Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Egresleves recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Egresleves hozzávalói:
50 dkg egres
5 dkg vaj
1 dl tejföl
1 tojássárgája
só, cukor v. édesítőszer


Az Egresleves elkészítési módja:
A megtisztított egrest a vajban addig pároltam, amíg a szemek szétpukkadtak. Akkor feleresztettem 1 l hideg vízzel, megízesítettem és felforraltam. Egy tálban simára kevertem a tojássárgáját a tejföllel, majd óvatosan rámertem a forró levest. Melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az egresleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook