Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kezdjek el egyedül vezetni? fórum

Hogyan kezdjek el egyedül vezetni? (beszélgetős fórum)


1 2
60. Napsugár8 (válaszként erre: 59. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 27. 06:28

Gratulálok! Nagyszerű!

Mi tudtuk, hogy meg tudod csinálni, csak te kételkedtél. Csak ügyesen továbbra is, és azért még nyugis időpontokban gyakorolgassál csak gyér forgalomban, nem árt az. Csak így tovább! 😃

szept. 26. 22:01

Sziasztok!

Na rá kell jönnöm nem is olyan nagy para ez a vezetés csak én aggódom nagyon túl a dolgokat 😃

Nem fulladtam le sehol,nem gurultam rá senkire,úgy érzem fog ez menni.Köszi a biztatást és a tanácsokat megfogadom őket.

58. Napsugár8 (válaszként erre: 57. - Syria)
szept. 26. 09:35
Nálunk van egy u.n. rutinpálya, ahol nem csak a parkolóba való ki-be állást lehet megtanulni, hanem építettek a közepére egy dombocskát is. Azon az emelkedőn felfelé elindulást, vagy a lejtőn lefelé a megállást gyakoroltatták velünk. Ha a felfelé indulásnál nem fullad le a kocsi, ill. nem kezdünk el visszafelé csúszni, akkor már lehet hozzánk bízni. :))
57. syria (válaszként erre: 33. - Napsugár8)
szept. 26. 09:05
Pontosan. Az oktatóm az első órán kezdte tanítani a pedálok használatát. Utána is gyakran kellett lassúsági menetet csinálnom: olyan lassan haladni, amilyen lassan csak lehet. Azóta se fulladtam le soha ügyetlenségből (csak figyelmetlenségből).
56. Balkáni kobra (válaszként erre: 40. - Melinda85FLP)
szept. 24. 11:39
Az elején mindenki fél az újtól és ez nem csak a vezetésre igaz. A probléma akkor van, ha már a sokadik út után is gyomorgörccsel száll be az autóba. Akkor tényleg ne vezessen. Az első pár alkalomnál ez természetes a véleményem szerint.
55. Pasionella (válaszként erre: 54. - Zolo)
szept. 24. 11:39
Jaj ne már :-D aki nem télen tanult az akkor télen inkább buszozzon? Könyörgöm gyakorlat, gyakorlat, gyakorlat, senki sem profi! Ne adjunk már buszos tanácsokat neki hanem inkább max gyakorolja valakivel azt amiben bizonytalan.
54. zolo
szept. 24. 11:24
Emelkedőn elinduláshoz gyakorolni kell forgalommentes helyen. Az a jó ha kuplunggal megtudod enyhe emelkedőn a kocsit egy helyben. Van a kocsiban fordulatszámmérő akkor kb. 1500 fordulatig adjál gázt és finoman csúsztatva engedd fel a kuplungot. Az lenne a jó ha olyan személlyel tudnád ezt gyakorolni akinek van gyakorlata. Így a piros lámpánál is nagyobb gyakorlatod lesz az elindulásban. Az szerencsés, hogy most szereztél jogsit és nem télen a rossz úton. Szerintem a következő télen, ha havazik eső esik és hideg van +2, +5 fok körül inkább busszal menj dolgozni. A T betű hasznos amelyik sofőrnek van egy kis esze ezt figyelembe veszi, én legalább is türelmesebb, figyelmesebb vagyok a tanuló vezetőkkel.
53. Melinda85FLP (válaszként erre: 42. - Pasionella)
szept. 22. 23:20
Nem,nem voltam profi nyilván,de arra emlékszem,hogy nem féltem,és nem jobban szerettem egyedül vezetni.De ha valaki annyira fél,az fog is rettegni mindentől.
szept. 22. 22:49
Ügyes vagy. Gratulálok! Biztos voltam benne, hogy meg tudod oldani. Az esti vezetés is menni fog. Én magam sem szeretek este vezetni. Nem is szoktam, ha nem muszáj.:)
51. vigyefene (válaszként erre: 43. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 22. 21:34

Ugye h ügyes vagy.

Gratulálok.

Krivánom h majd a holdfény is segítsen megvilágítani az utad.

szept. 22. 21:30
Szia:) en is igy kezdtem. Mielőtt elhataroztam hogy na mostmar ideje lesz egyedül menni előtte a párommal többször elmentunk oda vissza főleg estefelé vagy délután. Hogy az utat gyakoroljam. Aztán egyik reggel úgy döntöttem elindulok egyedül. Ez sok önbizalmat adott :) menni fog. Sok sikert :)
49. Pasionella (válaszként erre: 43. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 22. 21:10
Ugyes vagy :-) menni fog az. En nem szeretek sotetben vezetni pedig mar jo ideje vezetek de nem esik jol a szememnek, most is lassan vissza kell szokni ra de nem szeretem :-)
48. Napsugár8 (válaszként erre: 47. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 22. 20:50
Jobb is, ha olyankor lassabban megyünk, szerintem ezzel mindenki így van. Ne zavarjon. Csak arra vigyázz, hogy ne hirtelen csökkentsd le a sebességedet, hogy a hátad mögött jövő is tudjon fékezni. :))
47. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 46. - Napsugár8)
szept. 22. 20:09
Igen igen azt javasolták,hogy a felezőt illetve az út jobb oldalát nézzem.Megmondom őszintén az esti vezetésemen max 70-80km/h-val merek csak közlekedni,nagyon vakító tud lenni a szembejövő autó
46. Napsugár8 (válaszként erre: 43. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 22. 20:05

Gratulálok! Nagyon ügyes vagy!

A sötétben vezetés nálam először majdnem rosszul sült el: jött velem szemben egy másik autó is, annyira vonzott a lámpájának a fénye, mint a bogarat a villanyfény. És elkezdtem szinte önkéntelenül is áttérni a szemközti sávba! Aki mellettem ült, az szólt, hogy:


vigyázz! ne a fénybe nézz ilyenkor, hanem csak a felező vonalat!!! és akkor ott maradsz, azon az oldalon, ahol kell!!


Nem tudom másoknál volt-e ilyen, de nekem akkor szerencsém volt (és a velem szemben jövőnek is), hogy nem egyedül ültem a kocsiban.

De azok után, minden alkalommal, csak a felezőt néztem, míg a szemben jövő el nem haladt mellettem. Jó tanács, érdemes észben tartani.

szept. 22. 19:58

Epresturmix!

Miért mondod ezt? Nem úgy írtam mint aki ezennel profivá vált,mert erről szó sincs.Gondoltam megosztom veletek,hogy sikeresen eljutottam a munkahelyemre.Ez gond?

44. Epresturmix (válaszként erre: 42. - Pasionella)
szept. 22. 19:47

Gondolom így is vezet ahogyan ír. ;)

Vezessen buszt? Hát ki ez te? :D

szept. 22. 19:44

Sziasztok!

Köszönöm a sok hozzászólást.Jelentem felbátorodtam és bementem egyedül dolgozni ma! Nem fulladtam le egyszer sem,nem dudáltak le az útról sem.figyeltem mindenre és mindenkire.flottul ment minden.Már csak a sötétben vezetésre kell ráéreznem és jó lesz! T betűm kint van mióta megkaptam az autót.

42. Pasionella (válaszként erre: 40. - Melinda85FLP)
szept. 22. 19:38
Akkor senki se vezessen. Reg volt mar 18 evvel ezelott, nyilvan elfelejtetted mar hogy te se profikent kezdted...
41. Melinda85FLP (válaszként erre: 38. - VendrinerPiroska)
szept. 22. 18:09
Teljesen igazad van.
40. Melinda85FLP (válaszként erre: 37. - Epresturmix)
szept. 22. 18:09
Igen,vezetek minden nap,amúgy meg 18 éve.Ha valaki fél,akkor az nagyon nem jó,és balesethez vezethet.Ha nem biztos magában,a döntéseiben,akkor jobb,ha inkább hagyja a dolgot szerintem.Amúgy se rólam van szó,nekem ez a véleményem,aztán ennyi.Írd meg te is a tiédet,ne tőlem kérdezgess.
39. levarosbukta (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 22. 17:38
Ha ennyire parázol a vezetéstől akkor, hogy a fenébe mersz bárkit is beültetni magad mellé az autóba? Mi van ha olyan balesetet csinálsz amikor az utasod megsérül? Én azért ettől jobban félnék, mint ha egyedül lenné és ne'adj isten lefulladok egy lámpánál. De az se százas aki ilyen tapasztalatlan vezető mellé beül! Rakj egy "T" betűt az autódra és közlekedj azzal. Hidd el az autósok zöme "tiszteli" a "T" betűt, nagy ívben kikerülnek ha kell.
38. VendrinerPiroska (válaszként erre: 25. - Tulipán***)
szept. 22. 17:36
Ilyen alapon élete végéig veheti az órákat.Írta, hogy saját lakhelyén már szépen elboldogul autóval. Egy 20 kms út pont jó gyakorolni, ha meg még autópályán is lehet suhanni, az meg végképp kellemes. Lehet egy ideig halogatni, de egyszer át kell esni rajta és akkor rájön, hogy nem is olyan kunszt és megnő az önbizalma.
37. Epresturmix (válaszként erre: 32. - Melinda85FLP)
szept. 22. 17:31
Mondd csak. Te vezetsz?
36. Napsugár8 (válaszként erre: 35. - New(l))
szept. 22. 17:15
Nem tudom, én anno egy öreg Dácián kezdtem el tanulni, majd egy kis Polskin vizsgáztam le, de sohasem volt gondom az indulással. Sohasem fulladt le alattam a kocsi.
35. New(l) (válaszként erre: 33. - Napsugár8)
szept. 22. 15:38

Épp ellenkezőleg. Mostanában a tanulóautókban jól föl van emelve az alapjárat, így kifejezetten nehéz lefulladni. Ezt nem is titkolják az oktatók, kedvük sincs megtanítani a tanulókat normálisan gázzal elindulni. Aztán mikor megvan a jogsi és beülsz a saját kocsiba, jön a felismerés, hogy egy (főleg) dízeles után a benzinessel elindulni sem tudnak. A lefulladás para szerintem mindenkiben benne van az elején, míg nem rögzül az új jármű kezelése.

Nekem az a furcsa, hogy én inkább akkor vagyok stresszes, ha ülnek mellettem, az utas plusz felelősség. Nem igazán értem, miért pont akkor fél, ha egyedül van. Mert az anyóson vagy hátul ülő miben tud segíteni, ha lefullad?

34. Pasionella (válaszként erre: 32. - Melinda85FLP)
szept. 22. 14:45
Mindenki ÍGY kezdi... senki sem magabiztos az első pár alkalommal mikor egyedül vezet jogsi szerzés után, az hogy nem magabiztos még nem azt jelenti nem lesz óvatos.
33. Napsugár8 (válaszként erre: 30. - Syria)
szept. 22. 14:45

Ha az oktató autója sürűn lefullaldt, és ezért van a cidri... állítólag azt jelenti, hogy valami rosszul van beállítva a kocsin. És az is meglehet, hogy az oktató kocsija éppen azért volt ilyenre állítva, hogy a tanulók megtanulják a finom lábmunkát, amely a lefulladás elkerüléséhez kell.


Tehát egy műszakilag jól beállított kocsinál kicsi a veszélye a lefulladásnak.

szept. 22. 13:42
Én a buszt ajánlanám.Ha valaki ennyire nem biztos magában,akkor az inkább ne üljön autóba.(csak utasként)
31. Garabonciás (válaszként erre: 22. - Amaunet)
szept. 22. 10:55

Plüssmackó, plüssmackó 😁✌️

Asszem a rendőrök neznenek igazoltataskort. Bar lehet volt mar cifrabbal is dolguk. Megszondaztatnak Mackó urat 😁

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook