Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Egyiptomi diós korongok recept

Egyiptomi diós korongok recept

Az Egyiptomi diós korongok hozzávalói:
10 dkg mandula
10 dkg porcukor
1 teáskanál rózsaszirup
1 db (1 kávéskanál reszelt héj) narancs
1 db (fehérje) tojás
2 evőkanál reszelt dió
2 evőkanál porcukor


Az Egyiptomi diós korongok elkészítési módja:
Forrázzuk le a mandulát és daráljuk le, majd keverőgépben keverjük formálható masszává a porcukorral, a rózsasziruppal, a reszelt narancshéjjal, és egy-két kanál tojáshabbal. Majd vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat és nyomjuk laposra. Forgassuk bele a megmaradt tojáshabba, végül a dió és cukor keverékébe. A sütőt melegítsük elő langyosra és kb. 10-15 perc alatt süssük aranysárgára a korongokat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az egyiptomi diós korongok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook