Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Még egy kérdés: átlagos felhasználás mellett mennyi e-liquid fogyással számoljak (mennyit rendeljek, milyen hamar fog elfogyni)?
Köszi!
P.
kezdésnek jó. Lötyi kell még, meg esetleg szerezz be injekciós tűt + fecskendőt a lötyi töltéséhez. Lehet csepegtetve is, vigyázva, hogy a középső levegőző részbe ne kerüljön majd, csak a kis tartály falán follyon végig. Én tűvel töltöm, nekem úgy egyszerűbb.
Ha van sz.géped -márpedig arról írsz ugye- akkor jó szolgálatot tesz az USB töltő, ha nem elég vagy akkor szeretnéd tölteni mikor a gép ki van kapcsolva akkor csak egy hálózati adapter kell még hozzá.
Mondjuk fiam gépe tölt kikapcsolt állapotában is, én laptopom nem.Gondolom az USB csatlakozók bekötése más.
Igazából így, az első vásárlás a húzósabb összeg a későbbiekben viszont sokkal olcsóbb!
Ja, és még egy gyakorlati kérdés. Kinéztem ezt a készletet kezdetnek (kipróbálásra így is elég húzós az ára, de mindegy):
1 db eGo akkumulátor, fekete vagy ezüst 900 mAh (5 gombnyomásra ki-bekapcsol)
1 db Helix V3 patron Kapacitás 1.6ml
1 db USB töltő
Gondolom, kell hozzá még 2 e-liquid, meg egy hálózati töltő. Más? Vagy kipróbálásra ez is elég, és ha tetszik, vegyem meg, ami még kell? Mindennapos használat mellett mik kellhetnek még (milyen végső készletre számítsak)?
Nagyon köszönöm a segítségeteket még egyszer!:-)
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, már csak annyit, hogy mennyi a "műszaki macera" vele? Mert olvastam már Ohm-tól fűtőszálig mindent:-), de reménykedem, hogy a mindennapi életben nem annyira bonyolult működtetni egy ilyen készüléket, mint amennyire a rengeteg elolvasott infóból lejött...
Szia!
Én is az eGo + helix-et javaslom, bírja egy napig! -vagy tovább- A méretet hamar meg lehet szokni. Keverni azért szokták mert az egyiknek nagyobb a füstje, a másiknak a torokhatása. (most meg ne kérdezd melyiknek melyik, mert nem tudom)
Keverheted a mg-ot is, de szerintem a 6-os elég kell, hogy legyen.
Ahogy írod, az analóg cigit sem szívod végig, na az elektromos pont azért jó, mert annyit slukkolsz amennyi jól esik.
Asztmához nem tudok hozzászólni, csak javasolni tudom, ha majd az elektromost szívod, először csak kis slukkot, és ne nagy erővel, ne úgy mint az analógot. Eddig minden ismerősöm aki az enyémet kipróbálta köhögött, mert ugyan úgy akarta szívni. Pedig nem asztmások. de hozzá lehet szokni elég hamar:)
Sok sikert!
Jól összefoglaltad!
Ha mindenképp a cigiforma,akkor a joye 510-es 280 mAh-s akkuval,de inkább az ego+helix patront javaslom!
Sziasztok!
Órák óta olvasok, most összefoglaltam, és tanácsot kérnék az elinduláshoz:-)
Napi 1 doboz 0,3-as cigit szívok (már amikor végigszívom, mert többnyire pár slukk után elég lesz és elnyomom, tiszta pénzkidobás), mostanra utáltam meg, az ízét, a füstjét, a szagát, de letenni nem tudom. Mit javasolnátok helyette elektromos cigi téren? Az aksiknál már elakadtam, a Joye lenne méretben a szimpatikusabb, de nem vagyok folyamatosan áram közelében, hogy tölthessem. Mennyire hamar lehet megszokni, hogy az eGo jóval nagyobb? Ezen kívül milyen e-liquid erősséget ajánlanátok (én a 6 mg-at néztem ki, de lehet, hogy a 11-es kezdésnek jobb lenne)? Tényleg érdemes mind a kétféle liquidet venni, és keverni? Ja, és fontos: valamelyik oldalon azt olvastam, hogy asztmások nem tudják szívni az e-cigit... Nekem tünetmentes asztmám van, de nem szeretnék belefutni abba, hogy nem bírom a gőzt. Erről tapasztalata valakinek?
Előre is nagyon köszi a válaszokat!:-)
Szia!
EGO készlet 900 vagy 1100 mAh-s akkumulátorral+ Helix patron hozzá.
Gugli a barátod!
Szimpla készlet 7-8 ezer,dupla 12-15 ezer.
A fűtőszálra rá van égve a lötty! Csak égetéssel jön le!
Minden más felesleges!
Sima meleg csapvízben elmosni,megtörölgetni,jól kifújkálni szájjal,megint törölgetni,majd addig égetni (5-6 alkalommal),míg szépen izzik a tekerés!
Az üvegszál nem ég meg ettől!
Az égett íz a ráégett régi lötty miatt van!
Keserű íz - kiégetés - okoskodás
Arra gondoltam, hogyha kimossuk a Helix patront, szétszedve desztilált vízzel, megtöröljük, kicsapkodjuk esetleg hajszárítózzuk, akkor minek a kiégetés? Az a pici víz ami keveredik a liquiddel nem lehet gond... Ha viszont kigőzöljük, kiégetjük, akkor megvan az esély, hogy a szálak megégnek, és esetleg a keserű íz onnan is származhat...
Nekem soha.
Próbálj meg óvatosan kihúzni egy szálat az üvegszál fonatból!
Lehet hogy túl tömör a fonat!
Igen, Helix V3 patron (2.4ohm)
Videó szerin tisztítottam, tisztának tűnt, kiégettem az ioncserélt kb.60 fokos víztől, nem hagytam a lötyit kifogyni.
Most azt tapasztaltam, hogy több - 15-20 slukknál jön elő az égett íz.
Teljesen új lesz melegvizes elmosás majd kiégetés után!
Hófehér lesz az üvegszál,fényes a tekerés rajta!
Ha nem tisztítja valaki,sablonos lesz az íz,nehezebben izzik feĺ
Én egy hónapig legalább használok egy fejet,kb. 5 naponta égetem ki!
Teljesen tiszta lesz a huzal is és az üvegszál is!
Nincs mellékíz utána!
Te korábban azt írtad, hogy megégett az üvegszál. Nem azt, hogy égett liquid maradvány maradt a rostok között. ;)Alapos mosással elég szépen kitisztítható. Azért cserélem kompletten a tekerést üvegszálastól, mert nehezebb lenne szétszedni, és egy idő után foszladozik is az üvegszál.
Égett ízt inkább az ad, ha nem jó a léellátás. Pl. túl szoros a tekerés, nem döntögeti a delikvens a patront, nagyon leszorítja a szilikonsapka a szálat. No és persze, ha nincs leégetve az összes koksz a fűtőszálról, az is eredményezhet rossz ízt, ahogy az is, ha nem tiszta kézzel tapizza az üvegszálat.
4-5 töltés után? Szomorú.
Köszi.
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?