Egyedülálló kismamák (beszélgetés)
Ismerős a téma . Gyere a klubba !
Nagyon mellbevágott, hogy egyáltalán megkérdőjelezte az apaságot, amikor tavaly decemberben egymással töltöttünk minden szabadidőnket. Annyit mondtam neki, hogy én ebben a kapcsolatban gondolkodtam és senki másban. Látjátok, mindíg az kiabál akinek a háza ég mondja a közmondás, Ő ismerkedett januárban és az én hitelességemet kérdőjelezi meg!!!!!Biztos, hogy egy tündéri kisfiút hordok a szívem alatt, akit a lányommal nagyon várunk és drukkolunk érte. Köszönöm Nektek is nagyon a biztatást és az együttérzést!!!!
Kedves Zicca!
Ne nyugtalankodj, csak pozítívan, ha gond lett volna nem engednek ki a rendelőből csak úgy, azonnal továbbíranyítanak genetikai tanácsadásra. Nagyon be tudják paráztatni az orvosok az embert, de hidd el a combcsont mérete, ha nem lett volna jó, már a korábbi uh-on kiderült volna. Azt olvastam itt a fórumokon, hogy már a 12. heti uh-on is nézik. Pihenj inkább sokat, gyógyulgass, ne idegeskedj, csak pozítívak legyünk, tudod fogadjuk meg copporin tanácsát, a jókedv el ne hagyjon minket!!!!! Erás
Ezt olvasni is kemény volt.Mondjuk nálunk ilyen nem volt,meg kérdőjelezte volna nem az övé.De elég volt a többit is átélni.Hát ne várj ettől az embertől semmi jót.Abban bízik beteg legyen a gyereke..hát.Gondolom mennyire felkavart.Na de annál egészségesebb lesz,Tényleg nagyon sajnállak.Viszont ha apaságira kerül a sor majd fizethet:))meg a gy.tartást is,de meg is érdemli az ilyen.
Picit nyugtalan vagyok mivel a combcsont hossza 49mm volt most a 30.hèten ès olyan rosszakat olvastam erröl... :S Bàr a doki nem mondott semmit de akkor is,nem túl rövid? :(
Sziasztok! Nem igazàn voltam a toppon,meg napokig nyomtam az àgyat influenza miatt,még mindig picit gyenge vagyok. Voltam uh-n 30. hèten,màr 2kg a saccolt súlya. Sajna csak a fenekèt mutogatta most is :),ìgy meglepi babàm van,nem tudni a nemèt. Erás szorìtok èrted ès a babòcáèrt! Minden rendben lesz!
Pont ma reggel hívott fel az "apuka" és el is jött. A találkozás "tragikus" volt. Most abban bízík, ez az utolsó "reménysugara", hogy a magzatvízvizsgálat pozítív lesz, hogy bebizonyosodik, hogy a kisbabának krómoszóma betegsége van és, hogy így elveszik majd tőlem és megint mondta, hogy adjam be a gyermekotthonba.Csak azt látja maga előtt, hogy 20 évig fizetnie kell. A hab volt még mindezek után, hogy az apaságot megkérdőjelezte én meg mondtam, hogy állok elébe. Nem akarja elhinni, nem tudja felfogni, hogy augusztusban kisfia fog születni, na meg persze kaptam a részt, hogy már szültem egy gyereket és hogy nem vettem észre, hogy terhes vagyok stb.. Nekem teljesen úgy jött le, azt hiszi ez részemről szándékos volt és, hogy meg akartam fogni. Annyit azért mondtam neki, hogy nem egy 30 éves gyermektelen nő vagyok, nekem már van gyerekem, ne gondoljon ebbe semmi szándékosságot. Magáról nem akarja elhinni, hogy nemzőképes, mert a házasságában a 7 év alatt nem jött össze, gondolom ezért gondolja azt, hogy nem Ő az apa. Fúúú, jól megviselt megint ez az egész lelkileg. A költségekre kaptam tőle pénzt,ezügyben korrekt volt, abban maradtunk, hogy májusban, ha ismét itthon lesz jelentkezik. Addigra már a magzatvíz vizsgálatnak is meg lesz az eredménye. Mi vár még Rám vele kapcsolatban? Őszintén, ahogy most indul semmi jó. Gondoltam, hogy kapom majd a "pofonokat", de lelkileg iszonyú ezt átélni.
Jól emlékszem külföldön van?Hát lehet nem lesz bonyodalom mentes.Ne is hagyd magad.
Köszi a bíztatást és a drukkolást! Gondolom a volt párom azt hiszi, ha nincs velem úgymond semmi kapcsolata akkor a kisbaba kérdés megoldódik magától és neki így semmi tennivalója ezügyben. A jogi részt nem tudja megúszni, a töbi meg már lelkiismereti kérdés, de ezzel "küzdjön" meg Ő, nekem van elég más amit fel kell dolgoznom. Jó lesz, hogy jövőhéten már megyek dolgozni, a munkahelyem nagyon támogat, jó a kollektíva, ez kicsit elvonja a figyelmem, de addig is igyekszem pihenni!
Szia!örülök túl vagy rajta:))pihenges és reméljük nem lesz semmi baj.Majd drukkolok:)Hát a lelki sebek még sokáig fájni fognak,ezzel sajnos nem tudsz mit tenni.Mondanám ne is gondolj rá,,de ez nem megy.Tudom min mész kersztűl.Tudod a jó kedv el ne hagyjon az a lényeg!Vigyáz magadra!
Szió! Én pihenő héten vagyok, mert túl vagyok a magzatvíz vizsgálaton, de nagyon sokat gondoltam a napokban én is többiekre (Norszkaa,Zicca, mónika001, Szandra007) és persze a többiekre akik a fórumon vannak, hogy jól van-e mindenki, mi lehet velük? Aranyos vagy nagyon, hogy érdeklődsz.A vizsgálat egyáltalán nem fájt, nem rosszabb, mint egy vérvétel, de utána nagyon fájt a hasam, nekem szabályszerű menstruációs görcsökhöz hasonló fájdalmaim voltak. Egy jó fél órát ültem a váróban mire el tudtunk indulni, itthon meg a héten igyekszem pihenni. Hétfőn már megyek dolgozni, emelni nem szabad, meg megerőltető fizikai munkát sem. Most izgulhatok 2 hét alatt sokat, mert kb. 4 hét mire van eredmény,akkor személyesen el kell menni Debrecenbe ismét, ultrahang, majd beszélgetés a genetikussal, ha gond van hívnak hamarabb is. Nagyon bízom benne, hogy csak április 10.-én megyek Debrecenbe a jó eredményért. A lelki sebek nagyon lassan gyógyulnak, nagyon rabszódikus a jó és a rosszabb napok váltakozása. Az paáról megközelítőleg 1 hónapja semmit nem tudok, egyáltalán nem érdeklődik felőlünk. És Veletek mi újság többiek? Jó lenne hallanni rólatok, hogy Ti hogy érzitek magatokat?
Én köszönöm a többiek nevében is, hogy gondolsz Ránk, szorítasz értünk. Írjatok, ha lesz időtök, mert jó hallanni rólatok!
De elveszett itt mindenki.Erás,hogy vagy?
Gyere a klubba ott nyíltabban merek írni...
Védekezés mellett estél teherbe ? Melyik módszer nem vált be ?
Hasonlóképp jártam én is. A családunkban a nőknek viszonylag korán, 40-es éveik elején kezdődött a változókor és én is azt hittem, hogy a vérzéskimaradás hátterében ez áll, mivel a párommal nem voltunk védekezés nélkül együtt, terhességre nem gondoltam, nem éreztem magam rosszul, jártam a súlyzós aerobick órákra 14 hetes koromig, amig ki nem derült a rákszűrésen, hogy kisbabát várok.
Egy barátnőm anyukájáról van szó és már azt hitte benne van a változókorba mire rájött hogy terhes már késő volt. Először azt hittem csak viccel .Végül is örültek neki és nagyon okos szép lett a lányka.
Köszönöm szépen a bíztatást. Igen gondolom, hogy 46 évesen nem tervezte. Az orvosok hajlamosak a változókorra fogni a problémákat, csak a változókor a 18. héten megmozdul.
Van olyan ismerősöm aki 46 évesen szült persze nem tervezte / már felnőtt gyerekei voltak / és nem volt
semmi gond most már 19 éves múlt a lánya...Szóval pozitívan !
Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen.
Nagyon köszönöm a gratulációt, én nagyon boldog vagyok most az biztos.
Hát akkor nagy gratula:))!!Nekem is van fiam:)igaz már nem picike.De egy szem!Végül oly mindegy mi lesz csak egészséges legyen.én uh-n nem akartam tudni mi lesz:)A 39 héten a doki kérdezte na és tudja már a nemét?Én meg mondtam nem,de nem is akarom tudni nehogy meg mondja:)Szülés után felültem és megnéztem:)Igy van fel is kell nevelni őket.
Egyáltalán nem haragszom a véleményed miatt! Sőt! Ma voltam az UH-on Debrecenbe, kisfiút várok és nagyon-nagyon örülök neki. Elég sok idős terhest láttam, nyilván itt a genetikán 35 év felettiek vannak. Jövőhét hétfőn 03.12.-én lesz a magzatvízvizsgálat. Én azt gondolom nagyon-nagyon az utolsó pillanat 40 felett a szülésre. Fel is kell nevelni a kisbabát és mi is öregszünk. Fúúúú, de örülök, hogy fiam lesz. A mi családunkban sok a magas, mi nők is, nagyon jó alakúak vagyunk, egy kisfiúnak ezek a gének nagyon jók lesznek amit örököl. A volt párom katona, katona apukának fia lesz.
A statisztika szerint állítólag sokkal több fiatalnak születik down-os babája.Jó, neked véletlen lett,nincs választásod.De én be vallom a világért sem szülnék 35 felett.Hiába mondják kitolodik,azért a szervezet csak nem fiatal.Na de nem ám meg haragszol, ez csak a véleményem, minden bántás nélkül.
Azt gondolom nagyon nehéz kérdés, mert 35 év körüli nőnek jóval kisebb az esélye down szindrómás gyermekre, 40 év fölött meg nagyon megnövekszik a %-os arány.Én nagyon örülök neki, hogy élhetek ezzel a lehtőséggel.
Ő is ezért félt ,20év után jött nekik össze a baba.Soha életében nem ivott nem cigizett igy úgy döntöttek nem kockáztatnak.
Sziasztok ! Ha van kedvetek gyertek a klubba !
Ezt a vizsgálatot 35 év feletti nőknek csinálják, de nem kötelező. A nők eldönthetik, hogy élnek-e a lehetőséggel, van vetélési kockázat, ezért is félnek tőle. 20. hétig bezárólag kell a vizsgálatot elvégezni. Mindenképp beszámolok majd róla, hogy milyen volt, én is nagyon bízom, hogy minden rendben lesz, holnap csak UH-ra megyek Debrecenbe és előjegyzésre vesznek, hogy pontosan mikor lesz a magzatvízvizsgálat.
Én úgy emlékszem bizonyos kor után javasolják is ez t a vizsgálatot.Egy ismim 39volt mikor szült,neki is menni kellett volna de még sem ment.Sokat sírt,aztán a párjával úgy döntöttek még sem vállalják.Együtt szültünk,nem lett semmi baja a babának.Másik ismim 42 volt,állítólag meghaladta azt a terhességi kort mikor ezt a vizsgálatot csinálják,és nem is csinálták meg.Neki down-os lett.Nem tudom,nem voltam ilyen helyzetben.Túl leszel rajta és reméljük nem lesz semmi baj.Azért majd írd meg milyen volt a vizsgálat
Ez a párkapcsolati rész nekem egy nagyon távoli dolognak tűnik. Egyet azért ne felejts el, nem harmincas nő vagyok, még akkor sem, ha annak nézek ki. A korosztályomba tartozó ffi-ak igen szívesen "babáznak" csak felnőtt babákkal. A picitől nem fogok tudni eljárni itthonról, az ismerkedésre nagyon be fognak korlátozódni a lehetőségeim. Ez nem elkeresedés hanem realitás. Egy biztos a terhességem előtt sportoltam, csinos nő vagyok most is, nem fogom magam elengedni. Az, hogy jól nézek ki, nem attól függ, hogy van e mellettem ffi, a kisbabának is tartozok annyival, hogy oda figyelek majd továbbra is magamra. Egészségesek legyünk, most ez a legfontosabb számomra és, hogy lelkileg megerősödjek, mert még szembe kell néznem a volt párommal is és biztos kapok még tőle egy-két nem várt "pofont".
További ajánlott fórumok: