Egy kedves szó a depresszió ellen (beszélgetés)
Szia!
Jó tudni,hogy megérkeztél:-)Remélem jól vagy és jobb a hangulatod.Ne hajtsd magad,a munka megvár.
Így igaz,ahogy leírtad.Én is nagyot csalódtam a volt kolléganőmben,akivel 17 évet dolgoztam.Sokat dolgoztam helyette,és az lett az eredménye mikor felmondtam,mert kaptam egy jobb éllást,hogy le se szar!Pedig,jaj de sokat dolgoztam helyette,Ő meg bejött pihenni.Ekkorát még nem csalódtam kollégában.A jelenlegi kollégám viszont más,6 éve dolgozunk együtt,de még szabiról is bejön ha kell,és önzetlen.
Nagyon igaz,és tanulságos!
A mai világban sok minden megtörténik,nem nézik az éveket.Aki közel ül a tűzhöz,az melegszik.
Sajnos ha betegen dolgozunk az sem megoldás,nem hálálja meg a munkáltató.
Itt a fórumon mindenki kibeszéli magát,meghallgatjuk egymást,tanácsot adunk,véleményt mondunk.Próbáljuk a beteg lelkeket ápolni.
Mostanában sokat vacakol a Hoxa.Reméljük Változó hamarosan meggyógyul és itt lesz közöttünk.
Sziasztok!
Itthon vagyok és valószínű kedden végleg haza engednek!
Ma mindjárt jól el is fáradtam,füvet nyírtam,főztem most pihizek.
Holnap leszek puszi
Igazad van,hogy manapság elképesztő dolgokra képesek a kollégák a munka megőrzése miatt.Leépítéskor bizony nagy hátrányban vannak a gyerekesek,és betegeskedők.Rendes Tőled,hogy segítettél a kolleganődnek(ahogy tudtál).Megérdemli,ha lelkes és aktív.Gondolom,Te már bizonyítottál a hivatásodban,ennyi lazaság belefér.Régebben írtam,hogy én is minden erőmmel próbálom segíteni a fiatal kolleginát,de rá kellett jönnöm,hogy nem sok értelme van.Az is igaz,hogy manapság a munkahelyen nem célszerű az embernek sajnáltatni magát,mert az ellenkezőjét fogja elérni.Kikezdik,hátba támadják,kihasználják.Szemét,önző világ van.
Szia!
Most kissé megdöbbentem,mert még eszembe nem jutott,hogy itt pénzt spórolok.A beszélgetések jó oldalát én nem ebben látom(pedig nem vet fel a pénz).
Bocs csak fojtatom ,mert meg szökött Nem számít,amit nem tudsz,hanem amiről tudod,hogy igaz.Nem a képességeink mutatják,meg hogy kik vagyunk -Ne tégy olyat másokkal,amiről amiről nem szeretnéd,hogy mások tegyék Veled .-Inkább gyújts,gyertyát vagy mécset az éjszakába,mind szidd a sötétséget.-Ha minden szabályt be tartasz,minden jóból ki maradsz,--Jobb meg tenni és mag bánni,mint hogy nem tetted volna meg .-Ha valaki akarsz lenni,legyél bárki.-Az élet játék játszd!!!!!!-Ne álmodd az életet éld az álmokat.-A sikert meg lehet vásárolni,de az irigységet nem.-A siket barátokat hoz a kudarc meg rostálja őket,-Ha rossz irányba futunk,nincs értelme fokozni az iramot -A ki fogások ön magunknak szóló,hazugság.-Tedd ami a szívednek kedves és az lesz ,majd a törvény.
Szép napot,mindenkinek,olvastam tovább adom ,ki mit gondol,nem tudom ,majd el döntí mindenki .Maga Igazat mond ne a valót.
Most gyakrabban mentek, nehogy úgy járjak, mint tegnap. Ezzel azt akarom nektek bizonyítani, hogy nagyon fontos az önmenedzselés egy munkahelyen. Ez sem garancia semmire, de elhúzhatja a kirúgást, vagy a leépítést. Soha nem panaszkodom a magánéletemről ott őszintén, kisebb dolgokat igen, mert azt is kell, de óvatosan. Ha beteg vagyok, hál Isten ritkán, húzom az igát, segítek másokon, viccelődöm, és csak jót mondok a másikra, vagy semmit. Akit utálok, mert azért van olyan, arról általában semmit, vagy rávezető példát, de azt is ritkán.
A másik, amiről tegnap írtam, hogy az én munkahelyemet is elérte már régóta a leépítés. Ha maradni szeretnél, nagyon a toppon kell lenned. Mindig van valaki, akire rászállnak a kollégák, jelezve a főnöknek, hogy inkább őt, mint minket. Ezért tegnap nálam, és a másik párhuzamos osztályfőnöknél volt óralátogatás. A kolléganőm a célpont, sokat panaszkodik a gyerekekre, és ez visszaüt, hogy vagy oldd meg, vagy ....lehet nem jól csinálod? Szeretem a kolléganőmet, igyekeztem kicsit gyengébb órát tartani, hogy ő jobban érvényesüljön, ezt meg is mondtam neki, utána a cukrászdában még jól kibeszélgettük a dolgot. Nagyon jó pedagógus, lelkes, sokat készül, de nincs még elég tapasztalata, és nem tudja, hogy nem lehet mindenkivel őszinte, nem menedzseli jól magát.
sziasztok! Tegnap is írtam nektek, de nem vitte át a hoxa. Sajnálom, hogy változó kórházba került!! A saját tapasztalatom alapján tudom, hogy sokan nem tudnak meggyógyulni, mert voltak, akik már évek óta sokat voltak kórházban, és nem sikerült. Érdekes egy betegség ez, hogy van akit gyógyszerrel sem sikerül talpra állítani. Úgy látom, akik itt vagyunk, többségünk nem depressziós, csak rendkívül nehéz élethelyzeteket él meg. Azt mondom, örüljünk ennek, mert ezekből könnyebben van kiút! A pszichoterápia lényege, hogy kibeszéld magadból a fájdalmakat, és ez itt lehetséges, manapság egy ilyen beszélgetés privát pszichológusnál 5-10 ezer forint. Nézzétek csak a jó oldalát! Minden kibeszélt gondotokkal megspóroltok ennyit-:))))
Ügyesen kúráld magad,biztos segít a csodálatos kamilla.
Nektek jobbulást kívánok, és jó éjszakát mindenkinek!!!!Pihenjetek jól, és ne szomorkodjatok :)
Az izületi fájdalmaitokat tökéletesen megértem nekem is van sajnos, csak nekem a hasam miatt. Egész a térdemig hasogat a lábam kegyetlen rossz érzés.
A zacskós kamillából még van mára, holnap meg megyünk be a nagymamámhoz, visz anyu barátja, és neki is van még egy csomaggal. :) Egy pár napra elég lesz :)
Igen, találtam ilyen filteres kamillát itthon és abból főztem úgy nem annyira erős. Nemsokára megyek is forrázni kamillát a kádba, elég fárasztó, de ha ez kell, hogy jobban legyek akkor ez kell!!!
A fiad messze lakik tőled?
Igen,olvastam,csak így tovább.Engem is addig biztattak a lányok,hogy 1-2 helyen már "kidurrant a lufim".És több lánnyal együtt érzek itt,mert hasonló sorsok és érzelmek kötnek össze minket.Barát és Lolita előtt pedig le a kalappal.
Sziasztok! Nekiálltam tanulni, de nem tudok sehonnan letölteni feladatokat a gyakorláshoz, neten nem találok semmit. Kezdeném felfogni a dolgokat, de nincs gyakorló feladatom...
Tudod drága Sztella11 öregszünk,csak a frontokra fogjuk:-)
Borzasztó dolog a betegségekkel élni,de el kell fogadnunk a helyzetet,meg kell tanulni kezelni és együtt élni vele.
Szia!
Én már követni sem tudom a frontok állását.Amikor az izületeim fájnak,azt gondolom,hogy meleg front van,másnapra meg már itt a hideg front.Egy ismerősöm is allergiás ttöbb dologra,mint Te,egy szenvedés az élete.Ráadásul a gyereke is.
Bizony ,délutánosak,meg éjszakások:-)
Én is csak ilyenkor tudok jönni,mert soká érek haza.
Sajnos tegnap is mikor beléptem,senki nem volt:-(
örömmel olvasom,hogy most már jól vagy.Ez az időjárás tönkre teszi az embert ,én is érzem nagyon.
Tegnap én is ígértem ,hogy nem jövök,de mindég vissza tértem.Mindég volt mondani valóm.Most is ezt teszem,pedig ilyenkor más fele szoktam tölteni az időt.Gondolom vissza olvastál kezdek ki nyílni ,mint az Ibolya amit holnap meg is fogsz venni meg látod nagy örömöd lesz benne. Át kell álljak erre a műszakra ,mert ti délutánosok vagytok.
Igen igazad van,valamennyivel könnyebb.Csak ez a sok panaszkodásom...Olyan nehéz a tettek mezejére lépni.
Végre,megvan az a kamilla!!!!!meglátod,jobban leszel tőle.Az ülőfürdő is nagyon jó lesz.Azt írtad egyszer,hogy nem tudsz inni,mert begörcsölsz tőle.Próbálj először csak óránként 1-2 kortyot.A folyadék mindenképpen kell,akkor lehet akár kamilla tea is.
További ajánlott fórumok: