Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Első napunk az oviban ! Nektek milyen volt? fórum

Első napunk az oviban ! Nektek milyen volt? (beszélgetős fórum)


26. sinkoneeszter (válaszként erre: 25. - Rizoli)
2010. szept. 2. 15:56
kAPTUNK EGY RAKÁS GYÓGYSZERT ÉS CEBION CSEPPET KAP TEÁBA+ NORMAFLORT!!!KÖSZI , REMÉLEM MÁR JOBBAN IS LESZ!
25. rizoli (válaszként erre: 23. - Sinkoneeszter)
2010. szept. 2. 15:08
:(( Ettől félek én is.Adsz Neki valamilyen vitamint? Remélem hamar meggyógyultok!
24. rizoli
2010. szept. 2. 15:06
Nagyon-nagyon büszke vagyok az én Nagylányomra!! :))) Ma reggel bevittem reggeli előtt és ugy ment be , hogy megölelte az óvonénit :) Puszi és el is jöttem majd ebéd utánra vissza.Nagyon izgultam .2 óvonéni is agyon dícsérte, hogy milyen ügyesen játszott , nem sírt , láthatóan jól érezte magát.Szépen és sokat ebédelt.Már csak nekem kell hozzászoknom hogy nincs velem.Lehet nekem nehezebben megy majd ? ....Szval nagyon boldog vagyok :)
2010. szept. 2. 08:42
Sziasztok!Irány a doki, máris összeszedtünk valamit. egész éjjel hánytunk, hát szupi kezdés volt....!
22. t.heny (válaszként erre: 19. - Rizoli)
2010. szept. 1. 20:29
:DDDD
21. sinkoneeszter (válaszként erre: 19. - Rizoli)
2010. szept. 1. 13:46
Sziasztok!Nálunk is pont ez a helyzet, de mi csak hétfőtől alszunk bent, remélem minden jól megy majd!
20. rizoli
2010. szept. 1. 13:42
együtt , csoportban ....bocs
19. rizoli
2010. szept. 1. 13:41

Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés :) Tegnap még együt voltunk bent a csoportba és már láttam a változást,barátságosabb lett.Ma pedig egy órára ottmaradt és szuperül elvolt , semmi sírás :) Apróbb zökkenők vannak de ehhez több idő kell hogy változzon.Holnap délelőtt beviszem és ebéd uán megyek csak érte.Hétfőtől próbáljuk az ottalvást.

Az ablakból integetés az működik nálunk is :)

18. t.heny
2010. aug. 31. 11:05
Sziasztok!Nálunk is rövid a beszoktatás, összesen háromszor voltunk délutáni játszáson az oviban, aztán másnap reggelre vittem, és ebéd után hoztam haza.Azt követő nap már egész nap ott maradt az oviban a lányom.Az vált be, hogy reggel mikor beviszem, ő ad egy puszit az ovónénivel oda megy az ablakhoz és integet nekem, én kb. kétszer visszaintek aztán megyek dolgomra, és így ő nem sír.Nálunk nagyon bevált, mostmár imádja az ovit.Április 7-én kezdte, akkor járt 2 hónapig, aztán ugye volt több, mint 3 hét szünet.Azóta tegnap ment először, kicsit makacs volt, nem akart bemenni, délután pedig nem akart haza jönni.Szerncsére imádja az ovit.Szerintem a lényeg, hogy ne legyen hosszú a búcsúzkodás.
17. bögre
2010. aug. 31. 05:45

Mi tegnap voltunk először.

A kislányom bölcsibe is járt. Már egy hónapja készültünk rá, mindenkinek elmondta, örült neki.

Aztán reggel mikor látta, hogy pakolok a szatyorba, megszeppent és azt mondta, hogy inkább nem menne.

És ugye nem hagysz ott??? :(

Amikor bementünk diszkréten pityergett, mert ugye már nagylány.

Ő nem éhes, pedig már hajnalban kopog a szeme. :)

Megbeszéltük ha kimennek az udvarra, elugrok haza, mert ott lakunk egy köpésre.

Elintéztem még egy-két dolgot, és sajna fél 1-re értem vissza.

Legnagyobb meglepetésemre az óvónők azt mondták, hogy alszik.

Mikor mentem érte, ott állt az ablaknál és várt.

Úgy sajnáltam szegényt.

Nagyon megdícsértem, elmondtam, hogy voltam már itt, de aludt.

De holnap már nem szeretnék jönni, útközben ez volt a téma.

Nagyon más mint a bölcsi, kíváncsi leszek tanul-e olyan sokat itt is?

16. hobnobs (válaszként erre: 13. - Kismóki 2)
2010. aug. 30. 19:56

ezt könnyű mondani :)

hisz ez ösztönös!!!

15. Bekomi (válaszként erre: 5. - Anatita81)
2010. aug. 30. 19:01
mi is így vagyunk, én sem szoktatom be,és lehet a kezdeti nehézségek után(ha lesz ilyen) akkor majd nem akar hazajönni mert én csak még fél napra sem írattam be, mert ebéd előtt hazajön
14. Bekomi (válaszként erre: 4. - Rizoli)
2010. aug. 30. 19:00

ő nagyon közvetlen, gyorsan ismerkedik, bár nem tudom ez egy oviban sok gyerke közt hogyan fog működni....

Hát igen itt 22 vannak kb én soknak tartom, de az van előttem mi is voltunk ennyen,és hát én sem lettem egy hülye gyerek.....:-)))))

2010. aug. 30. 16:42
Drága Anyukák! Ne izguljatok olyan nagyon! Átragad a gyerekre, nehezebben fog beszokni, fájdalmasabb lesz az elválás.
12. ALLICS
2010. aug. 30. 16:29

Mi holnap kezdjük az ovit,a kisfiam már nagyon várja.

Mi jártunk bölcsibe is,bár a nyáron nem,de remélem egy pici előnyt jelent,hogy járt már közösségbe és remélem jobban megy a beszokás.

2010. aug. 30. 16:12
Sziasztok!Mi is 1-én kezdünk 1 órás játékkal!Tele vagyok aggodalommal....?
2010. aug. 30. 15:48
Sziasztok ezek a beszámoló engem is érdekelnek,mi szept..27-én visszük a kislányomat.Bár Ő még csak dec.. 12-én tölti a 3-at.
9. rizoli (válaszként erre: 7. - H.Gyopár)
2010. aug. 30. 15:38

Szia!

Nagyon várom a beszámolódat.

Ezt nagyon jónak tartom , hogy rövid a beszoktatás.Nálunk elvileg addig tart amíg a gyerek igényli...ennek is megvan a jó oldala.

Viszont én ismerem Lillát és tudom , hogy nagyon sokáig igényelné,hogy mellette legyek...nem szeretném ha azt hinné hogy az a "normális" hogy anya is vele van az oviban.

2010. aug. 30. 15:28

Sziasztok!

Mi is csak elsején mehetünk,de már vittem többször az oviba,beszoktatásra.Alig bírtuk hazahozni a férjemmel,2 órákat játszott a gyerekekkel,tetszett neki..nagyon várja,csak én féltem.

Mert Ő is kis érzékeny,ha hangosabban rászólnak elsírja magát:(

2010. aug. 30. 15:26

Szia!

Mi holnap megyünk és ígérem írok majd én is! Örülök, hogy van kivel megbeszélni az élményeket! No meg a tapasztalatokat!

Leventém nagyon várja már a holnapot! Kíváncsi leszek, mi benn maradhatunk először és utoljára:-) szeretnék képelni is kicsit. Így, hogy még senkiről nem tudunk semmit, ha lehet.

Holnap írok...

6. rizoli (válaszként erre: 3. - Mandy)
2010. aug. 30. 15:25

Szia!


Köszönöm megnézlek Benneteket :) próbáltam hasonló fórumra rákeresni de nem jól ezek szerint .

5. Anatita81 (válaszként erre: 1. - Rizoli)
2010. aug. 30. 15:24

Szia, jó nektek, nálunk a legkisebbek csak elsejétől mennek. Szóval holnapután lesz az első napunk. A lányom júniusban múlt el 3 éves és nálunk ő a nagytesó. Nagyon várja, tetszettek neki a bemutató foglalkozások is.

Egyből a mélyvízbe dobjuk, semmi beszoktatás. Elkísérjük és ottmarad ebéd utánig - ez a terv. Fél napra irattam be, de őt ismerve lehet, hogy nem akar majd hazajönni... Nagyon szereti a gyerektársaságot, rengeteget beszél és nem érzi elveszettnek magát akkor sem, ha nem mi, a szülei vigyáznuk rá. Meglátjuk.

Van egy 3 nappal idősebb kis barátja, akivel fél éves koruk óta együtt cseperednek, de ő csak jövő héttől megy. Lehet, hogy jobb is így, talán hamarabb összebarátkozik a többi gyerkőccel, ha Bendi nincs ott.

Jut eszembe: Te adsz nekik vmilyen immunerősítőt? Én már egy ideje itatom vele a C vitamint, vettem egy immunerősítő lekvárt és nézegetek még egy port, amit az egyéves kistesónak is adhatnék.

4. rizoli (válaszként erre: 2. - Bekomi)
2010. aug. 30. 15:24

Szia!

Nem egyszerű a döntés sajnos.A 2 nagyobbam még Pesten járt oviba (ill. az 5 éves lánykám Pesten kezdte és 3 hónap után költöztünk vidékre)ott ugyemlékszem 28-30-an voltak egy csoportban.Itt 10-12-en.Én ugy látom , hogy ha kevesebben vannak jobban tudnak velük foglalkozni akár ha kell egyenként is ha valamelyik gyereknek nagyobb szüksége van rá.

Mennyira barátkozós a Kisfiad? Mennyire bírja a változást? Ha esetleg egyik ovi nem tetszik valamiért átíratnád másikba?

2010. aug. 30. 15:24

Sziasztok :)


Van már egy hasonló fórum, hónapok óta tartjuk egymásban a lelket, és készülünk az ovira :)


(a kisfiam csak 6-án kezd, de a fórumban van akinek már megvolt az első napja)


[link]

2. Bekomi (válaszként erre: 1. - Rizoli)
2010. aug. 30. 15:04

szia! mi majd csak most megyünk oviba, bár a kisfiam áprilisban volt 4 éves. Igaz még be sem írattam oviba, mert vacilálok két ovi közt . mi egy faluba lakunk, de itt nincs ovi.A két szomszéd településen van. Az egyikben vagy 13 gyerek van, odajárt a nagylányom is, oda nekem kellene áthordanom,ami havonta 4-5000ftomba kerülne, de most nekünk kellene ez az összeg is, hisz a lakáshitelünk 123 000re ugrott, ez nem lenne olyan kötött ovoda, ide akkor vittem hoztam a gyereket amikor akartam.

A másik oviba pedig a falugondnoki busz viszi a gyerkeket, és hozza. Ebbe jártam én is annó, de valahogy annyira idegennek tűnik, pedig most újították fel ezt is totál. Itt kb 45 gyerek van 2 csoportban. Egyszerűen nem tudok dönteni, pedig a lúrkó már menne oviba, naon várja,aztán majd kiváncsi leszek hogy fog rá reagálni.

2010. aug. 30. 14:59

Túl vagyunk az első ovis napon.Lilla nagyon várta, tavasz óta ( beíratás) nagyon sokat meséltem Neki róla + van egy 5 éves ovis Nővére is akit ugye minden reggel és délután együtt hozunk viszünk az óvodába. Lilla nagyon várta már , örömmel ment ill. futott be.:)Elég barátkozós , de nem beszédes a csajszi.Viszont a nyáron jó sokat változott.A tesók-barátok között ment a "hagyjál békén" "Ne játsz vele mert ez az enyém" stílusú mondóka.Amiből rá is ragadt, persze az ember próbálja jó útra terelni,megmagyarázni , de nem mindig sikerűl sokadszorra sem és ez ma is előfordult a leendő kispajtásokkal.

Ami a mai napban a legnagyobb nehézséget okozta és remélem gyorsan változik majd egy kicsit , hogy nagyon gyorsan megsértődik és sírva fakad az apróbb dolgoktól is.

Szval hiába a harmadik ovisom de mégis mindhárom gyerek annyira más, egy kicsit aggódom a továbbiakon.

A jó hogy holnap is szeretne menni és alapjába véve tetszett neki.

Ha Ti is most kezditek az ovit, az első napokat élitek meg akkor szivesen beszélgetnék Veletek a hasonló nehézségekről és persze az örömökről:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook