Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Első randin miért dicsekszik valaki a semmivel? fórum

Első randin miért dicsekszik valaki a semmivel? (beszélgetős fórum)

17. Liycs (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 11. 00:24

Ennek a magyarázatát a pszichológia és kicsit célozottabban a gazdaságpszichológia területről tudod megszerezni. Több tudományos vizsgálat született erről. Kicsit tömörebben megfogalmazva, ez kompenzációs projekció. Ez a pszicho analitikára vezethető vissza. Pszichoanalízis témaköre leginkább Freudtól származik. Ez arról szól, hogy az embert éri valamilyen hatás és ezeket a hatásokat feldolgozva, értelmezi, majd ez alapján cselekszik. Egyszerűbben fogalmazva az ember az egy érzelemi robot, bemegy egy érzelmi hatás, majd ennek lesz egy érzelmi kimenetele, ami alapján cselkeszik. Ezektől a kapott, bemeneti hatások folyamatosan változtatják az ember, ami nagyon mélyen megragad az emberben az kognitív kondicionálodásnak nevezik. Ez főként gyerekkorban a legintenzívebb. Az emberben, mint érzelmi robotban a kapott érzelmek kétféleképpen érvényesülnek. Ez egyik a követő, vagyis asszociatív parallelitás. A másik az elkerülő, vagyis a poszt-traumatikus differenciálódás. Ha ez ember valamit kellemesen élt meg, akkor az szerint fog viselkedni. Ha viszont kellemetlennek élte meg, akkor folyamatosan az ellen fog cselekedni. Bár vannak egyéb cselekvést alakító hatásfolyamatok, de az már patológiai eseteket jelenti.

Az említett úriember valószínűleg a pénztelenséget kellemetlenül élte meg ezért kerüli a pénzteleség fogalmát. Vagyis kompenzációs állításokat tesz a pénztelenségre, hogy neki van pénze.

Mivel hogy csak állításokat tesz, vagyis a valós helyzettel ellentétes állít be valamit, és nem valós cselekvési mechanizmust tesz. Ez arra utal, hogy secundarium jellegű személyiség lehet, vagyis nem aktív cselekvő személy, ha másodlagos passzív személyiség, aki önbizalomhiányos és az események elviselője és nem pedig a indikátora. Így a kellemetlen pénztelenséget generalizált szorongásként éli meg. És ezt a frusztrációját a legkönnyebben projekcióként tudja kifele vetíteni. Az úri embernél így tevődik össze a kompenzációs projekció. Bár lehet, hogy összetettebb az eset, de amit nagy vonalakban leírtál, abból erre lehet következtetni.


Ha kicsit jobban megakarod ismerni az emberi reakciókat, akkor ajánlom figyelmedbe Philip Zimbardo: Pszichológia mindenkinek című könyveit. Vagy Tomley Sarah: Mit tenne Freud? című könyvet. Sokkal egyszerűbben olvashatók, mint a többi szakkönyv. Remélem választ kaptál a kérdésre.

ápr. 10. 22:34

Úgy gondolom, most már akkor itt az ideje...


Áruld neki, hogy a NAV-nál dolgozol!

15. Lau_Ra (válaszként erre: 4. - NomNom)
ápr. 10. 18:00
Valószínű :DDD
14. Epresturmix (válaszként erre: 11. - Andi6020)
ápr. 10. 13:43
Nekem nem nehéz. Egyáltalán nem nézek ki úgy, mint akinek sok van, mert nincs is sok. 🙃
13. R.Eszter (válaszként erre: 10. - Epresturmix)
ápr. 10. 13:40
Ez pontosan így van, és így gondolom.
ápr. 10. 12:18
Én nem találkozta milyennel,szerencsémre.
11. andi6020 (válaszként erre: 10. - Epresturmix)
ápr. 10. 11:53
El kell vegyülni ;)
10. Epresturmix (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 10. 11:42
Akinek van az meg igyekszik kussolni, mert abból csak a baj van! Jönnek a kölcsönkérők, bezzegelők és azok, akik szerint nem tisztességes úton szerezted meg. A pénzzel felelősség is jár! Az első lépés, hogy nem kell feltűnősködni! :)
9. tulipán*** (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 10. 10:34
Így van.
8. tulipán*** (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 10. 10:33
Azért dicsekszik mert olyannak akar tűnni, amilyen ő maga is lenni szeretne. Gazdagnak. Meg akar téged nyerni ezért olyannak mutatja magát, amilyennek saját maga szerint vonzónak tűnik.
7. NomNom (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 10. 10:31
Hogy ne szaladj már akkor el amiatt h csóró.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Elliana)
ápr. 10. 10:26
Engem inkább általánosságban érdekelne, hogy miért dicsekednek az emberek, ha egyszer nincs mivel? Mi értelme? Szégyellik, hogy nem állnak olyan jól anyagilag?
ápr. 10. 10:24
...lépj túl ezen...
4. NomNom (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 10. 10:24
T. Hilfiger dzseki?
3. vivo44 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 10. 10:20

Nég níiss erről pár fórumot:D:D

Már megválaszoltuk az előzőben!

ápr. 10. 10:06
Ezek után Te mit szeretnél, mit tervezel egy ilyen ordas kamugéppel? 🤔
ápr. 10. 09:59
Régebb óta ismertem már látásból, mindig találkára hívott, se folyamatosan visszautasítottam, viszont most adtam neki egy esélyt. Mit is mondjak, eléggé kiábrándító volt az a rész, hogy folyton dicsekedett, azzal mondjuk, hogy 200 Eurós dzsekit vett a gyerekének, hogy neki is meg a családjának is mindig volt pénze, mindig gazdag volt a családja, noha az apukája meghalt, amikor kisfiú volt még, őt nem érdekli a pénz, de soha nem volt szegény. Ami kicsit ciki, hogy én előtte pár napja beszéltem az unokatestvérével, aki azt mondta, hogy mindig nagyon szegények voltak, tele adóssággal, nem volt könnyű életük, és ez a mai napig így van. Az autóját még törleszti most is, tőle is kért kölcsön nem keveset... de miért akarja többnek mutatni magát? Ő azt hiszi, hogy engem érdekel a pénz?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook