Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Egyszerű madártej recept

Egyszerű madártej recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Egyszerű madártej hozzávalói:
1 l tej
6 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
mazsola
cukor
A karamellhez:
2-3 evőkanál kristálycukor


Az Egyszerű madártej elkészítési módja:
1. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot.

2. A tejet keverjük össze a vaníliás cukorral, majd melegítsük fel forráspontig.

3. Ezután egy kanállal szaggassunk kisebb halmokat a forró tejbe, majd mérsékeljük a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzzük keményre a habot. (főzés közben egyszer fordítsuk át a halmocskákat) Ezután a megfőtt habot szedjük ki egy szűrőkanállal és alaposan csepegtessük le.

4. A tojások sárgáját az ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a vaníliaaromával, és egy kevés tejjel, keverjük simára.

5. A forró tejbe tegyünk ízlés szerint mazsolát, (akár el is hagyható) majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tojásos-cukros keveréket.

6. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön a vaníliaszósz.

7. Egy tálba tegyük bele az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsük rá a készre főzött vaníliaszószt.

8. Az elkészült madártejre ízlés szerint karamellt is csorgathatunk. Ehhez a kristálycukrot tegyük bele egy edénybe, majd állandó keverés mellett karamellizáljuk meg.

9. Tálalás előtt a madártejet szedjük kelyhekbe, vagy kisebb tálkákba, majd csorgassuk rá a frissen karamellizált cukrot.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. ápr. 18. 14:12

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook