben egysze is? A kutyákat az ember szolgálatára tenyésztik,de az ember olyan hülye hogy képes alárendelni magát és ez az ami már nem normális.
174. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 172. - Fairytalentum)
2013. febr. 7. 09:53
Javíts ki,de én úgy emlékszem,hogy nem 5 éve került a kutya az ember közelébe.Társasági kutyák pedig,évszázadokkal ezelőtt is voltak.
173. kacsa118 (válaszként erre: 172. - Fairytalentum)
2013. febr. 7. 09:51
Akkor engedjem ki a vizslám az erdőbe? :D Vicc!
172. fairytalentum (válaszként erre: 164. - Kacsa118)
2013. febr. 7. 09:48
Már aki rá van szorulva.Társam úgy mint házörző,mint nyáj terelő,mint hegyi mentő,mint vak vezető,de élettársat köszi inkább a saját fajomból választok.Egy állatnak nincs szüksége manikűrre - pedikürre,fodrászra és maskarákra,ez csak az ember hülyesége.Állatnak a természetben a helye de nem a lakótelepeken ahol az emberek vannak.
171. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 162. - Fairytalentum)
2013. febr. 7. 09:47
Na,nálunk az ágyban alszik.és velünk él a lakásban egy cica,és a papagáj(aki nem a kalitkában van)DE.2hetente fürdés,3havonta féregtelenítés stb soha ,semmit nem kaptunk el a kutyától.
170. katykóca (válaszként erre: 157. - Fairytalentum)
2013. febr. 7. 09:45
Sebaj! A te gyerekeddel ez nem fordulhat elő ,hisz soha nem kerülhet a mocskos állatokhoz fényévnél közelebb.A többi ember meg had döntse el akarja -e veszélyeztetni az életét vagy sem! :D
169. csgybzs (válaszként erre: 168. - Csgybzs)
2013. febr. 7. 09:43
És az a baj, hogy minden a felnőtt ember hibája. A fel nem szedett ürülék és a kidobált pelenka is. Egyszóval a nagyokkal van a baj... csak tudnám, hogy mi a frászt kéne velük csinálni? Őket kéne elaltatni talán...
168. csgybzs (válaszként erre: 156. - Pzm3)
2013. febr. 7. 09:40
Ez az... mégis olvastam itt, hogy a "kutyások"... na erre reagáltam...
2013. febr. 7. 09:39
Ahhoz hogy az ember kutyaorsóférges legyen meg kell ennie azt.Ezt mondta az állatorvos!
166. katykóca (válaszként erre: 162. - Fairytalentum)
2013. febr. 7. 09:37
...Hanem Ott túl a rácson:DDDDDDDDD
165. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 162. - Fairytalentum)
2013. febr. 7. 09:36
És hol a helyük?
164. kacsa118 (válaszként erre: 162. - Fairytalentum)
2013. febr. 7. 09:36
De igen, ott van. Ugyanis a kutya, macska társ. Az ember társa!
163. kacsa118 (válaszként erre: 156. - Pzm3)
2013. febr. 7. 09:35

Ez így van. Sajnos az ember hajlamos általánosítani!

Én nem arra gondoltam, hogy a gyereket sehova sem viheted azzal, hogy játszik a kutyagumival.

Hanem az orsóférges cikkre reagáltam. Ahhoz, hogy azt a gyerek elkapja, kvázi játszania kéne vele.

162. fairytalentum (válaszként erre: 158. - Katykóca)
2013. febr. 7. 09:35

Azt mondtam,szeretem az állatokat a helyükön.

A helyük nem a házamban és az ágyamban van.

161. kacsa118 (válaszként erre: 159. - Katykóca)
2013. febr. 7. 09:34
:D :D
160. kacsa118 (válaszként erre: 147. - Fairytalentum)
2013. febr. 7. 09:33

Nem, Te nem szereted az állatokat. Nem is ezzel van a baj, csak ne hangoztasd, hogy szereted!

Nekem van egy egyévesem, aki a múlkor megharapta a kutyámat. Akkor szerinted lassan az intenzíven kéne lennie, nem?

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook