Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Először az oviban fórum

Először az oviban (beszélgetős fórum)


18. Serry
2008. ápr. 25. 13:36

Sziasztok!

Én amikor a kisfiam ment oviba nagyon féltettem a beszoktatástól. ezért is választottuk azt az ovit ahol évközben is akár ha valamiért igényli a gyerek anya egésznap ott lehet. Nálunk úgy ment a beszoktatás, h 1 hónapig ültem vele az oviba (megtehettem, mert veszélyeztetett terhes voltam, táppénzen) Figyletem hogyan barátkozik játszik. Aztán otthagytam míg elmente boltba, másnap még hosszabb időra, aztán mentem érte ebéd előtt. Ez így ment míg az ovi megkapta a teljes működési engedélyt és már ott ebédel. Mivelk özben megszületett a tesó nem alszik ott. De én nagyon örülök, h így lehetett. Látmo rajtam, h a reggeli nem megyek oviba inkább csak megszokás mikor betegség vagy tesó születés után sokáig itthon van. Olyankor ha megyünk megkér maradjunk vele az oviban. Aztán 10 perc ott maradás után közli mehettek anya. A "normál" oviban bizony jócskán sérült volna úgy érzem. Ő különösen érzékeny gyerek, ezért is marad majd még 6 évesen az oviban. Most nagyon élvezi és én is.

17. f305158651 (válaszként erre: 15. - Damos12)
2007. dec. 16. 19:55

Szia Anett!

Én annyi tanácsot adhatok, hogy NE A KEVÉBE VIDD!!!

Pepe

16. Vica30
2007. nov. 20. 14:15

Sziasztok!

Mi októberben kezdtük az ovit. Nagyon féltem tőle, mert a kisfiam nagyon anyás. Sokat beszélgettünk róla. 3 napig csak beszoktatás volt: 10-12ig voltunk és én is ott voltam vele. Gondoltam csütörtökön majd leüvölti az ovónők fejét de nem. Sirdogált kicsit, de elfogadta a helyzetet és azóta sincs vele probléma. Nem mondja, hogy nem akarok az oviba menni. Látom rajta, hogy hiányzok neki, mert ha meglát mindig lekonyul a szája, de nem panaszkodik. Remélem nem folytja el magában a gondjait. Igyekszem beszélgetni vele sokat, remélem továbbra is ilyen jól veszi az akadályokat.

2007. nov. 20. 13:50

Sziasztok!

A kisfiam januártól menne oviba, de még nem döntöttem, hogy hová?! Szóba jöhet a XI.kerületi Hétszínvirág, Pajkos, Keveháza utcai, vagy Pitypang.Tudna nekem valaki ezekről az ovikról infot mondani? Nagy segítség lenne

Anett

2007. nov. 19. 17:20
ma sepuszi se pá bement a csoportba örültem neki hogy nem sirt remélem holnap is ilyen ügyes lesz
2007. nov. 14. 11:22

Mi is nemrég kezdtük az ovit. Az első hét volt nagyon nehéz.

Én azt is szoktam neki mondani, hogy mennyire büszke vagyok arra, hogy ilyen ügyes ovis kislányom van. Ennek örül, és szívesebben megy nap mint nap oda.

12. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 9. - C6b27363e5)
2007. nov. 14. 11:07
Legtöbben túlesnek ezen,de a többség nem sír sokáig...másrészt én úgy látom,jobb annak aki év közben kezdi a beszokást,úgy értem,mikor szeptemberben több új gyerek van,óvónéniknek is több a dolga....mikor a többi beszokott már,és év közben csatlakozik egy-kettő apránként,akkor jobban tudnak csak rá figyelni,babusgatni...biztosan nem lesz semmi baj...
11. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 2. - Cb5fa84af0)
2007. nov. 14. 11:04
jó ilyeneket olvasni időnként....azért a mi óvónénijeinknek el lehetne küldeni ezt a Mi a gyerekekért és a szülőkért vagyunk részt:((
10. 754c7e07c3 (válaszként erre: 9. - C6b27363e5)
2007. nov. 14. 10:54
Biztos nem sírt a gyereked sokáig. Hamar feloldódnak ott. MI is végigszenvedtünk egy hetet, és már utána nem volt baj. Persze, hogy nyomott vagy. Ez teljesen normális. Biztos jobb lesz már a jövő héten. Drukkolok!
2007. nov. 14. 10:33

Hát az újdonság ereje

Másnap mit, akit ölnek úgy visított

És ma is tejes erőmet kiveszi ez a regéli cirkusz kedvetlenül megyek haza nem találom még a helyem

Remélem nem sokáig lesz ez a cirkusz, mert bele betegszem

ma probáltam bekeményiteni remélem nem sokáig sirt

8. csibirka (válaszként erre: 2. - Cb5fa84af0)
2007. nov. 13. 15:22

Ez mind szép és jó,de te még fiatal vagy.32 éve lakunk óvoda mellett,és tapasztalatból mondom, hogy a fiatal óvónők ilyenek mint te,de a 20-éve itt dolgozókra már nem jellemző az amit írsz.

A lányom is most kezdte az ovit,de borzasztó elnézni tétlenül,hogy 3-4 fokban lehúzott kabátban sétálgat az ovi udvarán.

Anyukám a kisebbik lányommal sétálva látta egysze,és beszólt a gyereknek,hogy húzza fel a cipzárját,mivel előtte még jó beteg is volt.

A válasz reakció a 33 éves és a 25 éves múlttal rendelkező óvónőtől az volt, hogy már hozzánk se szólnak.

Ha kérdezek a gyerek felől a fejüket elfordítják,vagy válaszra sem méltatnak.

Most keresek egy olyan óvodát, ahol az óvónők nem a gyereken töltik ki a bosszújukat.


A lányom magától öltözik,de azért mégis rá kellene nézni

2007. nov. 11. 17:47

Holnap megyünk először oviba, de ez ilyen beszoktatás ez azt jelenti, egyre tovább marad, az oviba először 10-ig 12 ig. majd ott alszik. Fiam nagyon anyás üvölt, ha nem lát.

Biztos üvölteni fog, de reménykedem, hogy nem.

Nagyon aranyosak az ovo nénik kíváncsi leszek ö hogy reagál én biztos sírok majd ha ö nem látja

6. gerna (válaszként erre: 5. - Magdolna23)
2007. okt. 24. 08:26
Az a lényeg, hogy a gyerek megérzi, hogy áll Anya a dolgokhoz. Magadat kell megnyugtatnod, próbálj beszélni szülőkkel, gyerekekkel, akik a ti majdani ovitokba járnak, milyen élményeik vannak.
5. magdolna23 (válaszként erre: 4. - Gerna)
2007. okt. 24. 08:18

Én Nem az ovitól félek hanem attól hogy fognak e vele foglalkozni!!!!!!!!!!

Egyébként janúárban kezdi

2007. okt. 9. 07:51

Ami még nagyon fontos: ha te félsz az óvódától, a kislányod is félni fog. Ő még kicsi, nincs tapasztalata az életről, amitől anya fél, az neki is félelmetes! hiába nem akarjuk mutatni,a gyerek megérzi az ilyesmit. "Milyen rettentő hely lehet, ha még Anya is fél tőle..." : ez lehet a fejükben ilyenkor.


Mikor lesz az első nap?

3. magdolna23 (válaszként erre: 2. - Cb5fa84af0)
2007. okt. 9. 07:43
Szia Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Megnyugtató volt számomra, rémélem minden ovónéni ilyen aranyos és késséges.
2007. okt. 3. 14:55

Szia!Csak pár évvel vagyok idősebb nálad és óvónő vagyok.Hidd el nap mint nap hallom és látom a szülők aggodalmait.Természetes jelenség ez,hiszen minden anyuka azt szeretné,hogy gyereke megértő,szerető óvó nénik kezébe kerüljön.Az újjonnan érkező gyerekekre duplán odafoigyelünk,mert még csendesek,félénkek-ha valami gondjuk van nem merik jelezni,ezért fordul elő néha,hogy bepisilnek vagy összevizezik ruhaújjukat a kézmosásnál,még annak ellenére is hogy kiscsoportban folyton ellenőrizgetjük őket és gyakran látogatjuk a mosdót.De ezek mindennapi dolgok és a lényeg ha ilyen történik, a szülő ne kérje számon gyermekét mi miért történt,inkább legyen nagyon elnéző és megértő és biztassa őt,hogy máskor szóljon a felnőttnek.Az kiscsoportban beszoktatási tervet írunk,ahol tudatosan készülünk ezekre a dolgokra.Nálunk a szülők elolvashatják ezt a tervet,sőt!!!mi fénymásolni szoktuk az új aggódó anyukáknak és apukáknak.Nyugodtan lehet efelől érdeklődni az óvó néniknél.MI A GYEREKEKÉRT ÉS A SZÜLŐKÉRT VAGYUNK!Bármilyen jellegű probléma merül fel,bátran kell az óvó néni segítségét kérni és együtt,összefogva biztosan sikerül kitalálni valami megoldást!!!

Hogy felöltöztetjük e a gyerekeket?Hiszen azért vagyunk!!!Ez természetes.3 éves pici,végtelen óvódás nem is képes az önálló öltözködésre.Persze az év folyamán ügyesedniük kell és mindig arra lesznek bátorítva,hogy próbálják maguk:Először csak a cipőt felhúzni,majd a kabátot is,azt begombolni...és nagycsoportos korukra már a saját cipőjüket is maguk kötik.Az önállósodás már hónapokban mérhető.

Fogják e csúfolni?Miért???Minden kisgyerek így kezdi az óvódás életet:-)Kezdetben együtt sírnak...(a szülők a folyosón:-)),majd vigasztalják egymást.. együtt játszanak és végül "Barátnőmnek,Barátomnak szólítják egymást!!!Csodálatos dolog ez.Láthatom a változást egészen kiscsoportos koruktól,iskolába induló,kötelességtudó,talpraesett gyerekekig.

Még nincs gyermekem,de most készülök az anyaságra.Biztos én is aggódok majd érte,amikor az oviban hagyom,pedig én TUDOM,hogy ott csak jó történhet vele.Akármilyen nehéz is a kezde,nem szabad feladni.Vannak akik 1 hét alatt kidühöngik magukat és csattokat dobálnak a hajukból,úgy sírnak.Vannak akiknél a beszoktatási folyamat fél évig is eltart.A szülőnek kell határozottnak lennie-akármilyen nehéz is:ANYÁNAK ÉS APÁNAK DOLGOZNIA KELL...NEKED MÁTÓL KEZDVE EZ A MUNKAHELYED...

Semmitől nincs tartanod,se neked se a gyermekednek.Mindenkinek nehéz az elválás.Szülőnek és gyereknek egyaránt.Sok kitartást nektek:Zizi

2007. okt. 3. 14:14
Félek először elvinni a lányomat az oviba mert nem tudom mennyire fognak vele foglalkozni. Kiviszik-e pisilni? Meg hogy felöltöztetik-e ha nem igazán megy neki meg ilyenek. Attól is félek hogy a gyerekek piszkálni fogják ugye mint minden gyerek de az óvonő fog -e rá figyelni? szerintetek én vagyok nagyon kétségbe esve vagy van mitől tartanom?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook