Elkezdtem az új életem. (beszélgetés)
Amúgy képzeljétek, szépen haladok én is, mennek lefelé a kilók és a centik is, már kényelmesen fel tudtam venni egy olyan inget, ami 2 hónapja úgy feszült rajtam, hogy majd' szétpattant minden gomb és mindenhol bevágott olyan voltam, mint egy kötözött sonka :).
Tegnap lagziban voltunk és eldöntöttem, hogy mivel amúgy sem sok lagziban voltam még (tán még gyerekkoromban) enni fogok. Hát nem jött össze, ösztönösen a csirkemellhez nyúltam, pár szem sütit ettem, meg ittam két koktélt. Igaz így is több volt, mint amiket uzsira/vacsira szoktam enni és rosszul is éreztem magam este, nyomta a gyomromat. Szóval jó ez a diéta, pontosabban életmódváltás, amit csinálok és tartható is hosszútávon, hiszen nem vonok meg semmit magamtól és az egészségtelen dolgokat egészségesebbre cseréltem, délután és este pedig csak fehérje, ezt lehet akár évekig is csinálni.
az előző beírásomhoz most megnéztem a csoportokat lebontva:
157 ch
83 fehérje
28 zsír, szerintem ez is jó ! Szóval én kb. ezt lövöm be magamnak 1 napra.
én sokat olvastam erről a témáról, mert felkeltette az érdeklődésemet, bele is vágtam a diétába, de csak a diétába, a lötyit nem vettem meg hozzá (10 ezer körül egy hónapra való adag), nekem nem jött be a diéta, nagyon egyoldalú és a végén már hányingerem volt a sok zsíros dologtól.
A véleményem az, hogy ami ennyire egyoldalú az szerintem nem egészséges hosszú távon, mint, ahogyan Gribedli is írta. Fogyni sokan fogytak tőle a környezetemben, de miért, mert szinte teljesen leállították a szénhidrátfogyasztást, nincs tejtermék, gyümölcs sem (ami mindkettő tartalmaz szénhidrátot, nincsenek magvak sem, ez is tartalmaz szénhidrátot, semmilyen pékáru, sütemény, egy falat sem lehet, mert állításuk szerint, akkor nem hat a szer, egyedül pirítóst esznek, rizst, szóval nagyon kevés a szénhidrát, ezért fogynak. A zsír kell a szervezetnek, mert a vitaminok abban oldódnak fel, de ezt fedezzük egy normál étkezéssel is, szerintem nincs szükség kanál számra enni.
Ezért használom én inkább a fitbitet, mert ott nem szól bele, hogy mennyi lehet, hanem én állítom be.
Nem hiszem, hogy mindenkinek ugyanannyi fehérjére van szüksége, van, akinél jobban felszívódik, van, akinél nem. Az ilyen oldalakon egy biztonságos "minimumot" állítanak be, igen, a túléléshez testsúlykg-onként 0,8-1g fehérje kell, de aki sportol, annál mindjárt 1,2g kell kg-onként, aki sokat sportol vagy idősebb, ott meg 1,5g is.
Nem szélsőségesek az én számításaim, a testépítők 3g/kg fehérjét esznek de még a nők is minimum 2g/kg-ot, szóval egyáltalán nem olyan adatokat "erőltetek", amelyek élsportolókra vonatkoznak. A korral rosszabbul szívódik fel, a gyerekeknél meg nagyon jól, ezért van az, hogy a gyerekeknek kevesebb fehérje kell, az idősebbeknek több.
Mégis ugye az ellenkezőjét teszik az emberek, ha a gyerek nem eszi meg az elefántfülnyi rántotthúst, akkor szegényke rosszevőnek minősül...
Egyébként túléled azt is, ha csak 48g-ot eszel, egyszerűen annyi, hogy nem pontosan olyan alakod lesz mint amit szeretnél, különösebb baj nem lesz belőle, de ha ezen a mennyiségen kívül még kell fehérje, az izmaidat bontja le a szervezet.
én most csináltam egy kis saját utánaszámolást magamnak, mindenfajta tápanyagból ha eszem, kb. fél adagokat, akkor a következő jön ki 1 napra:
2 adag barna kenyér (1 adag 5 dkg), fél adag valamilyen gabonaféle (rizs, durumtészta, hüvelyes, burgonya..5 dkg, a burgonya 15 dkg), 10 dkg sovány hús,2-3 dkg valamilyen felvágott vagy szalámi vagy 1 tojás a reggelikhez, 20 dkg gyümölcs, 1 pohár tej, 1 kefír vagy joghurt, egy kis sajt vagy túró, és vagy 40 dkg zöldség ez kb. 1300 kalória, ehhez még jön az ételkészítés során elhasznált olaj, némi liszt
ha ebből indulok ki, akkor minden tápanyagcsoportból ettem egy keveset és kb. ennél többet nem ehetnék, hogy fogyjak, ha mozgok, akkor ez belefér, ha nem akkor még valamiből le kell egy kicsit venni, szerintem ezzel nem éhezünk.
Még van 450 kalória lehetőségem vacsorára. De zsir már nincs, és fehérje sem. Most mit csináljak? Azért még valamit enni kéne este, rég volt dél. Az ebédem 666 kalória lett. Volt sült csirkemell,tökfőzelék, husleves zöldséggel. Reggeli a szokásos kb. 400 kal.
,
hurrá, ez így tök jó és tartható, még ha nem is akarok fogyni, csak tartani a súlyom, akkor is jó ez a program.
Egyébként én beírtam az ülő munkát, mert irodában dolgozok, de sokszor sokat megyek is, biciklivel közlekedek, tehát ez is változó, de inkább beírtam az ülőt.
Igen!
De ha beírod a mozgást, akkor automatikusan emelkedik a kalória és tápanyag mennyiség.
Én pl. ma megyek bicajozni, így többet ehetek közel 200 kalóriával, de nem fogok, mert nem tudok annyit enni....
kaloriabazis.hu
Ez az oldal pontos neve.
Ha nincs olyan étel, amit ettél, akkor te is tudsz felvinni, illetve recepteket is tudsz beírni.
Simán ehetsz mindent! Csak ugye mértékkel. Mindent mérj. Az oldalon pontosan tudod, hogy mi mennyi CH-t tartalmaz.
További ajánlott fórumok:
- Kicsit elkezdtem pánikolni a háborús helyzetek miatt. Nem...
- Normális az, hogy elkezdtem tornazni naponta 45 percet és emelkedik a súlyom?
- Csokifüggőség?! Elkezdtem a 90 napost, de nem bírom a csokit letenni... a krómot is elkezdtem szedni 3 napja.
- Fogamzásgátlót szedek 1.5 éve kb. 1 hónapja elkezdtem vérezni, de még volt 7 szem a gyógyszerből ....
- Lehet, hogy még csak ma kellett volna elkezdenem a 2. csomagot de én tegnap már elkezdtem. Lehet következménye?
- Sziasztok! 100 kg vagyok, igazi körte alkat, elkezdtem fogyizni, milyen tornát ajánlatok?