Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Élesztőmentes kenyér (érdemes kipróbálni) recept

Élesztőmentes kenyér (érdemes kipróbálni) recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Élesztőmentes kenyér (érdemes kipróbálni) hozzávalói:
40 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzalisz
3 evőkanál repceolaj (én legalábbis azzal csinálom)
1 Activia joghurt
1 joghurtos pohárnyi víz
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál só


Az Élesztőmentes kenyér (érdemes kipróbálni) elkészítési módja:
Az összevalókat csak simán összekeverem, a kész tésztát egy őzgerinc formába belerakom és kb 45 perc alatt kisütöm.

Én általában belerakom egy csómó magot mint napróforgó, tökmag, szezámmag, sőt még lenmagot is szoktam. A tetejét is ezekkel díszítem, így még szép is lesz. Azért sütöm mert nemrég kiderült candidám van, de annyira jó, hogy a családom többi tagja sem hajlandó már más kenyeret enni.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


Az Élesztőmentes kenyér (érdemes kipróbálni) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook