Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Elveheti-e tőlem a válásnál a gyerekeket a férjem, csak azért mert megtudta megismerkedtem valakivel 1-2 hete? fórum

Elveheti-e tőlem a válásnál a gyerekeket a férjem, csak azért mert megtudta megismerkedtem valakivel 1-2 hete? (tudásbázis kérdés)


11. Marcianyu09 (válaszként erre: 1. - Mandi72)
2017. szept. 28. 14:18
Szia, sajnos tudom miről beszélsz, tőlem is elvették a 10 éves fiam, ugyanúgy alkalmas vagyok,sőt a fiam jobban hozzám húz,engem hoztak ki pozitívabbnak a szakértői vizsgálaton, mégsem kaptam meg :(((( korrupt, jogtalan világban élünk :((((
10. Krisztine2 (válaszként erre: 9. - BayBanya)
2010. máj. 4. 15:54

Tudod,az okos ember más kárán tanul...

Én is tanultam az esetből,csak túl nagy árat fizettem érte.

9. BayBanya (válaszként erre: 8. - Krisztine2)
2010. máj. 4. 14:37

hát igen, a szerelem vak, és túl sok bizalmat ad :(

én is megégettem magam - mármint pénzügyileg - de azóta máshogy csinálom :D

8. Krisztine2 (válaszként erre: 3. - Vad Virág)
2010. máj. 4. 13:38

Szia,a gyerkőcöt nem tudja elvenni azért mert új kapcsolatod van:)

Sőt,ha valamit mond ellened azt bizonyítania is kell:)

Hát az anyagiak:

Én hülye voltam,fiatal és naív...minden az exem nevén volt.csak az én pénzem volt benne a házba stb...

Szóval mikor váltunk a gyereket és engem kisemmizett.

Az ügyvédem azt mondta nem tudok mit tenni,mert a házasságunk elött le kellett volna írni ki mit hozott a kapcsolatba.

Csak én nem gondoltam ilyen dolgokra:(

7. BayBanya (válaszként erre: 5. - Szemmelver)
2010. máj. 4. 13:28

köszi ... ehhez nem értek - pontosabban ehhez sem :(

akkor lehet, hogy az az "epi" ott "depi"?? - ki tudja :D

még egyszer köszönöm :) - de ez amúgy hogy van? ha epilepsziás az anyuka mi az, hogy nem engedik szülni? úgy értem, császár, vagy eleve nem tanácsolja az orvos a gyermek vállalást??

6. BayBanya (válaszként erre: 3. - Mandi72)
2010. máj. 4. 13:26

emelném a kalapom ... ha lenne.

Így csak szóban tudom kifejezni tiszteletem :)

Kitartás!

5. szemmelver (válaszként erre: 18. - BayBanya)
2010. máj. 4. 13:06
akkor nem engedték volna szülni! az epilepszia nem zárja aki a gyrereket
2010. máj. 4. 12:30

Mi végig csináltunk egy gyermekelhelyezést. Úgy indult, hogy anyuci leadta a gyereket, mondván "káosz" van az életében. És hónapokig hírét se hallottuk..

Majd jelentkezett, hogy viszi a gyereket, addigra már beadtuk oviba (3és fél volt), mivel nem tudtunk semmit, így láttuk helyesnek.

Aztán kezdődött a hercehurca. A lényeg, beadtuk a bíróságra.

A gyerkőcöt nálunk helyezték el.

Ügyvéd nélkül csináltuk végig. Volt mindkét helyen környezettanulmány, óvodai, orvosi vélemény, tanuk meghallgatása arról, hol, hogyan él a gyerek. Majd voltunk egy pszihológiai vizsgálaton (a gyerek, szülők, és az abban a háztartásban élők- az anya a szülei, meg én, mint élettárs). Teljes jellemrajzot csináltak. Ja,ás kellett a fizetésről, anyagiakról is papír.

Ami ellenünk szólt, az az volt, hogy mi Szlovákiába élünk. A gyerek és a szülei magyar állampolgárok(a bírót aggasztotta, hogy az apát, így a gyereket is, csak a kettőnk kapcsolata köti ide, és a munkája)

Hozzáteszem az anya nem "küzdött" a gyerekért. Szinte meg se szólalt. A bíró könyörgött neki, hogy mondjon már valamit, ami mellette szólhatna.

Az anya nem iszik, nem drogozik, csak épp nem tudott róla gondoskodni. Pénze soha nem volt, nem is nagyon dolgozik,hitel annál több.

A bekért tanulmányokból kiderült egy csomó minden. A gyerek sokat volt beteg, nem voltak ruhái, nem járt rendszeresen óvodába, és ami még ellene szólt, hogy többször is költözött a gyerekkel, városról városra, pasihoz, pasi nélkül, szülőkhöz. Szóval a gyereknek ez sem volt épp kedvező a fejlődésében.

A szakvéleményben is az állt, hogy a gyerek el van maradva a vele egykorú társaihoz képest.

Egyébként a fiu az apját választotta, jelképesen a dokinál. 15 éves korától viszont a bíró kérdi meg a gyereket, kivel szeretne élni.

A bíró annak idején azt mondta, hogy a gyereket annál a szülőnél helyezik el, aki alkalmasabb a gyerek nevelésére, testi lelki, érzelmi fejlődésében kedvezőbb körülményeket tud biztosítani. Első az anya. Ha bebizonyosodik, hogy alkalmatlan, akkor megnézik az apát, ha az apát, ha az sem alkalmas, mennek tovább...nagyszülők...

Szerintem nincs ok az aggodalomra. Még az uj kapcsolat sem lehet ok arra, hogy elvegyék a gyereket. Pláne, ha a jól kijönek. Ahhoz sokkal nagyobb okok kellenek.

Így zárszóként,már 7 éves lesz a gyerkőc, az anyuka meg nem változott semmit. Van hogy hónapokig nem jelentkezik. És a pasiügyei sem változtak, csak már nem költözik, mint a madár...

3. mandi72 (válaszként erre: 2. - BayBanya)
2010. máj. 4. 10:16
Nem is szabad feladni, a remény hal meg utoljára. Én is küzdöttem végig, reménykedtem, hogy van még igazság. Csak az a baj, hogy a Bíróságokon nem igazságszolgáltatás, hanem jogszolgáltatás van, ahol a jogtalanság formál jogot.:((( Minden Fórumot bejártam, sőt Strausbourgban van kint az ügyem és sosem adom fel!!
2. BayBanya (válaszként erre: 1. - Mandi72)
2010. máj. 4. 10:05

sajnálom :(

Teljesen igazad van, tudom ... de bennem még él a remény, hogy van élet hálapénz nélkül is :)

1. mandi72 (válaszként erre: 9. - BayBanya)
2010. máj. 4. 08:51

Szia!


Manapság már nem ítélik egyből az anyának a gyerekeket. Korrupt világot élünk, pénz beszél, kutya ugat. Nagyon jó ügyvéd kell,aki gátlástalan, mindenkin képes keresztül gázolni (volt férjem ügyvédje ilyen volt) és pénz kérdése minden. Tapasztalatból írom. Ugyanis tőlem mind a két fiam elvették és az apának ítélték, annak ellenére, hogy minden megfelelő volt. Az ítélet így hangzott: az anya alkalmas, de az az apa alkalmasabb és magasabb életszínvonalat tud biztosítani. A szakértői véleményekből is kiderült, hogy a gyerekek mennyire anyásak, de ez nem számított, csak a pénz. Mindenkinek megvan az ára, sajnos.:(((


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook