Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Egyszerű habcsók recept

Egyszerű habcsók recept

Az Egyszerű habcsók hozzávalói:
Ahány tojás fehérje, annyiszor 5 dkg kristálycukor
csipet só
egy csepp ecet


Az Egyszerű habcsók elkészítési módja:
A tojásfehérjét robotgéppel közepes fokozaton félig felverem. Hozzáadom a cukrot, egy csipet sót, egy csepp ecetet, és magas fokozaton kemény habbá verem. A sütőpapírral bélelt tepsibe kávés kanállal (igazából habzsákkal kellene, de nekem ehhez nincs türelmem) apró halmokat rakok. Előmelegített sütőben 120 °C-on (légkeverésesnél csak 100 °C) 45-50 perc alatt rózsaszínűre sütöm.

Amikor a sütőt kikapcsoltam, kicsit megnyitom az ajtaját, és így hagyom kihűlni a habcsókot.
Szoktam úgy is sütni, hogy a felvert hab tetejére kókuszreszeléket, vagy darált diót szórok, és így kanalazom a tepsibe. Ha elfogyott róla, akkor ismét megszórom, és folytatom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az egyszerű habcsók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook