Egy kedves szó a depresszió ellen (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egy kedves szó a depresszió ellen
Szia!Igen hallottam.
A társfüggő egész lényét, érzéseit, akaratát egy másik ember és a kettejük viszonya határozza meg, mindent ettől tesz függővé. Mintha a saját személyisége el is tűnne ebben a kapcsolatban, feladja az igényeit, mindent azért tesz, és mindent megtesz azért, hogy a másiknak megfeleljen. Nem tartja meg önálló életterét, nincs hobbija, általában minden idejét a másikkal igyekszik tölteni.
Te ebben vagy?
Sziasztok! Ma én is itt vagyok, jól is vagyok. Szerencsére. Néhány napja jobb kedvem volt, de nem panaszkodom..:) Viszont örömmel nézem, ahogy Mokate megvidámodik ))
Hallottatok a társfüffőségről?
Sziasztok Puszi Mindenkinek!
Most olvastalak vissza benneteket,örülök,hogy összetart a" kis csapat"és aránylag mindenki jól van.Sokat írtatok míg nem voltam,én csak ilyenkor tudok jönni,vacsi után.Látom senki sincs,de azért örülök Nektek!:)
Sziasztok!
Most jöttem haza a csoport terápiáról!Mindig nagyon kimerítenek ezek a foglalkozások!
Szép estét és jó éjszakát mindenkinek!:)
Ne írj ilyet kérlek, hogy "senki" vagy!
Tudod, van az a mondás (csak nem tudom pontosan:))), hogy "belőled csak egy van, mások sokan vannak" tehát te is különleges vagy!
Most nem találod a helyed, de szerintem is erős csaj vagy (és helyes, megnéztem ám a lapodat:)) és kedves is! Már az egy rendkívüli tulajdonságod, hogy közvetlen vagy és őszinte! Szereted az állatokat. Dolgozol, van benned kitartás. Felelősségteljesen gondolkozol. Szerintem szuper csaj vagy :)
Tudom, hogy alakulnak majd jobban is a dolgaid, addig pedig itt sokan gondolunk rád, és drukkolunk neked!
Lolita63-t idézném:
"Mosolyogj a világra, a világ is visszamosolyog rád."
A boldogságodat pedig soha ne tedd függővé más emberektől!
Sziasztok!
Szép napot mindnyájunknak :)))
Sajnos, nem tudok mindennap jönni, így most utólag olvastam vissza a hozzászólásokat, és nagyon örülök neki, hogy vagyunk itt egy páran, akik összetartanak, és figyelnek a másikra! Jól esik, mert tudom, hogy mennyire fontos ez, és köszönöm nektek, hogy vagytok ilyen csajok, akik törődnek a másikkal!
Puszi nektek és küldök nagy ölelést :D
Mindenkinek szép napot kívánok!
Szép jó reggelt!
Szeretném,ha tudnátok,most egész jó hangulatban ébredtem!Majdnem,hogy jól érzem magam!:))
Bár minden napom ilyen lenne,már meglennék elégedve!
Sajnos tudom,hogy ez múló állapot,mert ha valami pici negatívum ér vége!Kakaóóó ne törődj mással!Tényleg gyere fórumozni!!Sok erőt kaptam a csajok leveleiből és bizony meg kerestek privibe ,ha nem jelentkeztem!Tisztába vagyok vele,hogy egyszer fent egyszer lent!Nekem is túl sok volt most a lent!Mint már írtam február-9 től vagyok beteg állományba!Azóta talán ez az első napom,hogy viszonylag jól vagyok!Egyébként én évek óta azt mondom és így is érzem,hogy egy gödör szélén táncolok!Mikor végre sikerül kimásznom belőle biztos jön valami, ami letaszít az aljára és kezdhetem ellőről!Szeretnék egyszer beljebb lépni a széléről,hogy ne legyen olyan könnyű vissza lökni!Viszont ez még várat magára!
Mindenkinek szép napot kívánok!
Este jövök!Bízok benne ilyen jó hangulatba!:))
Sziasztok!Ez tök jó érzés,hogy a "segítők",Barát1 és Lolita63 hívnak fórumozni.Valóban átérzem Mokate helyzetét.talán azzal próbálom magam segíteni,hogy mindenkinek segíteni akarok a környezetemben.Hiszen "elméletben" tudom,hogy mi lenne a jó nekem,de mégsem megy.A környezetemben elismerést kapok,és szeretnek,mégis valami nem stimmel.Evawitch-nek még a környezet is rosszabb.De ne gondoljátok,hogy 1 elkényeztetett,gazdag liba vagyok.Hiszen a gy.korom szörnyű volt.És aki néhány napja idetévedt és azt a szörnyűséget kívánta,
gondolom néhányunkat megdöbbentette!!
Mégis kívánom,hogy soha ne legyen kilátástalan az élete.
Sziasztok!
Még csak most tudok jönni,nemrég értem haza,40 km-re dolgozok a lakhelyemtől.
Örülök,hogy nem hiába beszéltünk,itt a bajban lévő már tud segíteni a bajban jutotton!:)Ez már eredmény!Szép estét mindenkinek,még bekukkantok.
Írjatok ha kellünk, esténként benézünk ide.
Remélem jól vagytok.
Szia!
Tudom,hogy sokan vagytok akik segíteni próbáltok,kakaóóóót is bele értve!
Aki ezzel a betegséggel küzd az pontosan tudja minden pici bátorító szó jól jön!
Nagyon szép napot kívánok!
Csak még annyit szeretnék,hogy Barát1-nek ,és Lolita63-nak!
Nagyon köszönöm,hogy velem vagytok!Tudom,hogy a gondjaimat csak én tudom megoldani.Nem segít se gyógyszer,sem orvos,ha én belőlem hiányzik az akarat!Sajnálom,hogy ilyen úton ismerkedtünk meg!Viszont örülök,hogy legalább van aki meghallgat és együtt érez velem!
Sajnos ezt az allatomos betegséget kevesen értik!Találkoztam én már olyan emberrel aki szimulációnak hívta!:(
Tudom rátok számíthatok!Köszönöm!
Szia!
Nekem itt sokat segítettek a barátok lelkileg!
Sajnos sok minden nekem is meg van ebből amit írsz!Rossz anyagiak,rokonaim-szüleim már nincsenek!Testvérem van,de csak addig voltam neki is jó,még mindent neki adtam a szüleim után!Mondván nekem meg van mindenem és rendezett körülmények között élek!A köszönet az ,hogy most már az utcán sem akar meg ismerni!Viszont van egy áldott jó barátnőm aki nem enged mélyebre süllyedni!Mivel én elég nehezen mozdulok ki itthonról,sokszor meglátogat!Két utcával lakik feljebb és az idén még csak egyszer voltam nála!
Talán a szerencsének mondható,hogy ápolónő és így sok mindent megért!Szoktam olyan állapotba lenni,hogy még vele sincs kedvem beszélgetni,de Ő kitartóan jön!Nagyon örülök,hogy rátaláltam erre az oldalra sokat segített nekem és még mindig kapaszkodok is egykét emberkébe!Odáig eljutottam,hogy az öngyilkosság gondolatával nem foglalkozom annyit!Megpróbálom értékes dolgokkal lefoglalni magam!Iszonyú nehéz,de csinálnunk kell!Lábra kell állnunk!Pontosan tudom,hogy könnyű ezt leírni!De akarni kell!Hidd el most még én is csak kapaszkodok és harcolok saját magammal is!
Legyen szép napod!
Üdvözöllek a fórumon.Jó helyre tévedtél,itt szerető szívekre találsz.Sajnálom,hogy ennyire egyedül vagy ennyire elkeseredetten.A cicusok is sok szeretetet tudnak adni,megnyugtatják a lelket,igazi kis barátok.Próbál minél többet friss levegőn lenni,emberek között,pl:leülsz egy padra.
Mosolyogj a világra a világ is visszamosolyog rád.
Egy spontán mosollyal feloldhatjuk egy másik ember feszültségét ez történik ilyenkor veled is. Az ember arcán megmutatkozó kedvesség bumerángként hat vissza. Tudatosan mosolyogj minél többet, hogy saját mosolyod derűt csempésszen a napodba.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút!
- Mit tegyek depresszió és magány ellen ? Munkán kívül senkivel sem találkozom, nincs senkim itt és kis faluban élek (külföld).
- Mit lehet tenni a depresszió ellen?
- Téli depresszió ellen kinek mi vált be?
- Miből szűrhető le, hogy egy ellenkező nemű barát kikezdett velem, vagy csak nagyon kedves?