Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Édes szerelem recept

Az Édes szerelem hozzávalói:
A piskótalaphoz

6 db tojás
12 dkg cukor
15 dkg liszt

A krémhez

1 l tej
1 csomag vaníliás cukor
130 g vaníliás pudingpor
1 narancsból nyert narancshéj (reszelt)
35 dkg cukor

A tetejére

1 db banán (bármilyen gyümölcs vegyesen)
1 db narancs
1 db őszibarack
2 dkg meggy
1 csomag tortazselé (gyümölcsös)
5 dl habtejszín


Az Édes szerelem elkészítési módja:
A tojások sárgáját habosra keverjük a 12 dkg cukor 1/3 -részével.
A tojásfehérjét a maradék 2/3 -rész cukorral kemény habbá verjük.
Ezután óvatosan a fehérjés habot belekeverjük a sárgájás masszába.
A lisztet óvatosan belekeverjük.
Szív alakú tortaformában, 160 C-on kb 20 percig sütjük, a sütő hőfokának mérséklésével.
Ha kihűlt, kivágjuk a formából, 3-ba vágjuk és megtöltjük.

Pudingos krém készítése:

A tejből egy kicsit félreteszünk, a többit felfőzzük 35 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal.
A megmaradt hideg tejjel elkeverjük a pudingport.
Mikor forr a tej, hozzáöntjük a hideg péphez.
Puding keménységűre főzzük.

Összeállítás:

Melegen betöltjük a krémet a piskótaszeletek közé, gyümölcsöket teszünk rá.
A tetejére is hagyunk gyümölcsöt, majd (tasakon lévő utasítás szreint elkészített) tortazselével zárjuk.
Felverjük a tejszínt és oldalát, illetve a széleit ezzel díszítjük (ízlés szerinti vastagságban).


sütési hőfok: 160°C
tepsi mérete: 24cm átmérő


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2014. ápr. 19. 17:03
Az Édes szerelem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook