Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Elektromos orrszívó vs. orrszívó-porszívó! Melyik hatásosabb, melyiket érdemes beszerezni? Érveket, ellenérveket várnék. fórum

Elektromos orrszívó vs. orrszívó-porszívó! Melyik hatásosabb, melyiket érdemes beszerezni? Érveket, ellenérveket várnék. (tudásbázis kérdés)


1 2
16. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 15. - Sunbird)
2008. febr. 29. 11:08
Nekem is úgy engedi,ha ő teheti oda,sőt már a kicsi is befogja magának egy zsepivel a másik orrlyukát
2008. febr. 29. 11:06
Először elektromost vettem sz..rt sem ért. A porszívós nagyon bevállt, nem félt tőle amikor kicsi volt. Nagyobb korában kellett egy kicsit harcolni, de elmagyaráztam, és a kezén megmutattam neki, hogy mennyire szív, sőt hagytam, hogy ő maga tegye oda, így megbékélt vele.
2008. febr. 29. 11:00

nekünk volt hagyományos,vízcsapos,porszívós,az elektromosat nem ismerem.

A hagyományos pumpásbol nagy a választék,valószinüleg nem megfelelőt vettem mert nekem nem vált be.

A vízcsapos és a porszívós hasonlóan jó,talán a porszívós erősebb.Van aki fél a hangtol,azoknak jobb a vízcsapos.A porszívós előnye a mobolitása,úgy értem,könyebben odavittem egy kényelmes fotel vagy ágy mellé,könyebb volt a gyerek orrát kiszívni vele,a vízcsapos helyhez kötöttebb,nekem egyedül fognimorrlyukat befogni,szívni,azzal nehezebben ment...sőt....a porszívós könyen ment egyedül is,főleg ha rájött a lúrkó hogy megkönnyebbül,így maga is segített,szinte magának szívta már ki némi rávezetéssel.

13. kic (válaszként erre: 11. - Csingi-lingi)
2008. febr. 29. 10:56

Csatlakozom, nekem ugyanez a tapasztalatom!!!

Nekem a gyerekek már maguknak is odatették a kis orrukhoz. Lehet egy kicsit brutálisnak tűnik a pórszívós megoldás, de próbáld ki magadon, én is ezt tettem, és abszolút semmi kellemetlenséget nem érzel, ugyan úgy a gyerek sem.

Ezért szeretném is eladni az elektromosat, nagyon megbántam, hogy vettem annak idején.

12. direne
2008. febr. 29. 10:48

Nekünk mindkét féle van.

A porszívós valóban erősebb. Hamarabb kikapja a trutyit.

A kézi könnyebben kezelhető. Nekünk living lab van. Kitanulható a technikája.Eleinte mi is bénáztunk, de ma már két pillanat alatt előkapjuk, kiszívjuk, kimossuk, és lépünk tovább. Fontos a másik orrlyukat befogni, hogy vákum képződhessen. Nagyobb - 5 éves - gyerekkel még a szájat is be kell csukatni, ugyanezért. És akkor beválik ez is. Nyaralásra, kirándulásra könnyen magatokkal vihető. Mi imádjuk.

Kb 10 ezer forint.

A porszívós 1600 körüli.

2008. febr. 29. 10:47
Amikor megszületett a lányom megvettem mindkettőt. Sajnos az elektromos még mindig úgy van a dobozában, ahogy elhoztam a gyógyszertárból. SEMMIT sem vett ki az orrából. Ezzel szemben a porszívós nagyon jó. Igaz, hogy le kell fognom, mert nem szívesen engedi, de a hatásan mindennél jobb szerintem. Az elektromos valóban praktikusabb, de nem tudom használni.
10. Szamó
2008. febr. 29. 10:47

Nekünk is a porszívós vált be!

Igaz, sajna nem szerette a gyerek, sokszor csapatmunka volt, mire végeztünk, de később megszokta és már ő kérte.

Szerencsére nagyon hamar megtanulta jó alaposan kifújni az orrát!

2008. febr. 29. 10:45

Szia!


Nekünk csakis a porszívós.Múltkor kicsit náthásak voltak,vettem majdnem 9 ezerért egy pesztonka elektromosat,mondom éjjel ne kelljen porszívóval zörögni,hát az égvilágon semmit nem szívott ki,még ami az orruk körül pici színtelen váladék volt,azt sem szívta ki,hanem szétkente az arcon:-((Szóval nagyon megbántam,hogy ennyit adtam egy semmitérő dologért:-((Azóta szekrény tetején pihen.

8. lufi
2008. febr. 29. 10:45
Amikor kicsi volt a fiam többféle orrszívót is kipróbáltunk, nem sok sikerrel. A porszívósat kicsit durvának tartottam, de mivel mi sokat járunk a kórházba egy gyerekbetegség miatt, a dokik javaslatára kipróbáltuk. Sokkal gyorsabban gyógyul a gyerek, és mélyebbről felszívja a váladékot. A kórházi orrszívás után a porszívós nem is volt olyan ijesztő.
7. BOM3
2008. febr. 29. 10:42

Nekem van elektromos orrszívó(elemes) szuper!!

Volt mellszívóval kombinált az katasztrófa!!

Porszívós nem volt, de azt mondják annak az ereje a porszívó Wattszámától függ. Azt is dícsérik, meg olcsóbb is mint az elemes, DE:

hangos

a gyerek porszívózás alkalmával összeköti a rossz emlékeivel a hangot és a takarítást végigüvölti

este a szomszédok miatt nem túl jó panelban használni

konektorhoz vagy kötve

elemes verzió ezzel szemben:

mobil, tehát akár az udvaron, vagy az utcán is leszívhatod a gyerek orrát, nem kell egy porszívót is magaddal cipelned

nem konektorfüggő, csak aksifüggő

nem ébred fel este az egész család és szomszédság a berregéstől (csak a gyereksírástól)

Én az elemesre szavazok. Nagyon drága volt, de 3 gyerekem van megtérül!!!

2008. febr. 29. 10:40
Én is a proszívósra szavazok, mert amíg csecsemők voltunk elég volt az elektromos. Igazán akkor nem is volt beteg.De most, hogy már ilyen nagyok vagyunk /2 éves :) / nem elég, még egy kicsit sem szívott ki.
2008. febr. 29. 10:40
Én a porszívósat javaslom. Csecsemőotthonban dolgozom és mi csak is a porszívósat használjuk és az legalább hatásos is.
2008. febr. 29. 10:37
Hát az elektromosat úgy tettem fel a polcra,ahogy megvettem.Meg sem mozdult a gyerek orrában a trutyi!Szerintem is porszívós!
2008. febr. 29. 10:37
A legjobb szeintem a csapra szerelhető, mert annak nincs hangja(nem ijed meg tőle a gyerek), illetve azt tudod szabályozni, h milyen erősen szívjon. Ha nagyon megnyitod a csapot, erősebben szív.
2008. febr. 29. 10:36

Szia!

Nekünk a porszívós változat jött be.A legnagyobb trutymót is ki tudja szívni:)

És pl az én gyerekem még röhög is közben.

2008. febr. 29. 10:33
Elektromos orrszívó vs. orrszívó-porszívó! Melyik hatásosabb, melyiket érdemes beszerezni? Érveket, ellenérveket várnék.
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook