Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Egy szakmából lehet két bizonyítványom? fórum

Egy szakmából lehet két bizonyítványom? (tudásbázis kérdés)

6. Smirnoff (válaszként erre: 5. - Minnie.3)
jún. 12. 17:17

Vannak kamandusz képzések, és vannak, amik jók (ismerős tapasztalatai alapján). A kiíró, ha kaksinak tartja a fizetőset amúgy is, szerintem felesleges tartani, de el kell olvasni a szerződést. Mik az álálllási feltételek. Mert lehet, h ki kell fizetni mindent.

Ami fontos, és ismétlem, hogy a munkaügy ne varrjon rá többet. Az "ingyenes" nem ingyen van, ahogy az orvos sem. Azt a szépen befizetett adónkból fedezik. Szóval ha valakinek egyéb pénzből van...

A gyakorlati helyeket is nagyon meg kell nézni. Ha a m.ü. szerződésben áll vkivel, "támogatást ad", jobban a körmükre néznek, és lehet, hjobb, mitha a csak fizesd be, old meg magad felnőttképzésen van vki.

jún. 12. 17:05

Én hasonló cipőben jártam...

Beteg vagyok és szerettem volna magam kizökkenteni egy kicsit a betegségemből mert jobban éreztem magam ezért kerestem egy tanfolyamot amit nekem kellett volna fizetnem. Közben munkaügyin ugyanazt akarták indítani ingyen. Én mindent megkérdeztem pont azért nehogy bajba kerüljek. És mint előttem írták nem lehet a kettőt egyszerre elvégezni!

Ha mégis belekezdessz a munkaügyi nem engedi annyiban, a képzés ideje alatt rádfordított pénzt visszakérik ami nem kis összeg!

Én végül a munkaügyisre jártam. És pozitívan csalódtam benne.

4. Smirnoff (válaszként erre: 1. - Drflora)
jún. 12. 16:08

Tehetsz 2 vizsgát pontosan ugyanazzal az OKJ-s képzéssel, csak azért is, mert mondjuk jobb eredményt akarsz. Egy vizsgának az előfeltételeinek kell meglennie, és bármikor mehetsz. Lehet az érettségi, nyelvvizsga, szakmai vizsga, diploma, jogosítvány, az előfeltétel legyen meg (időkorlát és próbálkozási szám korltozhatja).

Viszont ha a munkaügy által támogatott képzésre jársz, akkor kérdezd meg, olvasd el szépen, hogy a képzés biztosítása milyen esetben jár. Általában elvégzett szakma amit számolnak, de a fene tudja mit változtatnak napról napra. Nekem az a szomorú tapasztalatom, hogy hiába jófejek emberként az ügyintézők, annyi deilettáns van pont ezen a részlegen, hogy szégyen. A saját programjukon nem igazodnak ki, és meg kell mondani milyen jogszabályt milyen keresőszóra kell kiguglizni. Ne próbálj meg sumákolni, mert ha nem feleltél meg, leverhetik rajtad a képzés- és vizsgadíjat, és az összeget azonnal az adótartozáshoz csapják.

3. hópihe14 (válaszként erre: 1. - Drflora)
jún. 12. 15:31
Jelentkezz, ha addig nem szúrják ki, hogy önerős fizetősre jársz, akkor elvileg megkapod a lehetőséget munkaügyis képzésre is. Márciusig pedig kiderül, hogy a fizetősön elmégy-e a vizsgára, mert ha nem, akkor nem lesz 2 bizid!!
jún. 12. 15:11

Én úgy tudom nem lehet. De nem vagyok teljesen biztos benne csak egyik ismerősöm fizetős kézápolóira járt közben pedig munkaügyisre és amikor kiderült a munkaügyisröl kitették vissza kellett vizetnie.

De ez kb 2 éve volt.

jún. 12. 14:51

Lehet egy szakmából két bizonyítványom, ha mondjuk két helyen tanulom egyszerre a képzést? Egy fizetősön és egy munkaügyi által támogatotton?

Kozmetikus felnőtt képzésre járok 2019 márciusában végzek. Viszont indít a munkaügyi kozmetikus képzést ősszel. Lehet jelentkezni rá. Addigra M

még nem lesz belőle bizim, és ez nem nappali képzés nem is tudnak róla,hogy járok. Elmehetek a munkaügyisre is? Ahová járok elég gyenge a képzés, lenne kedvem még itt is tanulni róla és egyébként is munkanélküli vagyok.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook