Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » Élet a pulijaimmal cikk

Élet a pulijaimmal


Nekünk, embereknek is megvannak a saját szertartásaink, melyek körül ölelik a munkanapjainkat, és a hétvégéinket. Ébredés után a reggeli kávé a teraszon, zuhanyzás, készülődés a munkába, mellette a pulijaink ellátása, egészségügyi séta velük és a reggeli. Este vacsorakészítés, mosogatás, fürdés előkészülés a másnapra.
Élet a pulijaimmal

Igen, a szertartások biztonságérzetet adnak, még akkor is, ha időnként fáradtak vagyunk elvégezni azokat. S ezekbe a szertartásokba simulnak bele a kutyáink, bocsánat, pulijaink szokásai. Ha valami miatt borul - például egy dugó az M0-áson, ami miatt későn érünk haza - az ő lelki békéjük is sérül, s bizony számon kérik rajtunk, merre jártatok, vagy megjutalmaznak minket egy kis takarítani valóval, hiszen ahol input is van outputnak is lenni kell.


Minden kutyában van egy óra meg egy naptár. Én negyed ötkor kelek minden reggel. Ha ez nem történik meg, bizony igyekeznek kinyitni a hálószobánk ajtaját, és verbálisan, ugatással is jelzik a nemtetszésüket. Hétvégén kicsit megértőbbek. :-) Csutak, Szeder és Bokréta úgy üdvözölnek engem nap, mint nap, mint a felkelő napot a madarak.


Nekem kinti-benti kutyáim vannak, benn alszanak. Amíg dolgozom, benn vannak a házban. (Ennek előzménye, hogy Budapestről költöztünk vidékre egy éve. Csutak kilenc évig lakáskutya volt.) Felkelés után az az első, hogy megsimogatom őket, utána irány az udvar. Utána rohangálnak az udvaron, én készülődöm. Öt óra felé behívom őket, kapnak reggelit. Majd pár újabb kör az udvaron. Mielőtt dolgozni indulok, elhangzik a bűvös mondat, benn a házban, "Sorba ülés lányok!" És leülnek, szépen egymás mellé. Boldogan bámulják a kamraajtót, mert onnan hozom a jutalomfalatot.


Indulás előtt még jár egy simi mindenkinek. Közben persze segítenek a férjemnek öltözködni. Zoknit és papucsot szereznek, ha elég fürgék, márpedig azok. Este ötkor érek haza. Már akkor megünnepelnek, mikor nyitom a kaput. Időnként félek, hogy lebontják a házat, mikor nyitom a ház bejárati ajtaját. Kirohannak. A rám való ugrálásról már leszoktak. Csutika a fejét dörgöli hozzám, Bokréta mindenhová elkísér eléggé sajátos módon. A két lábam között közlekedik, közben cibálja a nadrágom szárát. Szedike igen csak szerényke. Kivárja a sorát, még a két fekete ördögtől hozzájut a járandóságához, de addig 360 fokos körökkel kering a falkája körül és mosolyog a szeme.


Miután kiörömködtük magunkat én bejövök a házba, elkészítem a vacsorájukat, addig ők egymást szórakoztatják kinn. Vacsora előtt még van egy labda derby. Étkezés után megint irány az udvar nekik. Este fél nyolc, nyolc körül hívom be őket. Addigra végzek a háztartási teendőkkel. Mielőtt bevonulunk a férjemmel a hálóba, még van egy jó negyed óra kutyaszeretgetés. Beszélgetünk velük, figyelnek nagyon. Elalvás előtt "Jó éjszakát lányok"-kal köszönünk el tőlük és buksi borzolással.


Csutaknak még vannak olyan szokásai, hogy imád párnán és füvön hemperegni, illetve begyűjti a kuckójába a játékokat. Nem kicsit önző az öreglány. Egy példa: vettem nekik három egyforma gumicsirkét. Na, azt Csutak mind a magáénak érzi. Ritkán engedi, hogy megszerezzék a kicsik. Bokréta viszont kész egy pillanat alatt megszerezni és a bungijába vinni mind a két papucsomat, ha letesszük azokat.


Hát egy kis ízelítő abból, ahogyan mi élünk. Nehéz minden boldog pillanatot leírni. Kutya nélkül lehet élni, de minek? Ami még kimaradt: Jó idő esetén igyekszünk munkanapokon is belegravírozni a napjukba fél óra sétát. Valahol azt olvastam, ha a kutyával minimum negyed órát foglalkozunk egy nap, örömében a csillagok alól is kirántja a felhőket asztalterítőnek az égről neked."
Írta: Szederke66, 2018. november 14. 09:35
Fórumozz a témáról: Élet a pulijaimmal fórum (eddig 44 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook