Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » El Camino - minden, amit tudni érdemes fórum

El Camino - minden, amit tudni érdemes (tudásbázis kérdés)


12. rózi70 (válaszként erre: 11. - Macsuli)
2012. máj. 21. 16:56

:)

Nem az, valóban, sajnos....

2012. máj. 21. 15:57
:) Úgy látom ez a portál nem a Caminosok Mekkája. Nem baj, az én utam.
2012. ápr. 24. 22:39

A nyelv miatt nem aggódom, az angol megy valamennyire, a spanyolt meg felfejlesztem...szerettem anno a suliban és ha jól emlékszem ment is...előveszem a könyveket, de nem próbálok mondatokban beszélgetni, mert elhadarják a választ, meg, hogy mennyire örülnek, hogy milyen jól beszélek és elmesélnek még egy-két vicces sztorit kb fél perc alatt én, meg csak pislogok, que un pez en szatyor :D

Más dolgok sem aggasztanak, csak elég sok feladatot kell még addig megoldanom, de vannak olyan dolgok, amiért érdemes áldozatokat hozni.

Szép estét! Köszönöm a segítséget.

9. rózi70 (válaszként erre: 8. - M0ncsa)
2012. ápr. 24. 19:55
:DD
8. M0ncsa (válaszként erre: 7. - Rózi70)
2012. ápr. 24. 19:47

Persze persze, mi masfele voltunk.

Macsuli, bocsi a nyelv koruli offert :)

7. rózi70 (válaszként erre: 6. - M0ncsa)
2012. ápr. 24. 19:37

A Camino-n, az ún. francia úton elég sok helyen beszélnek angolul. Nem mindenki persze itt sem és volt olyan is ahol senki egy kukkot sem, de akkor meg mindig van valaki a közelben - egy másik zarándok akár - aki pöntyög pár szót. :)

Na igen, a német az felejtős, ez tény ( egy kicsit tudok még régi tanulmányaimból, de csak németekkel találkozva volt haszna :D )


Egyébként a Caminot járta már végig olyan ember is,aki csak magyarul beszél, semmi más nyelvet, de mégis boldogult. Itt még a nyelvtudás hiánya sem gond. :DD

6. M0ncsa (válaszként erre: 5. - Rózi70)
2012. ápr. 24. 19:07

Hat, akkor csak nekunk volt pechunk ugy latszik. 9 napot toltottunk az orszagban, vegigutaztunk a tengerparton, aztan delen be az el Chorro nemzeti parkba, onnet le Gibraltarig, majd vissza, es osszvissz 3 helyen beszeltek angolul, ott is csak a recepcios, a pincerek mar nem. Nemetul is probalkoztam, az meg teljesen felejtos. Meg szerencse, hogy a ferjem beszel olaszul, kulonben bajban lettunk volna a rendelessel :D


Nagyvarosokban nem jartunk, ott gondolom "jobb" az arany :)

2012. ápr. 24. 18:33

Sziasztok! Tavaly voltam. :))


Moncsa: de igen beszélnek, angolul elég sokan, sok helyen, ha nem is tökéletesen. :)) Bár tény,hoyg a spanyol jobb lenne. :))

4. M0ncsa (válaszként erre: 1. - Macsuli)
2012. ápr. 24. 17:45

Szia Macsuli!

Mar majdnem irtam, amikor leesett, hogy ahol en voltam, az nem el Camino, hanem el Chorro :)))

Nade, a te utad is gyonyorunek igerkezik, csatlakoznek is szivesen, ha nem lenne iden olyan sok kotelezettsegem... De kivanom neked, hogy osszejojjon egy remek csapat, mert egy igazi elmenynek igerkezik!

Egy jotanacs: legyen valaki veletek, aki beszel spanyolul, vagy minimum olaszul, mert azok ott nem beszelnek semmi emberi nyelven :))

2012. ápr. 24. 17:34
Saint Jean Pied de Portból indulnék, és igen csak gyalog. Még nincsenek pontos részletek, és az is lehet, hogy azon kívül, hogy a csomagomat pontosan összeállítom, és megveszem a jegyet oda és vissza, valamint, hogy az első szállásom lefoglalom nem is fogom részletesen megtervezni, hogy melyik nap hova kell eljutnom. Nem akarok előre kész tervvel menni, az út adott, az állomáshelyek is, én is bizonyos adottságokkal rendelkezem és, és úgy hiszem, ott akkor fognak a dolgok eldőlni. Meghatározom persze azt, hogy maximum hány nap alatt kell az utat megtennem, és utána járok a dolgoknak, de nem akarom túldimenzionálni. :D De nagyon várom már. Egyre több jel mutatja, hogy ott a helyem :D
2012. ápr. 24. 16:58
De irigyellek!!!Hogy tervezed?A sp.szakaszon csak gyalog?
2012. ápr. 24. 16:55

Olyan hölgyek, lányok asszonyok hozzászólását várom, akik megtették már ezt az utat, illetve akik hozzám hasonlóan 2013-ra tervezik. Remélem egy jó kis csapat gyűlik össze. Kíváncsi vagyok a motivációra, arra, hogy ki miért döntött úgy hogy elmegy.

Én kb. 2 éve hallottam róla először, már akkor tudtam, hogy menni fogok. Történtek dolgok, zajlott az élet, és azt hittem, hogy hosszú időre nem adatik meg a lehetőség, hogy egy bő hónapra lelépjek. De rájöttem, hogy okokat mindig lehet találni, hogy akkor éppen miért ne menjek. Az út az én utam, és megtalálom a módját, hogy eljussak oda...tudom érzem.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook