Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Elvált szülők fórum

Elvált szülők (beszélgetős fórum)


2011. okt. 2. 20:00

Sziasztok!

A szüleim, 36 év házasság után beadták a válópert, két hét múlva lesz a tárgyalás. Ma közölték velem ezt az egészet s totál le vagyok döbbenve, vagy ki vagyok akadva, vagy magam se tudom mit érzek... nagyon szarul érzem magam, nagyon kivagyok, olyan mintha fölöslegessé váltam volna, vagy valami hibává

2010. júl. 7. 21:22

Sziasztok!

3 éves a kisfiam.Sajnos a párommal megromlott a viszonyunk, elváltunk. A kisfiam jelenleg nála van a munkahelyem és egyéb hátráltató körülmények miatt, természetesen csak ideiglenesen. Ritkábban tudom látni mint szeretném.

Az emberek "jószívűsége" miatt, annyira megromlott a viszonyunuk, úgyis fogalmazhatnék, hogy gyilkoljuk egymást, hogy néha már az idegbaj kerülget.

Kérlek titeket ha valaki átment vagy élt át hasonló körülményt vagy meséltek róla megköszönném a tanácsokat és a segítséget.

2010. márc. 14. 23:13
Valaki tud segiteni?3-ÉVE NEVELEM EGYEDÜL A GYERKÖCÖT ÉS 3-4 HETENTE JÖNN AZ APJA CSAK PÁR ORÁRA VISSZI EL.UTOLSÓ EL VITELNÉL MÁR NEM AKART HAZA JÖNNI ÉS MÉG SOHA NEM ALUDT AZ APJÁVAL .vÁJON MIÉRT MONDOTT NEMET A GYEREK NEKEM?Okés hogy hiányzik az apja csak furcsa .Talán a sok ajándék ?
12. babe72
2009. okt. 26. 17:59

Sziasztok!


Nekem tud valaki segíteni? Szépen elválni? Már két éve válok egyfolytában,a bíroság évente egy tárgyalást tűz ki nincs közös megegyezés albérletben lakom a gyönyörű családi házam meg üresen áll. Miért, mert két éve mikor a dolog elkezdődött két kiskorú gyermeke szeme láttára vert péppé jó pár embert én megúsztam pár ütéssel. Feljelentettem majd egy év után az ügyet simán lezárták. Nem volt büntetve soha nem volt még egy közúti szabálysértése sem. Az egész azért volt mert 20év után elég lett a rabságból, és kiléptem a kapcsolatból. Azóta is üldöz fenyeget a nagyobbik fiam őt választotta és egyszerűen hozzáköltözött. Sok mindent kellett feldolgoznom. Csak azt nem tudom még hogy most sem lehetek szabad. Egy városban lakunk ha bemegyek valahová vásárolni és összefutunk minden szemét ku...vagyok persze hogy mások is halják.A két év alatt az a dolog nem lankadt nála mikor és hogyan lesz ennek vége? Volt valaki hasonló helyzetben? Lehet valamit tenni?Beszélni nem lehet vele ha esetleg megpróbálom dúrván elutasít de volt példa hogy leköpött megrugdosta az autómat. Mit tegyek hogy lehet így élni.

2009. szept. 19. 16:31
Szerintem az a legfontosabb, hogy ha valamelyikőjüknek új párja van, arra figyeljen a legjobban, hogy a párja soha ne legyen előbbrevalóbb mint a gyereke, és merjen kiálni mellette.
10. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 9. - Hozsi)
2008. máj. 10. 13:42
Én ha valamire nem tudok válaszolni a nem tudom helyett,míg összeszedem a gondolataimat,kis időt szoktam kérni,pl majd este fürdés közben (szoktunk akkor dumcsizni jókat) megbeszéljük,vagy ha ép uton vagyunk,akkor hogy majd ha hazaértünk vagy hasonlók.Mivel tényleg meg szoktuk beszélni később,nem érzi úgy a gyerek hogy leráztam...A válásunkról nem kérdezősködik,valahogy belenőtt ebbe,ez a helyzet lett neki természetes mert kicsi volt.Mostanában beszéltünk az apujával arrol hogy egyeztetnünk kellene mit mondjunk neki,hogy ugyanazt ne tálaljuk többféleképp,nem biztos hogy jó ha megzavarjuk.
2008. máj. 10. 10:57
Szerintem elvált szülőként a legfontosabb az őszinteség a gyermekem felé. Én mindent elmondok neki a saját szintjén és soha nem mondom azt, hogy nem tudom. Mert ha valamit nem tudok és ezt mondom is a kislányomnak,(elvált anyaként én vagyok a női minta és a biztos alap neki)akkor beleültetem én magam a lelkébe a bizonytalanságot! Pedig pont ettő kell őket a legjobban megvédeni ebben a "szülők elváltak" szituációban. Hiszen ők félnek a jövőtől, nem tudják mi vár rájuk. És ebben egyedüli támaszuk csak Te! vagy. Úgyhogy ne mondjátok azt, hogy nem tudom.
8. fa72c95d08 (válaszként erre: 7. - Ab31092128)
2008. ápr. 19. 12:44

Kedves hource! Neked sem könnyű a helyzeted.

Soha nem fogsz tudni neki úgy válaszolni, hogy elégedett legyen vele. Te mit tudsz miért nem kiváncsi rá? addig amig nem kérdi meg ne gondolkozz rajta, vagy egyszerüen válaszold csak azt, hogy nem tudod, de nem Ő miatta ment el, mert Ő jó gyerek. Ha megkérdi hogy miattad, akkor kérdezz vissza, szerinted Én jó apukád vagyok?, bármit is mondjon akkor is azt mond nem tudod. Aztán ha a sors úgy hozza, majd az anya válaszol neki és elhiheted a gyerek csak téged fog nézni és nem fog haragudni, bármit is mondjon az anya rólad. Szerintem.

Más! Én viszont nem próbálok mindent megadni neki, nem is tudnák, bárcsak megadhatnám neki azt amit most még nem tudok.

Én 5 éve váltam el, de a kislányom a mai napig megkérdezi, hogy "Anya! Apa soha nem fog már visszaköltözni hozzánk?" és nem tudom mit válaszolhatnék erre, csak azt mondom, "nem tudom."

2008. jan. 22. 20:31
sziasztok! nálunk , nekem itélték a 6 éves leányomat . apaként nem egyszerű feladat ez , de nagyon jó érzés apának lenni , nevelni egy picukát .igyekszem mindent megadni neki ,de egy anyát sem lehet pótolni . sajnos nem kiváncsi rá az anyukája ,igy a pici szive már megszokt 2 év alatt hogy anyukája nem látogatja . mit tegyek ha kérdezi majd miért van igy -ezt nem tudum .sajna
2007. aug. 28. 12:19
Nyitottam egy forumot Elvált szülők gondjai címmel senki nem írt eddig.Akkor találtam rá a te általad nyitotra.Egyedűl nevelek két gyereket.Két válás után.Sosem neveltem a gyerekeket apa ellenesre.Viszont a gyerekeknek az a kevés rossz emlékük van vagy úgye a semmilyen.Ebből sokmindent kikövetkeztetnek a gyerekek legalább is az enyémek.Próbáltam az apukára hatni milyen következményei lesznek a kapcsolatukra ha nem látogatja példának okáért monjuk a lányomat az apuci aki a szomszéd utcában lakik.Számtalanszor próbáltam beszélni vele amikor még lehetett,hogy milyen lesz az a gyereknek ha a mellette lévő utcában nől fel úgy a gyerek,hogy rá sem néz.A következménye az lett,hogy én ne mondjam meg mit csináljon és elmegy a 4,5éves lánya mellett úgy az utcán még nem is köszön.Durva nem?De tudnék még mesélni sokat.pusza
2007. máj. 28. 10:04
Köszönöm a tartalmas, őszinte referálásokat. NE LUSTULJATOK! ÍRJATOK MÉG! KÖSZÖNÖM
2007. márc. 15. 17:22

Nálunk a szét költözés a gyerekek érdekében történt. Éppen ezért hónapokig nem láttogathatta őket, csak havonta egyszer akkor is csak az én jelenlétemben, sehova el nem vihette őket. Maga volt a pokol, de úgy gondoltam amíg tud viselkedni addig láthatja őket. Így ment másfél évig és közben állandóan azt hallgattam, hogy kezdjük előlről, megváltozik. Nem kapott esélyt , már nem , de meg kapta annak az esélyét, hogy ha bizonyít akkor többet lehet a gyerekkel. Ez bevált. Összeszedte magát és nem macerált többé. Azóta van 1 élettársa is , normálisabban bánik a gyerekeivel mint amikor együtt éltünk. Most a fél nyári szünetet ott töltik, karácsonykor húsvétkor, ott is töltenek 1 pár napot. 2-3 hetente pedig péntek délutántól hétfő reggelig ott vannak.

Nem volt könnyü és nem ment egyből de úgy gondolom szükség volt arra, hogy mi felnőtként tudjunk viselkedni és megoldjuk a láthatást. Ehhez mindkettőnknek sokat kellett engedni , mert mi továbbra is gyűlöljük egymást!

De a gyerekek csak jól jártak: nyugalom van körülöttük, és szülinapkor, karácsonykor dupláznak.

3. ica!
2007. márc. 15. 15:18
Az apa meglátogathatja a gyerekeit. Sőt, meg is kell, hogy látogassa őket. Ugyanúgy kellenek közös programok...stb. Nagyon szomorú ha a felnőttek úgy döntenek, hogy nem folytatják tovább, (persze sokszor nincs más választásuk gondolom) de ezt próbálják meg a szülők úgy megoldani, hogy a gyerekek ne érezzenek túl nagy különbséget. Szóval maradjon a válás után is a gyereknek anyja, apja. Szerintem.
2007. márc. 15. 15:15
Jó kérdés! Minden elismerésem az ilyen anyáé! Soha nem szeretném megtudni! A környékünkön is van egy ilyen nő. Csodálattal nézek fel rá. Gyönyörű gyermekei vannak, de rengeteget dolgozik. Ezen felül jóneveltek és illemtudóak a gyerkőcök.
2007. márc. 15. 15:12
Hogy viselkedik egy elvált szülő, Nő esetén, a gyermekek nála vannak elhelyezve, a gyermekek kapcsolattartásával kapcsolatban? És erről, hog

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook