Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egyszerű pizzatészta receptet tudtok ajánlani? fórum

Egyszerű pizzatészta receptet tudtok ajánlani? (tudásbázis kérdés)


15. fireworks9 (válaszként erre: 14. - Csipkebokor)
2012. júl. 13. 21:56

Én is jártam már így, és kiderült, hogy mégsem kelt meg eléggé a tészta. :)

Duplájára kell dagadnia, viszont túlkeleszteni sem szabad.

2012. júl. 13. 10:17

Bocsi, meg tudná valaki mondani, hogy a fánk, amit sütöttem sütés közben miért lett kőkemény? A villát nem tudtam beleszúrni egyikbe sem, olyan kemény lett.

Túl forró vagy nem elég forró volt az olaj, vagy a liszttel volt valami baj? Rendesen megkelt, jónak látszott sütés előtt.

Köszi a választ.

Csb

13. teletabby (válaszként erre: 12. - 85a4a01a64)
2012. júl. 10. 14:16
:-)
12. 85a4a01a64 (válaszként erre: 8. - Teletabby)
2012. júl. 10. 10:55
Köszi! :)
2012. júl. 10. 10:55

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!! :)


********

2012. júl. 9. 21:38

Én kenyérsütőben szoktam a tésztát dagasztani tésztaprogramon, de saját magad is összekeverheted:


2,5 dl langyos víz

2 evőkanál olaj

1 evőkanál cukor

5 dkg élesztő

fél kg liszt

2 kávéskanál só


én rendesen meg szoktam keleszteni, aztán tepsibe húzogatom és ha van időm, ott is kelesztem. Nagyon forró sütőben 220 fokon gyorsan megsül.

2012. júl. 9. 17:20

Persze :) Ezt 10 perces pizzatészta néven találtam a neten, azóta párszor elkészítettem, szeretjük :)

40dkg liszt

5 dkg élesztő

2 ek olaj

langyos víz

1 mokkáskanál só

1 mokkáskanál cukor


Az átszitált lisztbe beleteszed a hozzávalókat ( én instant élesztőt használok, 1 zacsi/pizza ), elkeverem habverővel, aztán hozzáöntöd az olajat, és annyi langyos vizet, hogy ne legyen túl lágy a tészta. Kb addig keleszted, amíg a sütő bemelegszik :) Utána megpakolod a feltéttel, és 180 fokon készre sütöd.

2012. júl. 9. 17:17

"Bátyai" pizza néven fut a környékünkön:

1/2 kg liszt

3 evőkanál olaj

1/2 evőkanál cukor

1 mokkáskanál só

3 dl langyos tej

1/2 élesztő


Cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatni, és a többi hozzávalóval összegyúrni.Kb fél órát keleszteni, nyújtani, megpakolni sok-sok finomsággal, sütni és enni......... /Mi a vékonyabb tésztát szeretjük, ezért ezt a mennyiséget 4 részre osztom / :-)

7. Timikeke (válaszként erre: 4. - 6350755685)
2012. júl. 9. 17:06
ez nagyon jo, en is igy keszitem, ajanlom mindenkinek! ;)
6. 6350755685 (válaszként erre: 4. - 6350755685)
2012. júl. 9. 16:54
1 kocka élesztő kell hozzá, ezt elfelejtettem :)
2012. júl. 9. 16:52

Hozzávalók:


40 dkg liszt

1 dl tej

1 mokkáskanál cukor

2 dkg élesztő

4 evőkanál olaj

1 mokkáskanál só

2 db tojás


A langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. Közben tálba rakjuk a többi hozzávalót, jól összegyúrjuk. Kb. 20 percig, fél óráig kelesztjük. Annyi felé vesszük a tésztát, amennyi db-ot szeretnénk, formázzuk. Tetejére bármilyen feltétet tehetünk.


Tipp: én a pizzakrémet kikeverem tejföllel, mert így lágyabb és különlegesebb lesz.

2012. júl. 9. 16:51

Nekem ami eddig legjobban bevált: 40dkg lisztet sóval összekeverjük, közben 3,5dl (enyhén cukrozott langyos-meleg) tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd 2 evőkanál (20ml) olaj társaságában összegyúrjuk a liszttel, majd 40 percig kelesztjük. Jó ruganyos tészta lesz belőle, de kelesztés után még általában kell egy kis lisztet adni hozzá, hogy ne legyen olyan ragacsos.


Ja, és a liszthez az elején még érdemes oregánót adni, mert nagyon jó illatot és ízt ad a tésztának.


2 tepsi lesz belőle, már sokan elkérték tőlem a receptjét ;)))

3. zebracsikó (válaszként erre: 2. - Zebracsikó)
2012. júl. 9. 16:39
a Lello (legjobb olasz étterem) szakácsának receptje.Tökéletes
2012. júl. 9. 16:38
2012. júl. 9. 16:34

Egy olyan 4-5 főre valót, fél-1 kg lisztből..

(Gázsütőm van)

Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook