Első babát váró kismamik! (beszélgetés)
Be is jelentkeztem hozzájuk, 12+6 tudok menni, mert előtte külföldön leszek.
Már várom :)
Szívesen:) Nem, szerencsére minden rendben, de az egyik barátnőm (nem a vérzős,hanem egy másik, aki most szült)nagyon csúnyán megjárta a terhessége végét. 3 héttel a kiírt időpont előtt meg kellett császározni, mert annyira felment a vérnyomása. 2 napig altatták a műtét után, roncsolódott a szíve és rendszeresen gyógyszert kell szednie. Nem is szoptathat.
Inkább úgy voltam vele, hogy nézzük meg, hogy van e rá hajlamom és hetente 2-3x megmérem magamnak is.
A Magzati Diagnosztikai Központban. Toxémia szűréssel (az a magasvérnyomásos csúnyaság) együtt 30.000Ft és nagyon korrektek. Adnak dvd-t is az ultrahangról.
A mai genetikai ultrahangot is ott csináltatom.
köszi, most utánaolvastam és látom már a különbséget (eddig azt hittem a kettő ugyanaz).
A kombinált 1 vv + 1 UH 80-85% eredménnyel, az integrált pedig két vv + 1 UH 85-95% eredménnyel.
Hol voltál integrálton? Istenhegyi?
Az első vérvételnél 12+0 voltam (integrált teszt volt, úgyhogy volt még egy ultrahang is). A második vérvétel 16+2 naposan. Ez után mondtak eredményt.
Állítólag megbízhatóbb, mint a kombinált és a második vérvételnél elvégzik az afp-t is.
Genetikai szűrés: beszéltem a Kyncs-csel és érdekes infót kaptam a honlapjukon lévővel ellentétben: a vérvétel optimális időpontja 8+4 és 9+6 között van :-o
Természetesen 12. hétig bármikor leveszik a vért...ti mikor voltatok??
Szerencsére nálam csak egy fél napos görcsölés volt kb. 7 hetesen és egy kis barna folyás, de azóta minden rendben. (szedem a magnéziumot a biztonság kedvéért)A barátnőm viszont vérezgetett nagyon sokáig, úgyhogy rá ügyelt a doki, de minden rendben volt a babával végig.
Azért ha a legkisebb zűrt is érzed, akkor irány az orvos.
Nyugi, biztos, hogy minden rendben lesz. Nem is lehet másképp.
Mi ma megyünk a 18 hetes ultrahangra. Ajánlom a kis betyárnak, hogy alaposan mutassa meg magát, mert a keresztgyerekeim már szét szednek, hogy fiú lesz e vagy lány.:))
Kedves Kismamik,
olyan kérdésem lenne, hogy mensi napja környékén Nektek volt bármi, amit tapasztaltatok? Én holnapra nem várom, de most olyan kis mensi előtti érzésem van ott lent. Mocorog a poci, picurkát talán szurkálgat, olyan furi :( 7+2 vagyunk. Vérzés volt bárkinek? Mire lehet számítani?
De jó :)
Én most nagyon parázok a kombinált teszttől és a genetikai UH-miatt. Tiszta para vagyok már..
sziasztok,
7 hetes ultrahangon csudiszép petezsák, benne 9 mm babóca, szikhólyag is rendben :) és fantasztikus kis szívpulzáció! annyira boldogok vagyunk!
Ügyesek vagytok :)
Én eddig -4 kiló..nem is értem. Na,de majd visszaszalad.
:) Gratula ,Örülök :)
Mi most jöttünk dokibácsitól :)
10+3 ,37mm és ment a bugi ..Meg nem állt :) Minden rendben :)