Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Életbiztosítás fórum

Életbiztosítás (beszélgetős fórum)

1 2
2013. márc. 16. 13:21
Metlife életbiztosításai, megtakarításai verhetetlenek...van belőle egy kettő nekem is
2009. márc. 3. 09:28
A GVH, PSZÁF feljelentés teljes körű vizsgálatot jelent, és nem ügyvédet. Nem én fogok perelni, ha úgy alakul, hanem az állam.
43. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 42. - Fanatic)
2009. febr. 27. 16:01
Előtte mindenképpen konzultálj egy ügyvéddel, nézze át az anyagot, van-e értelme a pernek. De ne a legolcsóbbhoz menj, hanem jóhoz. Az ügyvéd csak egy pert veszít el, viszont a vesztes fél fizeti a teljes perköltséget, a saját ügyvédet, az alperes ügyvédjét, kicsit kisarkítva a kávét is, amit a meghallgatás során a bíró megiszik.
2009. febr. 26. 15:37
Nem hajlanak semmiféle megállapodásra, úgyhogy megy a feljelentés. Valamit úgyis találnak a portájukon. Nekem nincs veszítenivalóm, én nem hazudok. A szüleim becsületességre neveltek, amivel a mai világban ugyan nem nagyon lehet érvényesülni, de legalább a lelkiismeretem tiszta.
41. reddyke (válaszként erre: 9. - Fanatic)
2009. febr. 5. 21:02
Mit írt az ajánlatba? Azon esetleg el lehet indulni...
2009. febr. 5. 10:13
Állítólag azért rúgták ki, és vagy 4 évvel később, mert csak felsőfokú végzettséggel alkalmaztak utána már üzletkötőket, meg eü-i. gondja is volt. Egyébként nagyon segítőkész.
39. nitán (válaszként erre: 38. - Fanatic)
2009. febr. 4. 18:31

Mit gondolsz az üzletkötőt miért rugták ki? Mert több ilyen ember volt akivel ezt megcsinálta.Azt hogy rövid távra van pénzetetk a másik kettőnek hiába mondtad, nem tehettek semmit, mert a cég renoméját nem ronthatták, de az üzletkötőtől megszabadultak.

Neked az Invest Plust kellett volna javasolnia az üzletkötőnek, mert az rövid távú befektetésre való, és egésszégbiztosítási kiegészítők is tehetők mellé, egy haláleseti kiegészítővel.

Csak az neki nem volt biznisz, mert nagyon alacsony a jutaléka. Annak is van részvisszavásárlási lehetősége a futamidő alatt.

Azt sem ártott volna közölnie Veled, hogy ne vegyél igénybe adó kedvezményt ha 10 év lejárta előtt szándékozol részvisszavásárlási lehetőséget igénybe venni.

Nem tudom mire tudsz veluk menni, mert a biztosítási szabályzat az irányadó. Mindenképpen nagyot buksz a tíz év előtti visszavásárlással.Próbálj meg hallgatni rám, és két havi befizetéseket megjátszani.

38. Fanatic (válaszként erre: 37. - Reddyke)
2009. febr. 4. 15:19

Mabisz, PSZÁF, GVH, Fogyasztóvédelem.

Megtévesztés, hisz minden egyes ember tudta, hogy rövid távra van csak pénzünk!

37. reddyke (válaszként erre: 33. - Fanatic)
2009. febr. 3. 21:52
Nagyon úgy néz ki hogy mindenképpen nagyot vesztesz ezen a szerződésen, ha nem fizeted végig a futamidőt. A feljelentést hol gondoltad, és milyen indokkal?
36. nitán (válaszként erre: 33. - Fanatic)
2009. febr. 3. 20:56
Az 1999 végén megjelenőket nevezik EURO 2000-nek, akkor alakították at a szabályzatot is, az előtte kötötteknél még volt díjmentesítési lehetőség.Az aegon egy holland cég ami felvásrolta a régi ÁB-t.A régi ÁB-sek olyanok voltak majd megdobtam a hátast a lejárati összegektől.Kár hogy már nem azok a típusúak vannak, azt nagyon megérte megkötni.
35. nitán (válaszként erre: 30. - Fanatic)
2009. febr. 3. 20:47
Az utolsó 3 év adókedvezmény visszaigénylést kérik vissza+ 20%-ot rátesznek. Az adó bevallásokon rajta kell lennie mennyi adó kedvezményt vettél igénybe. Nem tudom mi van ha a 95000.-FT feletti részt visszavásárolod.A biztosítót ismerősöm azért javasolta a kéthavonkénti fizetést, mert így a legegyszerűbben megoldható. Mivel a tied átutalással megy azért írtam, hogy fél évig vonják, aztán fél évre vond vissza a megbízást.De ha most visszavonod a megbízást, a második hónapban kapni fogsz egy levelet, hogy díjelmaradásod van és küldik hozzá a csekket is két havi díjjal.Így megtudod játszani a kéthavonkénti befizetést.
2009. febr. 3. 15:53
Csak ilyenekkel ne kezdjen az ember....Addig vagy jó amíg megkötöd.
2009. febr. 3. 15:22

"...az EURO módozatú életbiztosítások a feltételek szerint nem díjmentesíthetők, ilyen pont a kötéskor átadott szabályzatban nem található." Ezt írták a díjmentesítési kérésünkre. Mi az EURO módozat, halvány lila elképzelésem sincs.

Most írtam nekik egy levelet, hogy vagy megegyezünk vagy feljelentem őket.

32. reddyke (válaszként erre: 31. - Fanatic)
2009. febr. 3. 14:56
Nekem úgy rémlik hogy az utolsó három évet nézik az adójóváírásnál, a többi elévűl. Ha most kihúzod valahogy 2 évig akkor nincs gond. De én még mindig azt mondom ha visszavásárolni lehet, akkor kell a díjmentesítést is biztosítani a cégnek,erre kérdezz rá konkrétan.A maradékjog minden biztosítót kötelez.
2009. febr. 3. 11:46

Nos, beszéltem a biztosítóval. Nem lehet a díjnövelési opción változtatni. CSAK FELFELÉ! Díjfizetés nélkül talán 1-másfél évig húzza még a biztosítás, utána értesítés nélkül (pénzalap 95 eFt alá süllyed), megszűnik. Most vagy teljesen visszavásárolom és abból (teszek hozzá) kifizetem állambácsit, vagy várok arra, hogy majd lejár és akkor meg a saját pénzemből fizetem ki állambácsit, mondjuk úgy 1-1,5 év múlva. Viszont annyit már tudok spórolni, hogy az 2008-as befizetés után már nem veszem igénybe az adókedvezményt.

Évi kb. 35-öt írtunk jóvá. Hogyan számolják ki, hogy mennyit kell visszafizetni?

2009. febr. 3. 10:23

2003-ban, de visszaigényeltem az adójóváírást. Viszont úgy számolom, hogy lehet az állambácsinak történő visszafizetésre sem lenne elég a teljes visszavásárlási összeg.

Mi van akkor, ha pusztán kockázati biztosításként folytatnám tovább, és a most már nem tudom minek nevezzem - plusz befizetést meg rész-visszavásárolnám, a maradék meg bent maradna legalább a 10. év végéig.

29. nitán
2009. febr. 2. 20:36

Hány év telt el a megkötés óta? A megkötés napját követő hónap első napja, az évforduló, már csak az adó kedvezmény miatt érdeklődöm. HA igénybe vetted, és visszavásárolod a megtakarítási részt, akkor az APEH-nek fizetned kell. Ha nem volt lehetőséged az igénybevételre, akkor nem kötözködik Veled.

Sok szerencsét, járj sikerrel.

2009. febr. 1. 17:30
Megnéztem, megvolt már a kötéskor az 5000 Ft az alap- és kiegészítő biztosításokra. Megírom a levelet, hogy pusztán kockázatiként kezeljék. Ha ezt is visszautasítják, akkor írok a PSZÁF-nek.
27. nitán (válaszként erre: 26. - Fanatic)
2009. jan. 31. 17:15

Arra gondoltam,ha már belefáradtál a levelezésbe. Ha átutalással megy, engeded egy fél évig, hogy vonják, aztán visszavonod a megbízást. Újabb félév múlva újra megbízást adsz, hogy újra vonják.

Nézd meg az utolsó értesítést, amit kaptál, azon megtalálod hogy egy év alatt az alap és kiegészítő biztosításokra, átutalási költségre befektetéstechnikai kiegészítőre mennyit fizettél be.Azt tudod mennyit utal át díjként a bankod havonta, de szerintem biztos megvan 5000.-Ft,mert annak idején 3500.-Ft-al lehetett kezdeni, és már legalább négy éve, hogy Távlat néven fut, és azóta biztos emelkedett annyit, hogy elérje az ötezret. Az 5000-be számold bele az átutalási költséget, és a befektetés technikai kiegészítő díját is, azzal együtt kell meg lennie az ötezernek.

26. Fanatic (válaszként erre: 23. - Nitán)
2009. jan. 31. 15:09

Nagyon köszönöm. Utánanézek.

Mi van akkor vajon, ha nem éri el az 5000 Ft-ot? Remélem, meglesz annyi.

"Ha nincs hozzá kedved megteheted még azt, hogy kéthavonta fizetsz be..." Mihez nincs kedvem, a levélíráshoz? Csoportos beszedésiben fut a történet, így kéthavonta kicsit bonyolult lenne az átutalás, de előbb még átrágom a szerződéseket.

Még egyszer hálás köszönetem.

25. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 21. - Nitán)
2009. jan. 31. 14:20
Ja, ilyen biztosítást biztosan nem kötnék.
24. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 17. - Erikpipi)
2009. jan. 31. 14:18

Ez igaz. De én nem is vagyok könnyű préda, mert addig semmit nem írok alá, amíg nem értem minden betűjét a szerződésnek.


A hitelszerződések az egy másik kedvenc témám. :))

23. nitán (válaszként erre: 22. - Fanatic)
2009. jan. 31. 14:11

Beszéltem tegnap egy aegonos ismerősömmel.

Amennyiben a kockázati díj(a szeződés első része)a díjnövelési opció nélkül eléri a minimáldíjat 5000.-FT-ot abban az esetben a központnak írt levélben kérheted, hogy kockázati biztosítássá alakítsák át.(A fizetett díjból levonod azt az összeget ami megtakarításként szerepel, ami marad az a kockázati része).Az utolsó egyenleg értesítőn amit az évfordulóra kaptál, fel is van sorolva minek mennyi volt a díja.A megtakarítási részét visszakapod, és kockázatiként él tovább.

Ha nincs hozzá kedved megteheted még azt, hogy kéthavonta fizetsz be egy havi díjat, így nem kell még egy kört futnod. A megtakarítási rész így nem nagyon szaporodik, de a kockázati része megmarad. Még azt is mondta, ha nem telt tíz év a megkötés óta akkor ezt a megoldást javasolja, mert ha kiveszed a megtakarítási részét az APEH az elmúlt 3 évben igénybe vett adókedvezményt visszakéri 20%-al megnövelve. Jaaa, és nem most fogja hanem több mint egy év elteltével, és az eltelt időre késedelmi kamatot fog felszámolni.

Remélem tudtam Neked segíteni.

2009. jan. 30. 19:29
Szerintem írok egy utolsó levelet, aztán pedig az egész levelezést elküldöm a PSZÁF-nek, fogyasztóvédőknek, hátha már más is megkereste őket ez ügyben...
21. nitán (válaszként erre: 14. - 3e0ba54fb8)
2009. jan. 27. 21:51

Nem mindegyik, mert az EN-01-nek ilyen lehetősége nincs, ott kölcsönt vehetsz fel a saját biztosításodból, amit egy éven belül vissza kell fizetned.


Volt egy fajta, nem jut eszembe a neve annak a legrövidebb futamideje 3 év volt, és csak egy félmilliós balesetbiztosítást tartalmazott, a többi pénzgyüjtésről szólt.

20. nitán (válaszként erre: 18. - Reddyke)
2009. jan. 27. 21:45
NEm tüntették el csak más néven fut, most ha jól rémlik TÁVLAT a nevem éppen a felépítese miatt.
19. nitán (válaszként erre: 12. - Fanatic)
2009. jan. 27. 21:43
Ez a fajta is szolgál részvisszavásárlási lehetőséggel,hogy mennyit tudsz belőle részvisszavásárlással kivenni a 06 40 204-204-es telefonszámon tudod meg. Készítsd oda kötvényt, mert szerződésszámot kérnek. Ott azt is megtudják Neked mondani,hogy lehetséges-e "csak" kockázati biztosításként megtartani. Olvasd már végig az ajánlatot amit annak idején aláírtál, ott mindent megtalálsz amire erre a típusú biztosításra vonatkozik.A Mabisz sem tudja a szerződések szabályzatát megváltoztani.Díjmentesíteni biztos hogy nem lehet.
18. reddyke (válaszként erre: 15. - Fanatic)
2009. jan. 27. 18:42
Amikor kaptál kötvényt, vagy amikor az ajánlatot aláírtad, hagytak ott szerződési feltételeket?Azt kellene kivesézni,mert abban van elrejtve a megoldás. Egyszerűen ezt a módozatot úgy el tüntették,mintha nem is lenne.
17. erikpipi (válaszként erre: 2. - 3e0ba54fb8)
2009. jan. 27. 16:32

"A biztosítók nem vágnak át embereket,"- Ezek a szakmák ugyan olyanok mint bármelyik másik. Ha rosszul tanulod hibázol.

Jó pár éve férjem kötött akkor még csak az AB volt, egy biztosítást, és kiegészítésként a kocsiban tartott dolgokra is, mert azt mondták ketten is, hogy lehet olyan kiegészítőt kötni, csak külön le kell írni mire.

Amikor megtörtént a baj, kiderült nem fizetnek, mert az alkalmazott nem jól tudta és rossz szerződést kötött. Reklamációnak hely nincs.

Vagy mondhatjuk példának azt a biztosítót, amelyik csak 110km/órás széllökésig fizeti a kárt, de nincs a szerződésben benne.

Az én szerződésem sajnos olyan, hogy kiszámolva többet fizetek be, mint amit majd a gyerekem kézhez kap.

Vagy vegyük a lakásbiztosítást amit lakáshitelnél ajánl a bank. A lakásom értéke 25 millió forint, a bank 40 m,milliós lakásra fizetteti a biztosítást.Még hogy nem vágnak át embereket. Ugyan már, akkor miből élnek. Sorra szűnnek meg az üzletek a belvárosban és kizárólag biztosító, bank, és brókercégek nyílnak helyettük...


Nem fogja neked az énektanárod azt mondani, hogy "kedves hölgyem, maga olyan süket mint a tök, és a hangja mint a repedt fazék", különben nem mennél hozzá tanulni......:)

16. Fanatic (válaszként erre: 14. - 3e0ba54fb8)
2009. jan. 27. 16:29

Igazából biztosítást kerestem, mert volt pár műtétem, és a párom rágta a fülemet, hogy miért nem kötök egyet. Neki már a szóban forgó üzletkötő kötött egy ilyen biztosítást, és tényleg jó hozama volt. Szegény párom még plusz befizetéseket is teljesített a kapott jutalmakból, hogy majd röviddel később autóra fordítja. Azért írtam a rövid távú befektetést, mert amikor a biztosítás megkötésére került sor, már megvettük a telket, hogy majd építkezünk. Ezért nem akartam tovább fizetni a plusz pénzt mint a 25 hónap. A részvisszavásárlás egyikünk részéről már megtörtént, de attól a havi 17 eFt, amit csak a férjem után fizetünk havonta a 80-as lakáskölcsön mellett igen sok. Nem beszélve az én biztosításomról. Én nem bíztam az egészben, ezért az enyém egy kicsit kevesebb, de nem sokkal.

A teljes visszavásárlásnál vissza kell fizetni az adójóváírást + kamatait, ezzel csak ez a bibi.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook