Élni 30 négyzetméteren (beszélgetős fórum)
a fűtés 5. és 8. emelet között a legjobb, nem fogsz fázni. és ne aggódj, nem leng az épület viharkor....viszont szép lehet a kilátás, ha éppen olyan....
egyedül nem kicsi, ha meg megpasizol, úgyis minden megváltozik.
laktam 8-on és sokszor gyalog mentem fel, mert utálom a liftet, jó kis kardio... egy idő után meg se éreztem, természetes volt.
arra figyelj, h kik laknak a házban, illetve mennyire van felújítva ez a panel, vagy mennyire régi.
Nem igazán tudom, hogy megvenném-e?
Kérdezz rá a házbelieknél, hogy milyen sűrűn szokott esetleg a lift elromlani. És a 2-ra nehezen jövök fel ma már, amikor beköltöztem, ilyesmire nem gondoltam.
Vagy próbálj meg ugyanezért az árért kicsit lentebb keresni, vagy pedig pár 100 ezret lealkudni.
Ismerőseim, akik szintén ebben a magasságban élnek, mondják, hogy erős vihar esetén érzik, hogy szinte kileng az épület, olyankor nem igazán örülnek.
A déli oldal tökéletes fűtés-szezonban, melegebb a lakás. Ilyenkor nem olyan nagy öröm! :))
Tökéletes, árban is, és minden egyébben is, ha nem kell sok emeletet gyalogolni.
Ketten a pároddal is még nagyon elég, ha már baba lesz, akkor nem árt egy külön szoba.
A távfűtésen az önálló mérő arra jó, hogy az éves végelszámoláskor, ha év közben odafigyelsz a fogyasztásra, igen szép összeget lehet visszakapni. Vagyis: ha napközben nem vagy otthon, felesleges, hogy 18-20 foknál többet tartson, éjszakára is elegendő ugyanaz, stb. stb.
A rezsi költségek miatt ma már a kisebb lakások sokkal könnyebben eladhatók, mint a nagyobbak!
Ezek az árak már nem fognak annyira visszaállni, hogy évek múlva veszteséggel tudd csak eladni.
Egyedül a környék az, ami befolyásolhatja majd évek múlva is az árat. Vagyis, ha rendezett a környék, a ház lakói kulturált emberek, a társasház jól szervezett és karbantartják a házat. Újítják, csinosítják, törődnek a házzal és nem csak befizetnek.
A távfűtés egyéni mérővel nem negatív dolog. A nyolcadikon nem fogsz sokat fogyasztani, hacsak nem szélső lakás.
Szerintem az eladhatósággal nem lesz gond, ezekre nagy a kereslet.Itt felénk (Bp agglomerációjában) ezeket kapkodják el először.
Amit írsz, az adottságai is jók: busz, vonat közel, városban van, stb.
Lakni egyedülállóként simán jó ez a lakás.
Ha pedig páros leszel, úgyis váltotok majd nagyobbra.
További ajánlott fórumok:
- Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben?
- Párok, hány négyzetméteren éltek?
- Ti mennyien laktok és hány négyzetméteren?
- A fodrászom pár négyzetméteres szalonjába behozza betegen a...
- 32 négyzetméteres lakás berendezhető 3 ember számára?
- Körülbelül hány négyzetméter csempével kell számolni egy '70-es években épült panel fürdőszobájánál?