Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Egy kismama dilemmái - hol és kinél szüljek? fórum

Egy kismama dilemmái - hol és kinél szüljek? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Egy kismama dilemmái - hol és kinél szüljek?

1 2 3
2013. dec. 22. 12:48
Én császárral szültem ,de nagyon szépen megcsinálták hamar felgyógyultam .Most is szeretnék kevés idő telt el a két terhesség között, de lehet tervezni ha a baba gyorsan jön akkor sima szülés.
2013. dec. 22. 12:11

A gátmetszéshez annyit szeretnék írni, ahogyan én látom szülésznő és orvos együttes hozzáértésével (nekem volt, és a lehető legnagyobb) minimális lesz a komplikáció, meg kell találni azt az orvost (sajnos nehéz), aki olyan profin végzi el a metszést, és varrja össze, hogy szó szerint szinte semmit sem érzel meg majd utána.


Szerettem volna én is gátmetszés nélkül szülni, de máshogy jött ki a lépés (teljes fájásgyengeség), ellenben ettől nagyobb probléma, ha pl. a méhszáj is roncsolódik, tele lesz heggel, nem záródik utána már teljesen... hogy ezeket elkerülje az ember, valóban hozzáértő gárda kell.


Valóban ismerek olyan nőket, akik hetekig se ülni, se állni nem tudtak szülés után, és vagyok én és biztos még mások is, akiknek volt, de én pl. két nap után "véletlenül" leguggoltam, mert szó szerint elfelejtkeztem arról, hogy gátmetszésem volt, és különösebben nem éreztem fájdalmat.

Hozzáteszem, hogy mind szülés előtt, mind utána homeopátiát alkalmaztam, lehet az is sokat segített.

2013. dec. 22. 12:01

Én a Délpestiben szültem 2x is, először gátmetszéssel, utána gátvédelemmel. Nekem külön ezt kérnem sem kellett, mi megbeszéltük a dokimmal, hogy ha muszáj, akkor vág, ha nem muszáj, akkor nem vág. Rábíztam, ő látja "élesben" a helyzetet.

Mind a 2x ugyanannál az orvosnál szültem, és most a 3. babámat is nála fogom.

Ebben a kórházban nagyon jók a szülésznők, szinte kivétel nélkül. A látogatók nem mehetnek be a kórtermekbe, csak az egyágyasokba, és oda is csak az apuka.

lehet, hogy nem egy flekapott, divatos kórház, de tiszta és rendes a gárda.

2013. dec. 22. 11:49

Sziasztok, hasonló cipőben vagyok én is, osztom a dilemmákat. (Mondjuk én nem akarok itthon szülni) 18 hetes kismama vagyok, voltam már több orvosnál, de még egyik mellett sem tudtam letenni a voksomat. Egyrészt mert a bizalom és az odafigyelés tényleg hiányzik, másrészt mert a kórház sem mindegy. Én az Istvánról szakmailag csak jókat hallok, a körülményekről viszont rosszat. Számomra az, hogy a kórtermekbe bemehetnek a látogatók kizáró ok. A Szt. Imrében mióta vezető váltás volt nem támogatják az érzéstelenítést, mivel én már szültem egy babát minden nélkül nem akarok még egyszer így szülni. És hát a gátmetszésről is valóban megoszlanak a véleményem. Amikor én szültem vágtak ha kellett na nem. Most sokat hallok a barátnőimtől arról, hogy az időben kezdődő felkészülés mellett anélkül szültek - tehát gátvédelemmel. Mivel nekem nagyon sokáig fájt a gátsebem ez is fontos szempont lenne, hogy ha lehet akkor a doki próbálja meg a gátvédelmet.

És tényleg furcsa de ezekkel az "elvárásokkal" nem könnyű dokit, kórházat találni manapság...

2013. dec. 22. 11:04
35 vagyok nekem is vannak előzmények vetélés és sajnos tavaly szültem és meghalt a kisbabánk.Most 27 hetes vagyok a tragédia után dokit váltottam aki egy nevesebb doki azt hittem jobb lesz mint a régi de tévedtem sok betege van figyelmetlen kérdezgetem a szülésről majd még rá érünk 19 hetesen ultrahangozott útóljára mindig csak megnézi az eredményeimet meg a méhszájat .Azért 12 e egy vizsgálat többet vár el az ember meg ugye az előzmények miatt is.Igy most vissza próbálok menni a volt dokimhoz aki tényleg emberséges és rendes volt most megyek 30-án hozzá.Mindenképpen kórházban szülnék és sajnos nem 20 évesek vagyunk be kell látni ,de van aki 40 évesen is pikk-pakk megszül embere válogatja .Ha úgy érzed nincs bizalmad az orvoshoz akkor válts ,de ugye nem tudni előre az jobb doki lesz e.
2013. dec. 22. 10:36

a leírtak alapján nem rossz orvos. ha engem kérdezel igaza van, jobb egy gátmetszés, mintha összevissza repednél. három szülésből kettőnél repedtem, jó sokáig stoppolt a doki, szintén harmincon túl kezdtem a szüléseket.

kati

2013. dec. 22. 10:35

Ha nem bízol az orvosodban, szerintem is váltani kell.

Én is az Istvánban szeretnék szülni, egy barátnőm által javasolt orvosnál. Még nem voltam nála, januárban megyek, ha gondolod majd referálok :)


A cikked alapján úgy gondolom, hogy egy dúla nagyon sokban tudná támogatni a várandósságodat és a szülést is!

2013. dec. 22. 10:25
Volt egy szuper nőgyógyászom, aki azt mondta, van 20 éves várandós 50 éves adottságokkal és ez fordítva is igaz lehet. :-)
4. moonlight13 (válaszként erre: 1. - Lilia2012)
2013. dec. 22. 10:14

Az alapján, amit leírtál, nem biztos, hogy rossz az az orvos, akihez jársz. Én sem támogatom az otthon szülést, ahogy az előttem szólók sem. Lehet, hogy nem éppen a legszebben fogalmazott az orvosod, amikor azt mondta, hogy már "öreg" vagy, de abban lehet, hogy igaza van, hogy nem olyan már a szervezet, mint 20 éves korban. Az én időmben a gátmetszés volt a szokásos eljárás, ha azt javasolják, akkor se félj tőle! Még mindig jobb, mintha repedsz jobbra-balra, mint szegény anyukám annakidején. De ha tényleg úgy érzed, hogy az orvo nem szimpatikus, akkor keress másikat, mert negatív érzésekkel várni egy babát nem jó dolog!

Minden jót kívánok!

2013. dec. 22. 09:46
Az István kórházról nagyon sok jót hallottam olyan ismerőseimtől, akik ott szültek. A Szent Imréről is jókat montak az ismerőseim. Nemsokára ikreket fog ott szülni egy kedves ismerősöm. Szerintem durva, ha egy orvos azt mondja, öreg vagy, akármennyi idős is vagy. 36 ha orvosilag nem is számít fiatalnak, lehet másképp fogalmazni. Az otthonszülést én sem támogatom, úgy gondolom, ahogy Sissy is írja, bár mindenkinek a saját döntése és felelőssége, hogyan szeretné világra hozni a babáját. Nekem fogadott orvosom és szulésznőm volt, a Flórban szültem, de az már nagyon messze lenne. Találtam nemrég egy nagyon szimpi doktornőt, akinek 4 gyereke van, a kerületünkben rendel és az István a kórháza. Olyan az elképzelése a szülésről, mint nekem. Remélem a baba is hamarosan kopogtat, hogy tesztelni tudjam a dokit és a kórházat :-)
2013. dec. 22. 09:24

Szia! megértem a dilemmádat, deszerintem várd meg a következő kontrollt, és ha az orvosod nem válaszol rendesen, vagy nem támogat eléggé, úgy érzed, akkor persze, válts.

azonban -kövezzenek meg érte- de a szülést szigirúan ellenzem otthon. Elhiszem, hogy nyugidtabb, ismerős a környezet, stb, de sajnos bármilyen hirtelen probléma, komplikáció esetén is min 30-45 perc, mire műtő közelébe kerülsz...sajnos nekem van pár ismerősöm, akiknél csak az mentette meg az egyébként problémamentes terhesség után szülésnél a baba és a mama életét, hogy 5 percen belül a műtőben voltak.

Én úgy gondolom, hogy az a pár óra, amíg a szülés maga lezajlik, elenéyszű "kellemetlenség" a mamának idegen helyen, mitn utána egy esetleges tragédia terhével leélni egy életet.


Tehát ha szükségesnek érzed, válts orvost, keress egy szimpatikus szülésznőt, aki veled lesz végig, de mindenképp kórházi szülés mellett voksolok.

2013. dec. 22. 09:08
Néhány napja erősen elbizonytalanodtam orvosommal kapcsolatban, akihez eddig privátban terhesgondozásra jártam Budapestre. Tanácstalan vagyok hogy váltsak-e. Ha igen, akkor hova menjek?

Ugrás a teljes cikkre: Egy kismama dilemmái - hol és kinél szüljek?
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook