Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Emberi és állati szocializáció fórum

Emberi és állati szocializáció (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Emberi és állati szocializáció

2011. márc. 19. 08:59
2010. okt. 25. 18:49
mindet meg fogjuk tartani.
2010. okt. 25. 18:48

de született még 2


Dzsesszi,Émi

2010. okt. 25. 18:46

Elmentünk az állatboltba és vettünk egy nőstény

szamojédot is. Őt Vivinek neveztük el.


Késöbb aztán Vivinek és Mexnek 6 kölyke lett.


Rudi, Néró, Kesszi, Nina

2010. okt. 25. 18:35

Vidéken ahol a mamám és a papám lakik van 4 lovam.


Vili, Eliza, Kovu, Kiara


így vannak házasítva:


Vili és Eliza Kovu és Kiara

13. szuper rex (válaszként erre: 12. - Szuper rex)
2010. okt. 25. 18:26
Mex 1 hónapja lett 2 éves.
2010. okt. 25. 18:23

évekkel ezelőtt én is e vágytam egy igazi hű társra

és az utcán iskolából hazafelé ráleltem MEXRE Mex

egy kis szamojéd .

11. Melissa-baba (válaszként erre: 9. - D6b71af9a8)
2010. okt. 12. 11:56
Juujjj az nem jóó ::D:D de vicces xD
2010. szept. 16. 23:14

Szia!

Nagyon jó cikk..és sajnos igaz is. Én Győr mellett lakom egy kis városba, és az én kis vizslám Liza szintén imád sétálni, de kölyökként megégette magát. Séta közben ránktámadt egy nagy németjuhász....azóta fél a többi kutyától, pedig van, amelyik barátkozna vele, de úgy remeg a lelkem, mint a kocsonya. Azért amikor csak tehetem, viszem a mögöttünk lévő hatalmas rétre, ahol nyulakat kergetünk, meg fácánt hajtunk.

Talán eljön majd a mi időnk is, és mi is találunk hasonló kutyákat, akik nem csak támadni akarnak. :)

9. d6b71af9a8 (válaszként erre: 8. - Platty666)
2010. szept. 16. 13:06

:) Valóban, idegesítő, nekem, mint sétáltatónak, amikor a kerítést majd szétszedő kutyák közt kell elhaladni!!!!!!!! És a félsz is bennem van, hogy kiugrik, hogy van egy hely, ahol ki tud jönni....stb. Mondjuk az én kuttyom, a pici, visszaáll neki, és igen.....ezért még jobban ugatnak, és rohangálnak fel-alá a kerítés mögött, miközben én meg rángatom el a kutyát, mert nem szeretném, ha baj történne. A gazdik nem érdekelnek mondjuk, akiknek a kutyája ugat, mert én nem tehetek róla, hogy nem szocializálta, és csak riasztóberebdezésnek tartja!:((((

Mondjuk a nagyobb boximat, egyáltalán nem érdeklik a kerítés mögött acsargó kutyák.:)) Ő csak megy...az elején még lobogok utána, később már nyugisan sétálunk!:)

Nem tudom, én soha sétáltattam lakótelepen kutyát, vagy éppen parkban, mert amikor olyan helyen laktam, még nem volt kutyám.:((( De, nekem nagyon hiányzik ez mégis, és akkor is irigykedem azokra, akik ezt megtehetik.:)

2010. szept. 16. 11:01
Sziasztok! Igen, a vidéki kutyatartás más. Én Érden lakom, - hasonlóan a cikkíróhoz, ide is Bp-ről költöznek ki leginkább. Pár hónapig sétáltatnak, aztán nem. Én sem. Egyszerű oka van: a pórázon sétáltatott kutya ingerli a többieket, zeng az egész utca az ugatástól. Senki nem veszi jó néven. Aztán van olyan kutyus is, aki ezt élvezi és hergeli a többit. Nem mondanám,hogy az én kutyáim nem szocializáltak, mert néha kiszökik pár percre mind a kettő, körülszaglásznak, meglátogatják a szomszédokat, kb. 10 perc és usgyi haza! Mert az az ő birodalmuk, a kert, a ház. Védeni kell. Egyébként ha túl barátságos a kutyus, éppen a házőrző feladatát nem látja el, nemde? Legalábbis szerintem. Amikor pórázon próbáltam sétáltatni, a német juhászom annyira félt, hogy leült a lábam mellé és nem akart továbbmenni. Mindkettőnknek rossz volt, ezért maradtak el a sétáltatások. Félt a többi kutyától, akik a a kerítés mögül ugatták. Pedig előtte lakótelepi kutya volt, ott nőtt fel, barátkozott rendesen. De ez a környezet mást kívánt meg tőle. A fiatalabb kutyusom viszont éppen a pórázt nem szerette, ő szabadon sétáltatta meg magát, ahányszor csak tehette. Sokszor összemarva, véresen jött haza, míg aztán benőtt a feje lágya és most már csak baráti látogatásokat tesz. Vannak külön helyek, Duna-part, stb. ahol össze lehet jönni a kutyákkal, de az utcán nem igazán érzik jól magukat, azt hiszem. Tegnap is láttam egy új gazdit, a kutyája annyira félt, hogy mindig átment a túloldalra vagy ha mindkét oldalról ugatták, az út közepére, pedig roti volt a lelkem és nem is picike. Láttam, hogy a gazdájának sem esett jól a séta. Valszeg jövő héten már nem sétáltatja ő sem az utcán. Van másnak is ilyen tapasztalata?
2010. szept. 16. 10:16

Szia! Nagyon jó a cikk, és sajnos, nálunk is pont ez van! Annyi különbséggel, hogy én a kutyusaimat, nem merem egyedül elvinni sétálni, mert annyi a kerítés nélküli udvarból kirohanó, vagy éppen kóbor kutya, hogy.....áááááááá. Nekem boxereim vannak, és igen, itt is tartanak a nagytól(a másik még kicsi), pedig egy édes pofa! Én nagyon irigylem ebből a szempontból a városiakat! Ahol ott a park, le lehet menni, és sokan sétáltatják a kutyákat.

Nálunk is van, ahol végül is lehet sétáltatni, csak odáig eljutni sem kis feladat, a kutyák miatt!!!!!:((((( Úgyhogy, maradnak a ritka séták, és a nagy játékok az udvarban!

2010. szept. 15. 09:44
Jaj, kár hogy nem élünk egy helyen, mi is így vagyunk...
2010. szept. 15. 06:14

Szia!

Egy ideje olvasom a naplód Fülöp Úrról.Nagyon tetszik!Nekem is volt egy vizslám akit nagyon szerettem.Vidéken élek,de szinte mindennap sétáltunk kinn a Zagyva parton.Tódor-merthogy így hívták-imádta.(Én is!)Sok barátra tettünk szert mindketten,mert az emberek ide hozták ki a kutyáikat futtatni.Kicsit furcsállom hogy ahol éltek milyenek az emberek.Remélem azért előbb utóbb találtok Fülöp Úrnak havert.

Én viszont pont arra várok,hogy vidékre költözhessünk és újre lehessen egy vizslám.Az 50m2 panel nem neki való,főleg hogy én egész nap dolgozom. :(

Jó lett a cikked,gratulálok!

2010. szept. 14. 21:08

Jó lett nagyon a cikk.

Szerintem ezt most sok kutya "klub"-os rémülten olvassa. Hát, igen. Sajnos. Változás mikor lesz?

Amíg sok helyen a gyerekkel, vagy embertársával szárazan, elfásultan bánik...

2010. szept. 14. 19:59

Aterzem a helyzeted.Ahol en lakok leginkabb kis testu,oleb tipusu kutyakat tartanak,azokat is max a kertig viszik ki a szuksegletek elvegzese erejeig.Nekem egy gyonyoru goldim van,na az meg ugye nagy testu kutya.Sokan meg keritesen keresztul is tartanak tole.Pedig igazan nincs miert,ha ugral is max oromeben,sose bantana senkit se.Nekunk is van kertunk,de en rendszeresen viszem setalni,mert a kutyanak az az igzi elmeny,felfedezni a kornyeket,szaglaszni es csak ugy menni elore a semmibe uj kalandok utan kutatva...

Sokszor osszeszorul a szivem mikor a keritesnel csahol egy kis kozos moka remenyeben,mikor is kilep a gazdi es morcosan betessekeli a hazba a sajat kutyajat,mondvan ne randalirozzanak odakint.Az utcai setak soran sajnos mi sem szoktunk talalkozni hozza passzolo kutyaval,ertem ez alatt leginkabb a meretet.Pedig az en kutyim olyan szivesen jatszana mas kutyakkal.Annyi a szerencsenk,hogy a kozelbe van egy kutyas park ahova ha indonk engedi kivisszuk kb hetente 3x,de e mellett is jo lenne,ha itt ahol nap mint nap jarunk,ha itt is lennenek olyan kutyak akikkel bratyizhatna,es persze en is.

2010. szept. 14. 16:53
Szia!Vidéken az emberek nagy többsége tényleg úgy gondolja,hogy a kutya a kertbe való,főleg kicsi településen elég hülyének néznek,ha a kertben tartott kutyával sétálni indulsz(tapasztaltam)Fiatalkoromban én is nagyobb városban laktam,és még emlékszem az esti kutyás találkozókra a parkban,azóta is hiányoznak.Szívesen lennék a kutyasétáltató társad,de sajnos a távolság miatt ez nem lehetséges.Szép cikk volt,gratulálok.
2010. szept. 14. 16:08
Mikor vidékről felköltöztem Budapestre, hamar megfogalmazódott bennem, hogy szükségem van egy hűséges társra. Egészen Jenőig mentem, ahol 9 kan kutyusból Ő engem választott a csábítóan zörgő kajás doboz helyett...

Ugrás a teljes cikkre: Emberi és állati szocializáció

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook