Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Elmúlt volna az a bizonyos rózsaszín köd? fórum

Elmúlt volna az a bizonyos rózsaszín köd? (beszélgetős fórum)


18. 9abd5cc5f0 (válaszként erre: 17. - MenoPause)
márc. 28. 10:13
Szivbol gratulalok hozza!
17. MenoPause (válaszként erre: 16. - 9abd5cc5f0)
márc. 28. 10:12
Köszönöm.. mögöttünk is van 28 év együtt :-) nem mindig könnyedén, de mindig több tapasztalattal
16. 9abd5cc5f0 (válaszként erre: 6. - MenoPause)
márc. 27. 17:56
Ez olyan szep volt
márc. 27. 13:36
És értékelni a jót ami megadatott.
márc. 27. 09:37

47 éve ismerjük egymást, 45 éve élünk házasságban.

Megéltük mind azt a szépet és jót, ami nagyon erősen összeköt bennünket, mindég történtek jó és sajnos néha rossz dolgok is. Most jobban ragaszkodunk egymáshoz, mint valaha és ez egyfajta szerelem. Ezt kívánom mindenkinek.


Czeizel előadása legalább 40 éves, talán Ő is másképp látná most. Vele is történtek dolgok, ami nagyon meglepett (nem csak engem)

Lényeg az, hogy így, vagy úgy, de nem elég csak összeillő párnak lenni, de a boldogságért tenni is kell.

13. Guruljka (válaszként erre: 7. - Papája)
márc. 27. 08:20

Czeizel is tévedhetett, szerintem senki soha nem mérte még a szerelmesek hormonszintjeit.

Az életút sem azonos, boldogsághormont sok más okból is termel a szervezet.


No meg, nem mindenkinél születik az első 3 éven belül gyerek, és utána 3 évvel második gyerek. Pl. az unokatesómék 9 évig jártak együtt, mire összeházasodtak, és gyerekük csak később született. Nem akartak második gyereket, de még ma is együtt vannak, harmóniában élnek.

12. 9abd5cc5f0 (válaszként erre: 7. - Papája)
márc. 27. 08:15
Ezt én is láttam ezt a műsort hogy igazából három évig szerelmes az ember Hát akkor én szerintem valamiféle UFO vagyok...
11. papája (válaszként erre: 10. - Semleges)
márc. 26. 17:48
Köszönöm.
10. semleges (válaszként erre: 7. - Papája)
márc. 26. 16:05
Szépen összefoglaltad:)
márc. 26. 08:16
Üljetek le és beszéljetek meg. Ki miért kötekszik. Ha eddig nem így reagált azok egy egy szitura most miért? Mindkettőtöknek változtatni kell. Én nem nagyon hiszek a rózsaszín ködbe (mondjuk én sosem voltam az a típus eleve) de attól hogy múlik a szerelem még nem ennek kéne jönnie. Az érzelmek idővel változnak, jó esetben joval erősebb szeretetté, kötödéssé mèlyül. De attól nem kell vitázni. Szerintem valamelyik őröknek van valami baja könnyen lehet nem egymással valami stressz pl meloban és a másikon tölti ki.
márc. 26. 07:44
Talán lehet igy van!De ezt Neked kell igazán érezned.
7. papája (válaszként erre: 1. - Andussz)
márc. 25. 15:35

Még nagyon régen hallgattam egy Czeizel Endre előadást. Elmondta, hogy a szerelem hormon 3 évig hat. Jellemző, hogy ebben a 3 évben megszületik az első gyerek. Ekkor ismét 3 évig hat egyfajta boldogsághormon. Jön a 2. gyerek és vele a boldogság.

Amennyiben ez után nincs valami nagy dolog, megerősítés jön a válás. Ekkor tartunk a 7. házassági évnél, ami jellemzően a válások éve.

Czeizel szerint 3 évenként nagyjából új kihívás, új célok kellenek, hogy éljen a kapcsolat. Ez lehet a gyerekek okozta boldogság is.

El kell fogadni, hogy a "vihar" az elmúlik, de nem alszik ki a tűz. Egyszer eljön egy jóval csendesebb, de minőségi szeretet, ami a szerelem, a szeretet és a ragaszkodás keveréke. Állítom jobb és erősebb a szerelemnél.

Ez az élet rendje. Ti még az elején vagytok, tehát tegyetek azért, hogy újuljatok meg minden esetben, amikor meginog a boldogság.

Az, hogy mosolyogtok, átölelitek egymást az nagyon jó, rendben vagytok. Találjatok ki egy jó programot és élvezzétek az életet.

(45 éve házasságban, boldogságban)

6. MenoPause (válaszként erre: 1. - Andussz)
márc. 25. 14:10

Ha az ember ragaszkodik ehhez az érzéshez, akkor lehet két-három évente új szerelembe esni, majd a rajongás elmúltával jöhet a kalap-kabát. Vagy lehet a rózsaszín köd mellett meglátni a hétköznapok szürkeségét is.

Nem vagyok benne biztos, hogy a hosszútávú kapcsolatok alapja a nagybetűs, rajongós szerelem, mert elnyomhatja azokat a különbségeket, amiket a köd felszálltával kezdünk csak meglátni. Ha ez alatt az időszak alatt nem tud átalakulni másfajta szeretetté, nem alakul ki a megfelelő kötődés, akkor a fene megette. A viták önmagukban nem okoznak problémát, sőt, fontosak a kapcsolatban. De a vita és kötekedés között óriási a különbség. Ha sohasem voltatok ilyenek, akkor kezdjétek el meglátni, milyenek is voltatok, de ne várjátok azt a fajta rajongást egymástól, ami az elején volt.

Üssétek el poénokkal a vitákat, ne adjátok át magatokat az igazi neheztelésnek, főleg nem apróságokon. Főleg, ha ilyenek is voltatok, csak most kezd zavarni az a sok bosszantó dolog, amit eddig nem láttatok, holott a szemetek előtt volt.


Fontosabbnak tartom, hogy természetesen jól érezze magát együtt két ember, hogy hasonló legyen az értékrendjük, és persze, működjön a kémia, minthogy elmondhassák, hogy egymásért képesek mindent feláldozni, megszűnik az én és már csak a mi vagyunk.. közös képet állítunk be profilnak, hiszen én nem én vagyok, hanem mi kettőnk..


Beszélgessetek! Ennyi

márc. 25. 13:10
el
4. Ildi
márc. 25. 12:38
Elmult
3. filcike (válaszként erre: 1. - Andussz)
márc. 25. 12:16

Dolgozni kell egy kapcsolaton ..ha a megszokás felülkerekedik,ellaposodik minden.

Kihül az érzelem,tompul a vágy a másik iránt .. ha ezek elvesznek, nagyon nehéz visszahozni a régit .

márc. 25. 12:04
Igen.
márc. 25. 11:10

2 éve vagyok együtt párommal, másfél éve együtt élünk. Eddig minden filmbe illő nagybetűs RAJONGÓS SZERELEM (volt) Nem ismerek magunkra az utóbbi időszakban elkezdtünk mindenen vitatkozni de tényleg mindenen(miért ide raktam a majonézt,szerinte kék szerintem piros.)

Néha már levegőt vesz a másik és elkezdünk kötekedni.

SOSEM VOLTUNK ILYENEK. Nem akarom őt elveszíteni egy egy nagyobb vita után egymásra nézünk és elmosolyodunk átöleljük egymást de kezdődik egy vita megint elölről.


Mit tehetnék hogy jobb legyen? Vissza akarom hozni az eddigi időszakot. Lehet elmúlt volna a nagybetűs SZERELEM?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook