Egy apa, kinek a két fia sem jelent semmit... (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egy apa, kinek a két fia sem jelent semmit...
Ennek a lépésnek kettős az oka:
1. az alkoholisták hozzátartózóinak tartott foglalkozáson azt tanítják, hogy igenis adjanak ultimátumot, mert amíg a játszmában részt vesznek semmi változás nem lesz - tehát jó ha azt mondják és be is tartják, hogy ha nem mensz el elvonóra, akkor lépünk.
2. inkább menjen tönkre egy ember, mint az egész család
Az alkoholizmus betegség. És nem gyógyítható.
Az alkoholista alkoholista marad egész életében, még akkor is, ha nem nyúl évekig, vagy soha életében többet italhoz.
Ilyen mélyre süllyedt alkoholistát nem ismertem. Olyat igen, aki elfogadta a segítséget, elment elvonóra, és összeszdte magát. Az illető, ha nálunk vacsorázik, mi is csak narancslevet iszunk. Pedig állítja, hogy nyugodtan igyuk meg a borunkat, őt nem zavarja.
A cikkben van egy mondat, ami zavaró. Én megértem, hogy a család elmenekült, alighanem én is azt tettem volna.
De hogy is képzelték azt, hogyha magára hagyják "észretér"? Amikor egyedül marad, még annyi kontroll sincs, mint addig. Sok olyan magára maradt ember is az alkoholba menekül, aki addig nem ivott.
Szomorú történet, de az a nagy baj, hogy
akit/akiket érint (az alkoholista/alkoholisták)
szerintem nem olvassák sem ezeket, sem hasonló sorokat :(
Borzalmas az alkoholizmus. DE, majdnem mindnek van lelki oka, vagy gyerekként szenvedtek valami traumát, vagy felnőttként. Van aki, azért áll talpra, mert embernek érzi magát, van aki meg gyenge jellem, inkább önsajnálatba burkolózik és iszik, hogy terelje a gondolatait. Addig sem küzd a valós, vagy vélt problémáival.
Amikor ilyen történetet olvasok, hallok egyik fél részéről, meghallgatom, elolvasom, de komolyabb véleményem nincs róla. Meg kell hallgatni mindkét felet, mindig valahol középen van az igazság.
Nem értem a feleséget, ha a férje így él, hogy a manóba hagyhatta ott a lakását? Főleg úgy, hogy ő fizeti a törlesztést. A szolgáltatások visszakötése is sok pénz, ha társasház, akkor meg fel is jelenthetik a tulajdonost.
Elképzelhető...
Azt hiszem, sokan ismerünk hasonló történeteket, olyanokat, amikor az egyetlen "magyarázat" - az alkoholizmus.
Nagyon közeli hozzátartozóm "esete": Nem a zűllésig, de alkoholizált... A felesége szerint, aki egy szerencsétlen (és szeretetlen) személy volt, azért iszik, mert - "szereti".
(Szóval az a véleményem, hogy sokszor az alkoholizmus MÖGÖTT kell keresni a valódi okot.)
- Van két fiad! Ez nem elég értelem és cél?? - kérdeztem.
- Csak addig volt célom ez, míg felneveltem őket.
Ezt már nem bírtam tovább hallgatni, zokogva és a dühtől remegve kirohantam a teraszra.
Ugrás a teljes írásra: Egy apa, kinek a két fia sem jelent semmit...
További ajánlott fórumok:
- Lehet e együtt élni egy férj kalandjaival amik nem jelentenek szerinte semmit?
- Fontos vagyok neki vagy ez semmit sem jelent? (itt a beszélgetésünk)
- Nőgyógyásznál voltam nem mondott semmit. Mit jelenthet?: ezt írta a kiskönyvembe.....
- 38 hetes kismama vagyok. Létezik, hogy nálam 3 napja jelentkezik nehézlégzés? Főleg éjszakánként. Szinte semmit nem alszom.
- Nagyon magas a fehérvérsejt számom és az orvosok nem mondanak semmit! Ez mit jelenthet és a babára hatással van-e a jelentős eltérés?
- Miért álmodom vele, ha nem jelent semmit?