Egérke recept

Elkészítési idő 50 perc

Az Egérke hozzávalói:
0,5 l tej
0,5 l liszt,
6 db tojás
csipetnyi só
a sütéshez bő olaj
a tetejére fahéjas (vagy kakaós) porcukor


Az Egérke elkészítési módja:
A tejet csipetnyi sóval felforraltam és állandó keverés közben a lisztet beleszórtam. Fakanállal addig dagasztottam, amíg az edény falától el nem vált, akkor levettem a tűzről és kihűtve egyenként eldolgoztam benne a tojásokat. Bő, forró olajban - egy olajba mártogatott evőkanállal kanálnyi darabokat beleszaggatva – ropogós pirosra sütöttem. Végül fahéjas porcukorral hintettem meg.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az egérke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook