Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Első karambol fórum

Első karambol (beszélgetős fórum)

18. veveronika (válaszként erre: 17. - Briell14)
2013. ápr. 26. 14:07
Huhh. az is durva lehetett :-S Főleg, hogy csak véletlenül kerültetek az autóba :-( A srác legalább elnézést kért, vagy valami?
17. Briell14 (válaszként erre: 1. - Veveronika)
2013. ápr. 23. 08:17

Szia Veronika!

Gondolom az autó összetört, mert írtad, hogy nincs mit vezetned.:(

Pedig valamit kellene, mert ez tényleg olyan, mint amikor azt mondják, ha ledobott a ló, akkor azonnal vissza kell ülni, mert utána félni fogsz.

Egyébként egy baleset "emléke" sajnos mindig megmarad.

Velem olyan történt, hogy stoppoltunk, mert nem értük el az utolsó buszt.

Január volt, jégbordás út.

A srác felvett minket - trabanttal - és az első kanyarban megpördültünk, és az autó többször átfordult a tetején. Úgy is álltunk meg, hogy a kerekek voltak felül.

Nem történt nagy baj, de nagyon megijedtünk.

Én azóta is tartok a csúszós utakon.

2013. ápr. 23. 07:36
Sziasztok. Nekem tavaly februárban jött egy bácsi nekem (frankón öreg volt.. nem is értem hogy vezethetett). Csúszott az út, és ő úgy gondolta, hogy a szembe jövő sávban meg fog tudni állni, az út persze keskeny volt kettőnknek. A kocsimat az elejétől a végéig a vezető oldalon végighúzta. A hibát nem akarta elismerni, kihívtuk a rendőröket. Ő persze mondta hogy ő a hibás, akkor kénytelen volt elismerni. Biztosító fizetett, autóm ok. De azért ha azon az utcán járok sokszor eszembe jut hogy már nem töretlen a kocsim :-(
15. Suesue
2013. ápr. 22. 22:45

:)

Alakulok.

A gond általában mindig az utakon van, elég egy olyan vezető aki nem tartja be a dolgokat, és megvan a baleset.

Keedvenceim a romániából érkező kamionosok.

Olyan, hogy holttér náluk nem létezik szerintem, nem egyszer kellett dudára tenyerelnem miattuk.

Volt olyan, hogy egy busz kereke durrdefektet kapott előttem, és a sofőr észre se vette.

Villogtam rá indexeltem neki semmi, megelőztem úgy is próbáltam jelezni nem vette a lapot, erre eldudáltam neki az S.O.S-t, akkor lassított és félre állt, :) persze pislogott nagyokat, de nem igazán zavarta.

14. 4f43a2fd4f (válaszként erre: 1. - Veveronika)
2013. ápr. 22. 22:01
Minden szemlélet kérdése. Megúsztad ép bőrrel, és talán éppen ez ment meg egy későbbi súlyosabb balesettől.
2013. ápr. 22. 20:38
ismerős:( második balesetem kb egymástól 10 km-s távolságra,előző kb 12 éve volt.akkor is ránk akarták kenni most is akkor ketten utaztunk s volt lélekjelenetem hogy azonnal fotóztam,most a kicsiket busultam nem azt hogy ki hibázott teljesen ki vagyok s elnézést hogy a fóruminditó helyett kicsit kinyügölöm magam hiszen nagyon aggódok tegnap az egyik rendőrtől olyan flegma viselkedést kaptam hogy szivem szerint felrugtam volna s mára kijelentették tolmácsot se hivnak a férjemet nem tudom felhivni itt már fél tiz van s a kicsikkel ülünk a szobába várjuk hátha megérkeznek.
2013. ápr. 22. 20:37

Az én első balesetem elég érdekes volt. Sietnem kellett és egy kapubejáróban szerettem volna megfordulni. Túl nagy sebességgel tolattam hátra, illetve esett egy jó kis zápor, ami csúszóssá tette a kapu előtti füvet. Hiába fékeztem nem tudtam már megállni és ahogy illik bedöntöttem a kaput. Ezt követően szóltam az ott lakó idős néninek, hogy ez és ez történt, valamint megmutattam neki az enyhén megrogyott drotfonatú kerítésből készült kaput. Majd megkérdeztem, hogy mivel tartozom. Ő megnézte a kaput és csak ennyit mondott: ,,Ne törődjön vele fiatalember voltak már beljebb is." A kocsival szerencse nem történt semmi probléma, mert orosz tajgatipró volt. Sűrű bocsánatkéréseket követően aztán folytattam utamat.


De olyan is volt, hogy az általam vezetett gépjárműve tolattak bele. Megálltam egy UAZ mögött , és egyszer csak azt vettem észre, hogy az előttem álló gépkocsinak felvillan a tolatólámpája és elindul felém. Mire bármit is tehettem volna már recsegett ropogott az első lökhárító és a motorháztető. Szerencsétlen férfi aki belém tolatott halálra váltan szállt ki az autóból, de aztán mondtam neki, hogy ilyen mindenkivel megtörténhet, az a fontos senkinek nem lett semmi baja.

2013. ápr. 22. 20:32
azt mondta reggel vissza kell ülni baleset után autóba nem szabad megilyedni hiszen aki vezet annak ritka hogy nem lesz balesete.
2013. ápr. 22. 20:29
ép a tegnap volt balesetünk ráadásul külföldön két kicsi fiunkal tartottunk hazafelé mikor megtoltak oldalból a kocsink totálkáros s mi itt ragadtunk Erdélybe egyenlőre.A férjem vezetett azt se tudom lelkileg hogy van de ma reggel átült egy másik autóba s visszament a rendőrségre a balesethez:(
9. f1e23b97ee (válaszként erre: 1. - Veveronika)
2013. ápr. 22. 20:19
Baleset ellen senki nincs beoltva, a fő hogy személyi sérülés ne történjen.
8. Suesue (válaszként erre: 1. - Veveronika)
2013. ápr. 22. 19:49
Írd le, hogy mi történt, az segít. :)
2013. ápr. 22. 19:47

Szia Veronika!


Nekem volt egy a jogsi megszerzése után kb 1/2-évvel.

Az a lényeg, hogy nem lett komolyabb baj.

A biztosító kifizette a kocsi állítólagos értékét, de jött egy kereskedő, és kipótolta a banknak a hiteles árat és még kaptam is valamennyit.

Nekem az volt a szerencsém, hogy elájultam.

Jégpáncél volt az autópályán, és kiugrott a sebességből (előzőleg jeleztem a szervízben, hogy ezt csinálja) automatikusan ráfékeztem, állítólag kétszer ugrottam át a vízelvezető árkon, ha 50-méterrel később történik a baleset, akkor szakadékba zuhantam volna.

Zúzódásokkal megúsztam, igaz a mellkasom több mint egy hónapig fájt.

Nem tudom magamat hibáztatni, mert a szervíz átnézte, nem találtak hibát szerintük, a fékre lépés automatikus volt.

Akkor azt gondoltam, hogy nem ülök kocsiba többé, de az élet közbe szólt, a férjem nem tud és nem is akar vezetni, ezért tetszik nem tetszik én vezetek.

Viszont miután új autóból egy 85-ös Skodába átültem, az rendesen megtanított a technikára.

Azóta van egy 11-éves újnak vett autóm, egyszer volt vele koccanásom, az is úgy hogy megindult a dugó az autópályán, és hirtelen fékeztek előttem.

Más közúton szerencsére nem volt balesetem.

6. veveronika (válaszként erre: 4. - Andi6020)
2013. ápr. 22. 19:42
Igen, azzal talán nem lenne gond.
5. 9d7907a17a (válaszként erre: 1. - Veveronika)
2013. ápr. 22. 19:41
Én "csak" meghúztam kiálláskor a mi autónkat a betonfalon. Picit lejött a festék, de igazán baja nem lett. A mai napig sajnálom (kb. 10 hónapja volt) és görcsbe szorul a gyomrom ha rágondolok, akkor sírógörcsöt kaptam és remegtem mikor hazaértem. Pedig a férjem nyugtatott, hogy nem történt semmi és nincs baj. Azóta is vezetek (majdnem minden nap), de még mindig bánt.
4. andi6020 (válaszként erre: 3. - Veveronika)
2013. ápr. 22. 19:41
Akkor úgy kérdezem, vezetnél? Van aki nem mer autóba ülni. Mármint sofőrként.
3. veveronika (válaszként erre: 2. - Andi6020)
2013. ápr. 22. 19:39
Nem. Ugyanis nincs mit :S :)
2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Veveronika)
2013. ápr. 22. 19:38
Vezettél azóta?
2013. ápr. 22. 19:34

Sziasztok!


Ki hogyan élte át az első autóbalesetét, ami sofőrként érte (már ha volt)? Sokáig rágódtatok azon, hogy mit kellett volna másképp csinálni, hogy hogyan lehetett volna elkerülni, vagy máskor kellett volna indulni, stb.? Esetleg van itt olyan, akinek már több is volt?

Nekem kb. egy hete volt, és nagyon bánt a dolog, annak ellenére, hogy nem én voltam a hibás.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook