Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Egy 4 hónapos kisfiúnak kb. mennyi kell, hogy legyen a súlya? fórum

Egy 4 hónapos kisfiúnak kb. mennyi kell, hogy legyen a súlya? (beszélgetős fórum)


2010. júl. 29. 22:25
Olvastam a hozzászólásokat is!Egyetértek az előttem szólókkal,mert az én most 29 hónapos,92cm magas kisfiam 12,5kg!Doki néni vékonynak találta látszatra,megmérte és azt mondta hogy korának megfelelő!Nehezen hizó baba,olyan mint az apja!Napjában többször is van széklete!Született 57cm-rel és 3740grammal(természetes úton)!Szóval amég jó a kedve és izgő mozgó,nem kell aggódni!Ha valamiben hiányt szenvednek akkor azt ők úgyis jelzik!
16. Tonettó (válaszként erre: 14. - Fülöpke)
2009. máj. 10. 16:04
Ha egyébként egészséges, akkor szerintem ne idegeskedj! Persze ezt könnyű mondani, de azért igyekezz elengedni magad, és a picire koncentrálni! Kitartást kívánok Neked, és minden jót a picikével!
15. Danica16 (válaszként erre: 14. - Fülöpke)
2009. máj. 9. 16:36
Mi is fantomaltot kaptunk annak idején, mikor a súly és nem evési problémáink voltak. Szépen beindította a súlygyarapodást, de csak annyira, hogy a doki meg a védőnő már ne izguljon a súly miatt... Utol sose értük a többi hasonló korú babát... De nem idegeskedem már ezen, ő ilyen alkat, pedig ha látnák mennyit eszik ez a gyerek :p :))
14. fülöpke (válaszként erre: 13. - Tonettó)
2009. máj. 9. 14:05

A gyerekem nem hogy hízott volna, még fogyott, de hosszra megint nőtt 1 cm az elmúlt héthez képest! Voltunk mérésen, és kiosztottam a védőnőt, hogy többet nem hozom el a gyereket csak ezért, meg különben is rossz a mérlegük. Erre ő kihozott 2 másik mérleget, és mindegyik mást mutatott.Hát erről ennyit. A doki néni kírt a gyereknek egy Fantomalt nevezetű port, hogy ezt keverjem bele a tejcsibe. Kiváltottam már de utána néztem a neten, hogy végűl is mit adnék a gyereknek. Hát szép dolgot írtak róla. /Azt írták: hogy édesebb a szölőcukornál/. Itt csak annyit jegyeznék meg , hogy az orvos annyit mondott nekem, hogy ne adjak a gyereknek szölőcukorral hígított teákat, mert kikezdi a hasnyálmirígyét.

Mostmár ott tartok, hogy úgy csinálom, ahogy nekünk jó. Csütörtökön megyünk szurira, de ide már a párom is fog jönni, és szerintem abszolult nem fognak neki mondani semmit a baba súlyával kapcsolatban.

A kisfickó - mióta megy ez a hercehurca - azóta sokkal többet eszik. Már 2 napja etetésenként megissza a 140 - 200 ml tejcsiket. Csak anyatejet kap.

13. Tonettó (válaszként erre: 11. - Fülöpke)
2009. máj. 7. 18:31
Vannak gyorsabban és lassabban fejlődő babák. Nyugodj meg! Majd írd meg, hogy mi volt a dokinál!
12. Niki1 (válaszként erre: 11. - Fülöpke)
2009. máj. 7. 12:14
Ne aggódj ha kiegyensúlyozott és jókedvű a babád és minden eredmény jó akkor ilyen alkat a szervezete így dolgozza fel a kaját. Én is 4100 gramal születtem és 1 évesen csak 8 kiló voltam. Az én fiam most 5 és fél hónapos, de nem eszik többet anyatejből csak max 140-160 milit. Neki is állandóan jár keze lába forog összevissza nem marad nyugton. Az utolsó 1 hónapban csak 150 grammot hízott, de a doktornő azt mondta, jó ez ne akarjak kövér gyereket.
2009. máj. 7. 11:13

Köszönöm a megnyugtatásokat.Egészségileg rendben van. Voltunk teljes laboron is már,- sajnos.Mindíg mosolyog, kacarászik.Állandó jelleggel mozog vagy a lába vagy a keze. A pelusban van elég pisi. Naponta van mikor többször kakil is.

Az igazság az, hogy ha nem kell neki a tejcsi, akkor kiköpi a cicit, és a cumisüvegből a cumit csk szívja. Tegnap este is evett kb: 80 ml, akartunk neki még adni tejcsit üvegből, de csak a cumit szívta.

Ma megyünk a doki nénihez, vagy kapok megint fejmosást, vagy megdicsér, hogy a gyerek milyen szépen fejlődik. Majd látjuk.

10. Tonettó (válaszként erre: 1. - Fülöpke)
2009. máj. 6. 16:51

Pelusban van elég pisi?

Esetleg párszor megpróbálhatod szopi, tejcsifejés, és annak üvegből történő odaadása után megkínálni tápszerrel. Ha elfogadja, adj neki. Ha nem, akkor megnyugodhatsz :)

De hosszra szépen nőtt, az is számít!

2009. máj. 6. 14:25

Az Én lányom 20-30 dekákat hízott. Azt mondták neki ennyi elég. Amíg vidám nyugodt addig szerintem nincs gond. Ha meg már kevés neki a tejcsi úgyis észreveszed.

Ahogy látom neked 4 hónap alatt keveset hízott, de hatalmasat nyúlt. 11 cm nem semmi.

2009. máj. 6. 14:15

Szerintem az a gyerektöl,természetétöl függ,hogyan fejlödik.Nekem kettö fiam van és teljesen külömbözöek.A nagyobbik 2750 grammal született és négy hónaposan 5150 gr-os volt.A kisebbik pedig 3420 gr-mal született és négy hónaposan pedig 7600 gr. volt.6-7 hónaposan ugrott a nagyobbiknak a súlya,de mégsem annyit mint a kicsinél.

De ahogyan látom a ti kisfiatok egyáltalán nem vékony,ilyen alkat.

2009. máj. 6. 14:09

Na megtaláltam!

Születési súlya 3190 g. És a 4 hós súlya 6400 g volt.

2009. máj. 6. 14:05

Arra nincsen törvény, hogy menyit kell híznia a babának.

De azt szokták mondani, hogy az első hetekben, hónapokban a heti min. 15 dkg meglegyen. Ezek után a súly növekedése lelassul mert elkezd intenzívebben fejlődni a mozása és ledolgozza.

Ha csak azt számolod, hogy az első 3 hónapban fél kilót kell havonta híznia, akkor a súlya kevés a babának.

De te vagy az anyukája, te látod, hogy hogyan viselkedik, alszik e rendesen, vagy sír sokat az ehségtől.

Mindjárt viszakeresem hogy a lányomnak mekkora volt a 4 hós súlya.

2009. máj. 6. 14:03
A születési súlyához viszonyítva tényleg kevés 4 hónaposan.Amúgy nem tudom mert nem vagyok orvos de ha jókedvű és egészséges akkor talán nincs gond.
2009. máj. 6. 14:02

Szerintem nincs ok az aggodalomra, ha a nagyfiú boldog, vidám mosolygós és kiegyensúlyozott baba akkor meg végképp nincs!

A fiam is ilyen volt alig hízott, most 19hónaposan még mindig "csak" 10-11kiló között van, persze eleinte én is izgultam emiatt, de rájöttem hogy felesleges, eszik ő annyit amennyi kell neki.

2009. máj. 6. 14:01

Nekem 3610 és 51 centi volt, és minden hónapban +1 kilót hízott csak anyatejtől.

A születés utáni súlyveszteség normális, amúgy, de otthon most többnek kellene lennie úgy egy kilóval.

Konzultálj a védőnővel, és az orvossal is, kérj teljes vérképet, mert minden gyermek más, nem biztos, hogy nagy a probléma.

2009. máj. 6. 14:01
Én ugyan nem értek hozzá, de szerintem nem lehet baj, mert nagyon jól, szépen néz ki a kisfiad! Egyáltalán nem vékonyka! A kisöcsém is mindig olyan volt, hogy alig volt súlya pedig egyáltalán nem volt valami csont és bőr, hanem csak mint egy édes kisbaba...:)
2009. máj. 6. 13:57

A kisfiunk 4230 gr, és 52 cm hosszú volt születésekor. A kórházból 4090 gr hoztuk haza. Most 4 hónaposan 5 kg a súlya, és 63 cm hosszú. A doktor nénink azt mondta, hogy kevés a súlya a gyereknek. Csak anyatejet kap. Amit nem szopizik ki azt kifejem, és ha kell neki akkor odaadom.

Van olyan alkalom, hogy kéri még a cumisüvegből a tejet, és utána kb: fél órával kibukik neki a tejcsi, pedig van büfiztetve.Annyit mondott a doki néni, ha kevés a tejcsi akkor adjak neki tápszert. De minek ha van anyatej? Szerintem az a fontos, és nem a tápszer.

Annyit hozzá fűznék, hogy én is vékony voltam, és a keresztlányunk is vékony. Valószínűleg ezt a vonalat örökölte.

Szerintetek izguljak a súly miatt? Mivel egyébbként egy aggódó szülő vagyok. A gyereknek állandóan jár keze lába, még alvás közben is!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook