Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » "Éjszakás" túrópogácsa (sok elkészítési idő) recept

"Éjszakás" túrópogácsa (sok elkészítési idő) recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória -
Zsírtartalom -
Szénhidráttartalom -

A "Éjszakás" túrópogácsa (sok elkészítési idő) hozzávalói:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg túró
3 dkg élesztő
1 kocka Ráma
1 pohár tejföl
1 tojás

tetejére kenéshez:

tojássárgája
szóráshoz
reszelt sajt


A "Éjszakás" túrópogácsa (sok elkészítési idő) elkészítési módja:
Elkészítés: Az áttört túrót elkeverjük a liszttel. Elmorzsoljuk benne a Rámát és a lereszelt élesztõt. Hozzáadjuk a felvert tojást és a tejfölt. Sóval ízesítve a tésztát jól összedolgozzuk. Egy éjszakára hûtõbe állítjuk. (Ezért a legjobb a tésztát elõzõ este összeállítani.) Másnap kinyújtjuk, majd a szokásos módon hajtogatjuk, legalább háromszor. A hajtogatások között kb. 30 percet pihentetjük a tésztát. Utoljára ujjnyira nyújtjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Derelyevágóval rudakat is vághatunk.) Forró sütõben szép pirosra sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A "Éjszakás" túrópogácsa (sok elkészítési idő) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook