Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Edit sajtos perece recept

Edit sajtos perece recept

Az Edit sajtos perece hozzávalói:
50 dkg liszt,
11 dkg zsír (vagy margarin),
1 tojás,
2 dkg élesztő,
kevés tej,
pici só,kevés cukor (kb.1 tk-nyi),
reszelt trappista sajt,
szemes köménymag (el is hagyható!).


Az Edit sajtos perece elkészítési módja:
Az élesztőt a cukorral elkevert kevés langyos tejben eldörzsöljük,felfuttatjuk.A liszthez adjuk a zsírt(vagy margarint),a tojást,pici sót és a megkelt kovászt.Jól összegyúrjuk,majd kelni hagyjuk a tésztát.Amikor eredeti térfogatának kb.kétszeresét elérte,félujjnyira nyújtjuk a tésztát.Kiszaggatjuk perecszaggatóval,vagy kézzel vékony rudakat sodrunk,amit perecnek megformázunk.(Akár pogácsaszaggatóval is ki lehet szaggatni,de rudaknak is meg lehet sütni.)Tetejét felvert tojással lekenjük,majd bőven megszórjuk reszelt sajttal,és aki szereti,az köménymaggal is megszórhatja.Végül jó meleg sütőben,a lángot közepesre mérsékelve megsütjük.A tepsit zsírral (vagy margarinnal)ki kell kenni,lisztezni,de egyszerűbb,ha sütőpapírral kibéleljük. Úgy is lehet készíteni,hogy az elnyújtott tésztát lekenjük tojással,meghintjük a reszelt sajttal (és ísz.esetleg köménymaggal),és aztán szaggatjuk ki a tésztát,majd a továbbiakban a fenti módon járunk el.

Nagyon könnyen,gyorsan elkészíthető és finom.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


Az edit sajtos perece elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook