Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egészben sült csirke fórum

Egészben sült csirke (beszélgetős fórum)


1 2
31. erika691230 (válaszként erre: 30. - Radica947)
2009. okt. 8. 18:46

Hát,szerintem az nem ugyanaz,mert ha egészben sütöd,akkor nem folyik ki a szaft a husi bőre alól,de ha fel van darabolva,akkor igen.

Attól függetlenül lehet nagyon finom úgy is.

2009. okt. 7. 16:03
Ez a són sült csirke nagyon jól hangzik, lehet csak combot is sütni ilyen módszerrel?
2009. okt. 4. 20:07
Én ezt a sörösüvegest úgy csinálom, hogy kb. 1 dl víz van az üvegben. Egy közepes tepsibe öntök valamennyi vizet, abba állítom bele az üvegen csücsülő csirkét. Erre azért van szükség, mert ha nem teszek alá semmit, ami lé és zsír kisül a csirkéből, az mint a sütő aljára folyik, és pl. a zsír csak úgy füstöl. Így meg a vízbe csöpög.
28. c95c921ae7 (válaszként erre: 24. - Doxikri)
2009. okt. 4. 19:49
A só nem ér a csirke felálló lábainak végéhez..de amúgy meg miért marná ki a konyhasó az alufóliát egy óra alatt?
27. 9c8432d068 (válaszként erre: 25. - Erika691230)
2009. okt. 4. 15:15
Igen,azért kell betekerni a combvégeket,hogy ne égjenek meg.
26. o.andi
2009. okt. 4. 14:10
nem szeretem
25. erika691230 (válaszként erre: 23. - Panna77)
2009. okt. 3. 21:37

nem tudom,talán ne égjen meg a csont.

Mamikám így csinálta mindig.

24. doxikri (válaszként erre: 22. - Erika691230)
2009. okt. 3. 21:11
A só, nem marja ki a fóliát?
23. panna77 (válaszként erre: 22. - Erika691230)
2009. okt. 3. 20:58
Combja végén? Minek? :-)
22. erika691230 (válaszként erre: 21. - Panna77)
2009. okt. 3. 20:27

Nem kell vele semmit csinálni,max a combja végén a csontot betekered egy kis fóliába.

Érdemes kipróbálni,nagyon fini. :-)

21. panna77 (válaszként erre: 20. - Erika691230)
2009. okt. 3. 20:26

Sziasztok!


Erről a són sült csirkéről már sok jót hallottam.

A kérdésem az lenne, hogy tényleg csak annyi, hogy ráteszem a sóra? Forgatni nem kell?

Letakarni valamivel?

20. erika691230 (válaszként erre: 3. - E28ddc7c9b)
2009. okt. 3. 20:12

Hmmmm,són sült csirke!


Isteni!Nagymamám nagyon sokszor csinált,majdnem olyan,mint a grill csirke!És valóban,nem lesz túl sós. :-)

2009. okt. 3. 18:51

KOSZI SZEPEN CSAJOK!!!!

a ferjem mar elore nyalja a szaja szelet:)))

18. doxikri (válaszként erre: 16. - Anyagi)
2009. okt. 3. 18:37

Így van és nagyon finom omlósz(!) lesz!

Ettől a reklámtól szoktam agyvérzést kapni...de a sütőzacsi nagyon jó!!

17. c95c921ae7 (válaszként erre: 15. - Doxikri)
2009. okt. 3. 18:35
Azt meghiszem:)
16. Anyagi
2009. okt. 3. 18:35

Nagyon finom a sütőzacskóban sült egyben csirke vagy sertéshús is!

Nagyobb boltokban kapható olyan is amelyik fűszeret is tartalmaz, de a sima sütőzacskó is pont elég szerintem. Használati utasítás ráírva!

15. doxikri (válaszként erre: 13. - C95c921ae7)
2009. okt. 3. 18:34
Ezt úgy is lehet, hogy egy dobozos sört felbontasz, a felét kitöltöd, a másik felét benne hagyod a dobozban, raksz bele fűszereket (oreganó, fokhagyma, rozmaring, bazsalikom...amit gondolsz) és erre ülteted rá a pipit és így teszed be a sütőbe, Ez is szuper finom lesz!!
14. doxikri (válaszként erre: 11. - C95c921ae7)
2009. okt. 3. 18:32

Ez nagyon finom, ilyet már én is csináltam. Plusszba még tegyél mellé a sütőrácsra egy fej fokhagymát, úgy, hogy nem pucolod meg. Mire megpuhul, olyan lesz mint a krém a belseje!

Szuper finom!

13. c95c921ae7 (válaszként erre: 10. - 9c8432d068)
2009. okt. 3. 18:31
A sörösüveges módszernél nem kell kupak, állítva teszed be sülni, az egész csirke áll a sütőben a sörösüveg talpán.
12. c95c921ae7 (válaszként erre: 11. - C95c921ae7)
2009. okt. 3. 18:23
plusz egyszer fél óra-jav.
11. c95c921ae7 (válaszként erre: 1. - Ffbce15349)
2009. okt. 3. 18:22

.Egy teavajat puhára olvasztva keverj össze sok reszelt fokhagymával(6-8 gerezd)és némi sóval és masszírozd be a csirkét , mintha jól bekennéd testápolóval.Még a bőre alá is nyomkodj. Azután dugj bele egy félbevágott citromot, félbevágott vöröshagymát, 1 leveskockát.

A csirkének 50 dekánként 20 perc kell plusz egyster fél óra, és a sütési idő felénél fordítsd meg.

200 fokra előmelegített sütőbe tedd.

10. 9c8432d068 (válaszként erre: 9. - Bajusz9)
2009. okt. 3. 18:06

Milyen a régi típusú sörösüveg? A most használatos nem jó? Mivel szoktad bedugni az üveget?

És ha befőttes üveget használsz,milyen tetőt teszel rá?

2009. okt. 3. 18:03

Sózd be, régi típusú sörösüveget tölts tele vízzel, majd húzd rá a csirkét. Tedd be a sütőbe, nagyon finom. Egy gond van vele, várni kell amíg kicsit hűl, mert elég nehéz forrón leoperálni az üvegről a csirkét.

Kicsit más, de ha lefektetve akarod sütni, akkor dugjál bele egy megfelelő méretű befőttes üveget.

Az üvegek így belülről is "sütik" a csirkét, ezért finomabb így.

8. e28ddc7c9b (válaszként erre: 4. - Ffbce15349)
2009. okt. 3. 18:01

Nem.

Először én is azt hittem, hogy majd sós lesz, de idővel kitapasztaltam, hogy mennyire kell fűszerezni.

A belsejét, és a bőre alatt kicsit megszoktam "vadítani". Örölt bors, vagy majorana, vagy oregano, vagy ami tetszik.

Ja, a "bütykére" egy kis csomagolás nem árt.

2009. okt. 3. 18:00
Én is ismerem így...tényleg fini, s nem sós...:-)
6. Kataera (válaszként erre: 4. - Ffbce15349)
2009. okt. 3. 17:58
Egyáltalán nem lesz sós, nagyon-nagyon finom!
2009. okt. 3. 17:55
Nem kell hozzá grill.
4. ffbce15349 (válaszként erre: 3. - E28ddc7c9b)
2009. okt. 3. 17:55
NEM LESZ AZ TUL SOS?:)
2009. okt. 3. 17:51
1 kg sóra ráfekteted a csirkét, és lassú tűzön (160 fok) megsütöd.
2009. okt. 3. 17:50

ja es nincs grillezom:(

,tehat az eleve kilove:))

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook