Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Egy ismerősömnek problémái vannak kamasz lányával. Te mit tennél ebben az esetben? fórum

Egy ismerősömnek problémái vannak kamasz lányával. Te mit tennél ebben az esetben? (beszélgetős fórum)


1 2 3
66. Pici04
2009. máj. 8. 17:08

Sziasztok!

En csak idezek:

"Nekem 3-lányom és 3 kisfiam van.Koruk:16-13-10-5-4-3 évesek."

65. bca03421e0 (válaszként erre: 64. - Herengtimea)
2008. dec. 13. 15:24
Teljes mértékben egyet értek veled.Én is mindig az alkalomhoz illően nevelem és szabok meg szigorúságot a gyerekeimnek.Ha valami olyat csinál ami nem sulyos akkor csak elbeszélgetek vele.De ha olyan ami már nem neki való vagy a suliban van gond akkor igenis szigoruan megvonok töle olyan dolgokat amiröl tudom hogy sziven üti kicsit ha nem teheti meg.Én olyan dolgoknál zsebpénzt vonok meg számitógép dvd stb.De ha kell akkor szigorubb s vagyok.ántani soha nem bántom mert annak nem látom értelmét.
64. herengtimea (válaszként erre: 63. - Vénboszi)
2008. dec. 13. 14:59
az tény hogy kell a gyereknek szeretet,de a szigor is kell,nem igazán értek veled eggyett,hogy a szeretet,megértés és türelem elég a gyerekneveléshez,mert lehet hogy neked jó gyerekeid vannak,de minden gyerek más és nekem ha a lányom hazajön részegen,vagy éppen azt hallom vissza,hogy megvert valakit ok nélkül akkor nem fogom a fejét simogatni,hogy jól csináltad kislányom mond is el miért is tetted?hanem a megfelelő büntetést fogok rá kiróni,azért valamitől tartson is vagy valakitől az a gyerek érezze,hogy bármit nem tehet meg mert meglesz érte a büntetés,ha ez nincs akkor szabadnak érzi magát és úgy gondolja azt csinál amit akar.az egyik unokatesómnak megvolt mindene és soha nem kapott és mindent megtehetett és most szarik rá a szülőkre,úgy beszél velük mint a kutyával.
2008. dec. 13. 10:16
Olvasgattam itt a hozzászólásokat,sajnos nekünk felnőtteknek az a legnagyobb hibánk amikor elfelejtjük milyen nehéz volt a teenager korszak,amikor még nem vagyunk felnőttek de már gyermekek sem.Egy páran itt idomitani szeretnének és nem nevelni.Én ugy gondolom,minden esetben a szülők hibája ha a gyerek eltévelyedik.Elsősorban a vállásokat is a gyerekek szenvedik meg a legjobban!Ha egy gyerek bandába keveredik mert otthon nem érzi jól magát azért is a szülők a hibásak és nem a gyerek.És a tini csak akkor akar felülkerekedni"ha elnyomva érzi magát,az pedig azért van mert nem nevelték jó szavakkal és elsősorban példamutatással,hanem idomitani akarták.Veréssel nem lehet nevelni,csak a rosszat,az ellenszenvet,a gyülöletet lehet kihozni a gyerekből.Hogy elmeneküljön az elnyomóitól.Ahol szeretettel,megértéssel és türelemmel nevelnek ott nem fordul elő ilyesmi.Sajnálom a gyereket mert sok megaláztatás fogja érni,már ez a javitóintezet is örök nyomot hagy majd benne.Az anyát is sajnálom,biztosan sokmindent megtett,de sajnos nem helyesen,ez látszik a végeredményből.És ennek mind a gyerek issza meg a levét!Senki nem vállik rosszá,gonosszá,tolvajjá,vagy csavargóvá,vagy éppenséggel egy angyallá csak ugy magátol,kell aki motivlája és az első példa,az első motiváló mindig a szülő.
2008. dec. 13. 09:13

Sziasztok.Bocsánat hogy eltüntem,de a kisebbik fiam bárányhimlös.

Igen én is ezt látnám utolsó esélynek.

Az anyuka már mindent megprobált,de sajnos a kislány hajthatatlan.Tegnapi informáciom alapján arra jutottam hogy ennek a gyereknek semmi baja nincs.csak kinjában nem tudja mit is csináljon.Szivozik mindenkivel aki szeretni probálja.Nincs neki egyetlen egy barátnője sem.Mert mindenki felett akar lenni.Mindenkinek meg akarja mondani mit csináljanak és hogyan.Volt hogy az én lányomal is elmentek a városba.És Timikém sirva jött haza.Mert a gyerek a város közepén megszaggatta.És miért?????????Mert az én lányom nem akart oda menni ahova ő ment volna.Ez az iskolában is érvényes rá.Ha valami nem ugy van ahogyan ő eltervezi akkor tombol örjöng tör zuz.

Az én meglátásom szerint ott romlott el minden,mikor belekeveredett abba a rossz társaságba.s az anyuka nem volt elég szigorú mivel imádta a lányát.Soha meg nem ütötte öket még a fenekükre sem.Soha egy hangos szó kinem jött a száján a gyerekekel szemben.A gyerek akármit csinált csak álltalános dolgokal büntette.Pl Nincs tv nincs számitógép stb.És szerintem ez kevés volt.és mivel nem volt elég szigoruan fogva igy sodorta magával a többi és már nem tud leállni.Met ebben a helyzetben nem parancsol neki senki és ezt élvezi

61. 5529fc88b4 (válaszként erre: 60. - Herengtimea)
2008. dec. 12. 15:05

Sajnos eléggé felindultam az olvasottak miatt, és már nem jutott okosabb dolog eszembe. Szóval talán van még egy esély, ha megbeszélnék a dolgot, hogy mit hol rontottak el, esetleg javít a helyzeten. De ha valaki 16 évesen elhatározza, hogy neki jó ez az élet, akkor nem tudom...

Az anyának biztos szégyen és fájdalom is egyben, hogy ide jutott a lánya. Én nem túl rossz tinédzserként nőttem fel, de voltak nekem is kis kilengéseim, pl: suliból csak este mentem haza, mert beugrottunk az ismerősökkel egy helyre szórakozni, ahol persze összeismerkedtem egy fiúval, aki nemigen akart elengedni. Azért valahogy hazaértem, de elég későn, és hát akkor még mobilom sem volt, hogy szólni tudtam volna haza. Hát úgy leteremtettek, hogy megemlegettem, pedig már 19 voltam.

60. herengtimea (válaszként erre: 52. - 5529fc88b4)
2008. dec. 12. 14:46
osztom a véleményedet jól el kellene verni,csakhát minnél később lesz annál rosszabb,most már nemis biztos hogy lehet rajta segiteni.
2008. dec. 12. 12:42
Igen valóban, ezt még tényleg érdemes lenne megpróbálni, hátha rendeződne a helyzet!
2008. dec. 12. 12:27

Ezt kaptam priviben és nagyon sok tanulságos dolog van mindenki számára.Szerintem


Végig olvastam a fórumot.

Ne törődj velük,valószínű ,hogy mindenki abban a hiteben él ,a gyerekeivel,hogy mindent tökéletesen és jól csinál és így nem lehet gond!

Fel sem tűnik senkinek,hogy itt egy gyerekeit egyedül nevelő és az élettel küzdő anyáról van szó,aki sajnos nem tud egyben apa és anya is lenni és gondolom a munka mellett jóval kevesebb ideje volt a gyerekekre ,mintha a férje is mellette lett volna.

Azt hiszem egy tanácsom lenne.

Keresse meg a lányát és mondja el,hogy mennyire szereti és ha hibázott is nem azért történt,mert nem szereti,hanem valahogy így alakult.

Mondja el neki,hogy éppúgy szereti ,mint a testvérét.

Mondja el ,hogy mi az amiben hibázott és miért történt így.

Mondja el,hogy azért mert felnőtt még nem biztos ,hogy mindent jól csinál és azt is ,hogy mert a lánya gyerek ,minden tette következmények nélkül jár.

Talán megbeszélhetnék ,hogy mit várnak el egymástól,ki mit szeretne és akkor közeledhetnének egymáshoz úgy ,hogy tudják mit is várnak el egymástól.

Nem biztos ,hogy egyből zökkenő mentes lesz ,de próbálkozni kell,mert Ők egy család ,és mindenkinek tudnia kell,hogy számíthatnak egymásra.

Igen ,az anyának kell kezdenie a lépést,szép lassan,hogy a gyerek is megértse,hogy mi miért történt úgy ahogy történt ,de nem azért mert nem szereti Őt és ehhez magába kell néznie és utána megpróbálni változtatni rajta.

Valami miatt megszakadt köztük a kötelék ,a bizalom és ezt egy felnőtt tudja visszahozni,sok türelemmel ,kitartással és szeretettel

57. b9662b68b3 (válaszként erre: 56. - 5529fc88b4)
2008. dec. 12. 11:30

A veréssel nincs nekem sem bajom ha nevelő célzatú hatással van a gyerekre.Márpedig ezt akkor kellett volna megtenni, amikor az első alkalommal kiderül és nem hallgat a szép szóra. Tehát nem egyből nekimenni és beverni neki, hanem első alkalommal szépen megkérni hogy ne csinálja nem helyes, elbeszélgetni vele, mit és miért tesz.A gyerek hozzá van szokva arra hogy figyelnek rá és megbeszélnek mindent a szülőkkel, akkor könnyen megnyílik,de persze lehet az is hogy belázad, és nem mondja meg az okot, akkor talán a második esetnél jöhet a pofon a gyereknek.

De ez tényleg necces.Ezt így kivülálló nehezen tudja megitélni, de tuti hogy a gyerek nem így született, és az is lehet hogy anyuka nem vette észre az apró jeleket, ami arra utalnak hogy valami nem oké.Ezt tényleg nem tudni, de tény hogy már ilyen stádiumban nem hiszem hogy sok mindent lehet tenni.

56. 5529fc88b4 (válaszként erre: 55. - B9662b68b3)
2008. dec. 12. 11:25
Persze biztos nem, de már nem jutott eszembe más. Valószínű, hogy az elején kellett volna jobban odafigyelni, és egy rossz bandából is ki lehet rángatni egy gyereket. Akkor talán már nem tartana itt a dolog. Hát eléggé el van fajulva ez a szitu, úgyhogy nehéz jó tanácsot adni. Akkor tényleg hagyni kell, hogy kiélje magát? De ha hozzászokik, hogy lopásból meg ilyen dolgokból keresi meg a betevőre valót, akkor később mennyi affinitása lesz az életben a normális pénzkeresetre? Főleg, ha iskolába sem jár?
55. b9662b68b3 (válaszként erre: 52. - 5529fc88b4)
2008. dec. 12. 11:09
Bocsi,gondolod, ha megveri akkor egycsapásra megjavul?Okos dolog amit írtál, de ezt az első alkalommal kellett volna. Most már mindegy, ezzel utólag már nem ér el semmit:(Csak belázad és úgy elmegy hogy az életbe többet nem jön vissza
54. b9662b68b3 (válaszként erre: 51. - Bca03421e0)
2008. dec. 12. 11:07
Visszaolvastam.Akkor ennyi.Segíteni nemigen tudsz, mondanám hogy beszélgess el a gyerekkel, de ha önfejű akkor ez nem fog menni.A másik hogy erre amit most a gyerek csinál magának kell rájönnie hogy nem jó.Addig míg fel nem éri ésszel addig tehet és mondhat bárki bármit,úgysem fogad szót.Nem kicsi már egy 16 éves gyerek.Tudja jól hogy mit tesz és annak hosszútávon következménye lehet.Hagyni kell,hadd menjen a saját feje után, majd tanul az esetből előbb utóbb, de ha tényleg az ember megpróbál beleavatkozni bármilyen módon, az csak rosszabb lesz.Csak ha magunkból indulunk ki.Mi hányszor fogadtunk szót lázadó kamaszkorunkban ha a szülő azt mondta ne csináld?Ez a viselkedés lehet kiváltó ok is,akár féltékenység a kissebbre, mert ő jobb tanuló, de az is lehet hogy tényleg anyuka abban a pillanatban amikor a gyerek rossz társaságba keveredett, nem figyelt rá kellőképpen?Valami elkerülte a figyelmét, egy viselkedés, ami eddig megszokottan ment,és hirtelen vált egy kanyart,fel kell hogy tűnjön.Ki tudja mi volt amiért a gyerek igy megváltozott.Biztos hogy csak a társaság volt a hibás?Nem lehet hogy valamit anyuka is hibázott Esetleg?Egy szófogadó jó tanuló, kiegyensúlyozott életet élő gyerek csak úgy nem csinál ilyet.Lehet hogy valami mégis volt, amire anyuka nem figyelt fel,egy apró jel stb....Csomó minden lehet, ami most elenyésző, de akkor fontos dolog lehetett volna.
53. bca03421e0 (válaszként erre: 52. - 5529fc88b4)
2008. dec. 12. 11:07
Semmi gond én is ezen a véleményen vagyok.Csak van olyan aki azt mondja hagyni kell had élje ki magát,aztá magátol megjön majd az esze.Sajnos a nev szülő sem bir vele.Onnan is lop csal hazudik.Kollégiumbol kirugták az ilyen dolgok végett.De sajna a nev szülő nem teheti meg hogy megveri.És ő azon a véleményen van probálkozik vele hátha megjavul.De ahogy én látom nem fog megjavulni hanem egyre rosszabb lesz.z anja azt mondja ugyanolyan mint az apjának a testvére volt.Az is igy viselkedett ennyi idösen söt késöbb is.És nem javult meg.Ő sajnos 25 évesen meghalt.Öngyilkos lett.Na mindegy azt hiszem bármennyire is sajnálom a anyukát nem tudok mit tenni.Én nem nevelhetem meg a gyereket.Mindenkinek köszönöm a tanácsokat
2008. dec. 12. 11:00
Aha! Na nehogy már egy 16 éves gyerek felülkerekedjen a szülein és eldöntse, hogy hogy akar élni. Őt még igenis nevelni kell! Lopásból élni, meg csavarogni naphosszat, hát szép karrier, aztán meg jön a kurválkodás (ha még nincs jelen!). Az ilyen gyerek egy jó kiadós verést érdemel, megtanulja, hogy mi a magyarok istene. ... Hát most nagyon felhúztam magam, bocs, ha kicsit elvetettem a súlykot!
51. bca03421e0 (válaszként erre: 50. - B9662b68b3)
2008. dec. 12. 08:52
Ha figyelmessen elolvasnád amiket leirtam és tényleg érdekelne akkor tudnád hol az apa.Mert erröl már irtam.
50. b9662b68b3 (válaszként erre: 47. - Bca03421e0)
2008. dec. 12. 07:46
Szia!És apja nincs annak a gyereknek?Hol az apa?Elváltak?nem lehet hogy ezért lázadt be a gyerek?
2008. dec. 11. 19:38
igy már kicsit más a helyzet és elég megdöbbentő,nem értem hogy lehet hogy az anya nincs rá hatással,egyaltalán nem fogad szót?ide kellett volna a kemény kéz,egy nevelő apuka nem helyettesiti az igazit,szigorúbban kellett volna talán fellépni,eltiltani azoktól a barátoktól,elkisérni az iskolába és menni is érte,ilyet az elején kell megfogni,mert azután az isten sem bir velük.
2008. dec. 11. 19:33
Most megyek és lehet ma már nem is leszek.Fürdetés vacsiztatás van utánna pedig rakom le a kicsi fiaimat.Ha nem jönnék akkor jóéjt szép álmokat mindenkinek
47. bca03421e0 (válaszként erre: 46. - Herengtimea)
2008. dec. 11. 19:32

Nem adta be az anyuka.Hanem lopott nem kevés pénzt a kislány a suliból majd hazaküldték hogy küldje be az anyukáját.De nem ment haza hanem elment vonattal csavarogni és elkülteni a pénzt.És elkapták a rendörök azok pedig bevitték az intézetbe mig az anyuka nem megy érte.Időközben az iskola jelentette a gyámügynek az esetet és nem engedte a gyámhivatal hogy anyuka menjen érte.Mivel már nem az 1 és nem a második hanem a sokadik ügye volt a gyereknek igy azonnali hatályal állami gondozásba vették és javitóban helyezték el.De mivel onnan is megszökött meg megverte a nevelöt igy nev szülöt kerestek neki.

Anyukának nem élletársa hanem férje van 10-éve.A gyerekel nagyon jó a viszonya mind a mai napig sokat beszélgetnek mikor haza megy a gyerek.Meg telefonon is.De a nevelő apukának is megmondta hogy sajnálja amiért igy viselkedik nem nem szereti ha neki parancsolva van.Ő ugy akar élni ahogyan neki jó.Vagyis csavarogni logni nem járni iskolában stb.És azt is tudja hogy ez az anyukájának nagyon fáj de őneki ez az élet kell.Anya pedig ragaszkodna hozzá hogy suliba járjon és viselkedjen rendessen.És mielött valaki megint azt hinné rólam van szó,mert ennyi mindent tudok.Igen ennyit mert a szomszédomban laknak.És sajnos tölem is sokmindent lopott a gyerek

46. herengtimea (válaszként erre: 45. - Bca03421e0)
2008. dec. 11. 19:01

még mindig van itt valami csavar...

hogy került nevelő intézetbe,beadta az anya?

és ennek az anyának van élettársa?ez játszik benne szerepet,hogy megromlott a kis csaj?

45. bca03421e0 (válaszként erre: 44. - Herengtimea)
2008. dec. 11. 18:45

Igen ezt már mondták páran.De tudni kell hogy a gyerekel 12 éves koráig semmi gond nem volt.Ugyanolyan volt mint a többi.Majd belekeveredett egy nagyon rossz társaságba ami nem jó irányban kezdte vinni a kislányt.Az anyuka nagyon sokmindent megprobált.De az első pillanatol kezdve az volt hogy ez az ő élete neki nem parancsol senki sem.Imádta az anyukáját a kislány,minden percüket együtt töltötték.De miután benne volt ebben a társaságban elszakadt az anyukátol.Majd szökése utn intézetben kötött ki és a gyám hivatal azért helyezte nev szülőhöz,mert veszélyeztette a többi testvérét is.És kérdem én ha az anyuka a hibás akkor miért nem változik semmerre a gyerek.Pedig évek ota normális körülmények között van ahol mindent megkap.És ott is ugyanazt csinálja amit otthon vagyis durvább dolgokat.

Ami pedig a legfontossabb az anyukának van még egy gyermeke aki most 14 éves.Vele semmi gond nincs kitünő tanuló dicséret sokaságával és országos pmagyar pályázaton most egy hete lett első a kislánya 4500 gyerek közül.Ha az anyuka rontott volna valamit el és nem kellő képpen nevelte volna akkor szerintem a másik gyereke is olyan lenne.Apukát is kérdeztétek.Apuka nincs elvan tiltva a két gyerektöl biróságilag.Ezt nem részletezném miért is.De a gyerekek 2-4 évesek voltak mikor utoljára látták.És nem is foglalkozott soha velük.

Na de mindegy hagyjuk én csak tanácsot akartam kérni mert nagyon szeretem öket.De ugyis az van mondva hogy magamról beszélek.


Ja és annyi én igen boldog családban élek és ilyen helyzetben sajnos én sem tudnám mit tegyek.

44. herengtimea (válaszként erre: 41. - Bca03421e0)
2008. dec. 11. 17:09
madarat tolláról embert barátjáról,én a te helyedben nem barátkoznék ilyen anyával!
43. b9662b68b3 (válaszként erre: 41. - Bca03421e0)
2008. dec. 11. 16:38
elnézést ezért, a többit viszont komolyan gondoltam.ezt csak az anyuka tudja helyrehozni. de sajna már nem fogja tudni:(
2008. dec. 11. 16:35
Mar keso otleteket adni az anyukanak. Talan a kovetkezo eleteben jobban fogja csinalni.
41. bca03421e0 (válaszként erre: 34. - B9662b68b3)
2008. dec. 11. 16:35
cSAK AZT TUDOM TANÁCSOLNI HOGY HA NEM LÁTSZ JÓL AKKOR IRASS FEL SZEMÜVEGET MAGADNAK.mERT SZERINTEM EGY 13 ÉVES OLYAN LÁNYT MINT AZ ENYÉM NEM LEHET 16 NÉZNI.mÁR MEGBOCSÁSS
40. b9662b68b3 (válaszként erre: 38. - Bca03421e0)
2008. dec. 11. 16:34

Szia!

Senki sem itélkezett,én is azt mondtam hogy ez a gyerek nem most lett elszúrva. És nem hinném hogy a gyerek tehet arról hogy nevelőszülőknél van.és hiába mondod, de amit a kezdetekkor elrontottak, azt már 16 évesen nem lehet helyrehozni.Én a helyedbe távolmaradnék ettől, hiszen nem tudsz segíteni, és kiállok az mellett hogy ezzel az anyukának kell elszámolni.És ha már nevelőszülők ott tényleg súlyosabb a gond. és az nem a gyerekkel kezdődik, és nem nála kell keresni.szerintem hagyjad

39. bca03421e0 (válaszként erre: 23. - Badonyimariaeva)
2008. dec. 11. 16:26
DRÁGA MEGKÉRDEZHETEM HOGY MIEN KÉT NÉVEN PROBÁLKOZTAM ÉN???????????????????????
2008. dec. 11. 16:24

Sziasztok.Elöször is nem tüntem el hanem vannak gyerekeim akikért mennem kell az ovodába.

Másodszor pedig szeretném leszögezni hogy nem rólam van szó.És a nagy lányom aki az adatlapon van az pedig nincs simán 16 mert most lesz 18-án 13 éves.

De ezek után amiket itt olvastam mig nem tudtam jönni nem vagyok hajlandó bármit is mondani.

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK HOGY ITÉLKEZIK MÁSOK FELETT.ÉN CSAK TANÁCSOKAT VÁRTAM VOLNA MERT SZERETNÉK SEGITENI AZ ISMERÖSÖMNEK.nEM PEDIG AZT KÉRTEM HOGY VÁDASKODJATOK ÉS VAGDALODZATOK AZZAL HOGY RÓLAM VAN SZÓ MEG STB.tISZTELET A KIVÉTEL.sZIASZTOK ÉS TOVÁBBI SZÉP NAPOT.jA ÉS MOST PEDIG MEGYEK MERT VACSORÁT KELL KÉSZITSEK A GYEREKEIMNEK.aKIK 13-11-5-4-3 ÉVESEK

37. 5529fc88b4 (válaszként erre: 34. - B9662b68b3)
2008. dec. 11. 15:20
Szerintem meg nincs az 16, még cicije sincs, nézd már meg. :D És boldog családot látok a képeken.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook